.
Κατηγορία Ducati
Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 16:00

Ducati SuperSport 950 / S 2021 – Ένα βήμα πιο κοντά στην οικογένεια Panigale

Η Ducati ανανέωσε το SuperSport με Euro 5 προσαρμογή, μα φρέσκαρε και την εμφάνισή του στα πρότυπα της πιο κοφτερής σπορ σειράς της.

Χτισμένο γύρω από τον δικύλινδρο Testastretta 11 μοιρών, το SuperSport αποτέλεσε από το 2016 που πρωτοπαρουσιάστηκε ένα εισαγωγικό σημείο στη σπορ γκάμα της Ducati προτάσσοντας μια μοτοσυκλέτα που διανθίζει τις χάρες της με πιο ρεαλιστικές sport touring ικανότητες, κλείνοντας το μάτι σε αναβάτες που θελουν να κάνουν ένα πρώτο βήμα στην αθλητική πτέρυγα της εταιρείας πριν περάσουν στις πανίσχυρες superbikes.

Το πρώτο που προσέχει κανείς είναι η αλλαγή στην εμφάνιση, καθώς το φέρινγκ επανασχεδιάστηκε με στόχο να έρθει αισθητικά πιο κοντά στις γραμμές των Panigale, κάνοντας δηλαδή το στρογγυλεμένο του στυλ λίγο πιο αιχμηρό και με αναγωρίσιμα στοιχεία (όπως η σχεδίαση του μούτρου) που παραπέμπουν κατευθείαν στην οικογένεια superbike.

Στη συνέχεια έρχεται η προφανής συμμόρφωση στις νέες προδιαγραφές της Ε.Ε., προσαρμόζοντας τον V2 με παρεμβάσεις στην ηλεκτρονική του διαχείριση και την εξάτμιση.

Το αποτέλεσμα μετρά 110 hp στις 9,000 rpm και 9.5 kg.m στις 6,500 rpm για 210 (πλήρη υγρών) κιλά.

Παράλληλα, το ηλεκτρονικό του οπλοστάσιο εμπλουτίζεται με Ducati Wheelie Control (DWC) EVO, το οποίο παρατάσσεται δίπλα στην ήδη υπάρχουσα σουίτα συστημάτων ασφαλείας με: Bosch Cornering ABS, Ducati Traction Control (DTC) EVO, Ducati Quick Shift (DQS) up / down EVO, φυσικά όλα αυτά υπό την ενορχήστρωση της αδρανειακής μονάδας 6 αξόνων της Bosch.

Η απόδοση του κινητήρα ρυθμίζεται σε τρεις Riding Modes (Sport, Touring, Urban).

Η διεπαφή του αναβάτη με όλα αυτά τα συστήματα ανατίθεται σε μια νέα έγχρωμη TFT οθόνη 4.3 ιντσών, έτοιμη για να την προσθήκη του πακέτου συνδεσιμότητας Ducati Multimedia System.

Το πλαίσιο-χωροδικτύωμα του SuperSport συνδυάζεται με αλουμινένιο μονόμπρατσο ψαλίδι, οι αναρτήσεις προέρχονται από τη Marzocchi με ένα πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι 43 mm και αμορτισέρ Sachs με ρυθμίσεις απόσβεσης επαναφοράς και προφόρτισης.

Τα φρένα παραδοσιακά ανατίθενται στη Brembo με δύο δαγκάνες M4-32 monobloc σε δίσκους 320 mm μπροστά, ενώ πίσω συναντάμε μια διπίστονη δαγκάνα σε δίσκο 245 mm.

Παράλληλα, δίπλα στο στάνταρ SuperSport 950 θα διατίθεται η έκδοση S, στην οποία οι αναρτήσεις προέρχονται από την Öhlins, με πιρούνι 48 mm με αντιτριβική επίστρωση TiN, και ένα monoshock αμορτισέρ της ίδιας εταιρείας – όλα φυσικά πλήρως ρυθμιζόμενα.

Επιπλέον των αναρτήσεων, το SuperSport 950S ξεχωρίζει από το κάλυμμα της σέλας του συνεπιβάτη και τα κόκκινα αυτοκόλλητα Ducati στις ζάντες.

Από και πέρα βέβαια, υπάρχει ένας μεγάλος κατάλογος έξτρα που μπορούν να προστεθούν σε αμφότερα τα SuperSport 950 για τόνωση της Sport ή της Touring πλευράς του.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 16:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon