.
Κατηγορία Ducati
Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 10:25

Ducati Superleggera V4 - Η επίσημη παρουσίαση

Μετά από τόσες και τόσες διαρροές, ε, έγινε και η επίσημη παρουσίαση της εξωτικής Superleggera V4 από την Ducati. Μια μοτοσυκλέτα-όνειρο, που λόγω της τιμής της θα παραμείνει άπιαστη για τους περισσότερους. Όμως κανείς δεν μας εμποδίζει να ονειρευόμαστε.

Το Panigale V4 μεταμορφώθηκε σε Superleggera. Η μοτοσυκλέτα-όνειρο έγινε πραγματικότητα και η Ducati μπορεί να είναι περήφανη για το αποτέλεσμα.

Η πιο δυνατή και τεχνολογικά προηγμένη Ducati παραγωγής στην ιστορία της φίρμας, θα παραχθεί μόλις σε 500 αριθμημένα κομμάτια για ισάριθμους τυχερούς συλλέκτες-αγοραστές.

Πρόκειται για τη μοναδική μοτοσυκλέτα για νόμιμη κυκλοφορία στον δρόμο, που διαθέτει carbon πλαίσιο, υποπλαίσιο, ψαλίδι και τροχούς, εξαρτήματα που μειώνουν το βάρος της κατά 6,7 κιλά σε σχέση με τα «συμβατικά» εξαρτήματα.

Μάλιστα η Ducati δηλώνει πως τα παραπάνω carbon διαμάντια έχουν δοκιμαστεί ως προς την αντοχή τους χρησιμοποιώντας τα πιο εξελιγμένα τεστ αεροναυπηγικής, όπως επιθεωρήσεις με υπερήχους, με θερμογράφο και τομογράφο!

Η Superleggera διαθέτει διαφορετικό ψαλίδι (μακρύτερο) από το Panigale V4, για καλύτερη συμπεριφορά σε χρήση πίστας –κάτι που κάνει και ο γνωστός βελτιωτής Pierobon, που μακραίνει τα ψαλίδια των Panigale V4.

Έρχεται με διπλά αεροδυναμικά φτερά και αναλογία δύναμης / βάρους στο 1.54 hp / kg με το racing kit, ενώ οι παραδόσεις ξεκινούν τον Ιούνιο του 2020, με 5 μοτοσυκλέτες την ημέρα.

Οι αγοραστές της Superleggera V4 θα έχουν παράλληλα την ευκαιρία να κάνουν τεστ στην πίστα το εργοστασιακό Panigale V4 R που αγωνίζεται στο WorldSBK, ενώ οι 30 πιο τυχεροί θα μπορέσουν να οδηγήσουν στην πίστα το Desmosedici GP20 του MotoGP!

Σημειώστε πως ο Alessandro Valia, ο επίσημος δοκιμαστής της Ducati, έγραψε 1:52:45 στο Mugello, με το race kit και slick ελαστικά, όντας έτσι λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα πιο αργός από το Panigale V4 R SBK, τη νικήτρια μοτοσυκλέτα του ιταλικού Πρωταθλήματος CIV 2019, με τον Michele Pirro.

Πολλά από τα εξαρτήματα carbon έχουν πλαστεί σε προχωρημένα αεροδυναμικά σχήματα, εξαρτήματα όπως το φέρινγκ, που πετυχαίνει αεροδυναμικό συντελεστή που φτάνει, ακόμα και ξεπερνά, εκείνον των μοτοσυκλετών του MotoGP.

Τα διπλά αεροδυναμικά φτερά, εμπνευσμένα από την MotoGP μοτοσυκλέτα της Ducati του 2016, πιέζουν προς τα κάτω τον μπροστινό τροχό με δύναμη 50 κιλών στα 270 χλμ/ώρα, 20 κιλά περισσότερα από ότι στα Panigale V4 και V4 R του 2020. Έτσι μειώνονται οι αθέλητες σούζες, και βελτιώνεται η σταθερότητα τόσο στις επιταχύνσεις, όσο και στα φρένα.

Το Carbon φέρινγκ έρχεται με βαφή εμπνευσμένη από το Desmosedici GP19, με αντίθεση του κόκκινου και του άβαφου carbon, δίνοντας έμφαση στα σχήματα, τα υλικά και τις τεχνικές λεπτομέρειες.

Κάτω από το carbon δέρμα βρίσκεται ο κινητήρας του Desmosedici Stradale R, ελαφρύτερος και ισχυρότερος από ποτέ. Ο V4 των 998 κ.εκ. του Superleggera V4 ζυγίζει μάλιστα 2.8 κιλά λιγότερα από τον V4 των 1.103 κ.εκ.. Χάρη στην εξάτμιση της Akrapovic, αποδίδει 224 CV (220,8 Hp) στην αρχική του μορφή, για νόμιμη κυκλοφορία στον δρόμο, ενώ με την εξάτμιση τιτανίου της Akrapovic για αγωνιστική χρήση, οι ίππου ανεβαίνουν στους 234 CV (230,7 Hp).

Ο συμπλέκτης είναι ξηρός και οι βαλβίδες κινούνται με το γνωστό πατενταρισμένο δεσμοδρομικό σύστημα.

Μόνο στη Superleggera V4, μια ειδική ρύθμιση του κινητήρα για την αγωνιστική εξάτμιση δίνει στους αναβάτες πρόσβαση σε μια «RaceGP» απεικόνιση οργάνων, προορισμένη αποκλειστικά για χρήση πίστας, σχεδιασμένη με τη βοήθεια του Andrea Dovizioso, έρχεται εμπνευσμένη από τα όργανα του Desmosedici GP20.

Χάρη στην εκτενή χρήση carbon, τιτανίου και μαγνησίου, αλλά και στη χρήση εξαρτημάτων δημιουργημένων από μασίφ αλουμίνιο, η Superleggera V4 ζυγίζει μόλις 159 κιλά, 16 λιγότερα από το Panigale V4, με αναλογία δύναμης / βάρους 1.41 hp/kg σε μορφή για νόμιμη κίνηση στον δρόμο, αναλογία που ανεβαίνει στο 1.54 hp / kg με το αγωνιστικό κιτ, που ρίχνει το βάρος στα 152.2 στεγνά κιλά.

Το ηλεκτρονικό οπλοστάσιο εξελίχθηκε ειδικά για τη Superleggera V4, και εδώ θα βρείτε 3 Riding Modes (Race A, Race B και Sport). Για πρώτη φορά η μοτοσυκλέτα της Ducati διαθέτει 5 επιπλέον Riding Modes τα οποία ο αναβάτης μπορεί να φέρει στα μέτρα του. Φυσικά υπάρχει και χρονόμετρο, για τους γύρους στην πίστα, αλλά σε προηγμένη μορφή, που αναγνωρίζει τις πίστες (για την ώρα αναγνωρίζει τις Laguna Seca, Mugello, Jerez, Sepang και Losail) και χρειάζεται να πατηθεί μόλις μια φορά στην εκκίνηση, ενώ στη συνέχεια κρατάει κανονικά γύρους μόνο του.

Φυσικά το πακέτο των ηλεκτρονικών έχει και όλα τα υπόλοιπα συστήματα που χρειάζεται ο αναβάτης, συμπεριλαμβανομένου του EVO 2 για το Traction Control και του shifter / blipper.

Στον στάνταρ εξοπλισμό βρίσκουμε ένα σύστημα αναρτήσεων της Ohlins, με υπέρ-ελαφρύ πιρούνι, και αμορτισέρ τιτανίου με βαλβίδες προερχόμενες από τα GP.

Στα φρένα υπεύθυνη είναι η Brembo με δαγκάνες Stylema R, ειδικά κατασκευασμένες για τη Superleggera, ενώ ακτινική είναι και η τρόμπα, και ρυθμιζόμενες και οι 2 μανέτες.

Η προσοχή στη λεπτομέρεια δεν τελειώνει ποτέ στη Superleggera, κι αυτό φαίνεται από το CNC καπάκι του ψυγείου, μέχρι το μοναδικό κλειδί.

Οι αγοραστές της Superleggera μπορούν να προμηθευτούν παράλληλα με τη μοτοσυκλέτα και μια ειδικά σχεδιασμένη δερμάτινη φόρμα με αερόσακο της Dainese, κι ένα carbon κράνος της Arai, αμφότερα βαμμένα στα χρώματα και τα γραφικά της Superleggera V4.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 10:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon