.
Κατηγορία Ducati
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 15:29

Ducati Panigale V4 & V4S 2020 – Οι βελτιώσεις συνεχίζονται!

Αν είσαι η Ducati, δεν έχεις απλά “υποχρέωση” να παρουσιάσεις μια μοτοσυκλέτα σαν την Panigale V4, θα πρέπει επίσης να την εξελίσσεις και να την “ραφινάρεις” συνεχώς!

Αυτό λοιπόν έγινε πραγματικότητα από τους Ιταλούς, οι οποίοι συλλέγοντας και αναλύοντας δεδομένα και πληροφορίες από τις μοτοσυκλέτα ιδιωτών αλλά και από τις αγωνιστικές και τους αναβάτες που συμμετείχαν σε πρωταθλήματα WSBK και SBK, προχώρησαν σε μια σειρά από βελτιώσεις, για τις Panigale V4 & V4S του 2020.

Ξεκινώντας από την αεροδυναμική, οι αλλαγές είχαν να κάνουν με την αποτελεσματικότερη προστασία του αναβάτη στις υψηλές ταχύτητες αλλά και με την βελτίωση της σταθερότητας.  Πλέον τα Panigale V4 & V4S, μοιράζονται πολλά αεροδυναμικά στοιχεία με το Panigale V4R.

Οι ενισχύσεις στο τμήμα του πλαισίου που ενώνει τον κινητήρα με το μπροστινό, αποσκοπoύν στην βελτίωση της αίσθησης όταν οι κλίσεις είναι οριακές, ενώ νέες εργοστασιακές ρυθμίσεις στις αναρτήσεις, καθώς και αλλαγές στο μοχλικό του αμορτισέρ  και  στην γεωμετρία, συμβάλουν στην δεκτικότητα της μοτοσυκλέτας κατά την είσοδο της στις στροφές και στην “ουδέτερη” έξοδο από αυτές.

Αναβάθμιση είχαμε όμως και στα ηλεκτρονικά συστήματα. Το DTC, προσφέρει καλύτερο έλεγχο της ισχύος στις εξόδους από τις στροφές, ενώ οι αλλαγές στο DQS (Quick Shifter), είναι πλέον ταχύτερες.

Το Ride be Wire γκάζι, έχει νέες, βελτιωμένες χαρτογραφήσεις , τόσο για την οδήγηση σε πίστα όσο και στον δρόμο. Σκοπός ήταν σε κάθε περίπτωση, η βελτίωση στην αίσθηση της ισχύος που φθάνει στον πίσω τροχό και ο καλύτερος έλεγχος αυτής, αναλόγως του πεδίου στο οποίο οδηγείται η μοτοσυκλέτα αλλά και των επιλογών στα modes ισχύος του κινητήρα. 

Η απόδοση του V4 κινητήρα, ανέρχεται στους 214 ίππους στις 13.000 σ.α.λ. και στα 12,6 kg-m ροπής, στις 10.000 σ.α.λ.  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon