.
Κατηγορία Ducati
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 14:47

Ducati Streetfighter V4 και V4 S 2020 - Ο νέος βασιλιάς των Streetfighter είναι ΕΔΩ!

Το νέο υπέρτατο Streetfighter της Ducati, και πιθανότατα και του κόσμου, είναι εδώ! Το Ducati Streetfighter V4 με βάση το Panigale V4 παράγει 208 ίππους και ζυγίζει 178 στεγνά κιλά (στην έκδοση S), με τους Ιταλούς να υποστηρίζουν πως είναι 25% καλύτερο από τον 2ο άμεσο ανταγωνιστή του στον κρίσιμο λόγο των κιλών ανά ίππο!

Οι φοβερές και τρομερές επιδόσεις συνδυάζονται με μια επιθετική εμφάνιση, φτερά «διπλάνου» (2 από κάθε πλευρά της μοτοσυκλέτας), κορυφαία εξαρτήματα και αντίστοιχα κορυφαίο ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Full LED φωτισμός, με μπροστινό τμήμα επηρεασμένο από το πρόσωπο του… Joker! Χαμηλά τοποθετημένη μάσκα, ανασηκωμένη ουρά, και στάση θηρευτή -θα λέγαμε πάνθηρα αλλά είναι κόκκινο το άτιμο- έτοιμου να χυμήξει!

Φαρδύ τιμόνι αντί για κλιπ-ον φυσικά, και μαρσπιέ τοποθετημένα σε πιο μετριοπαθή εικόνα από το Panigale για τον νέο ρόλο της μοτοσυκλέτας, βάζουν τον αναβάτη σε σωστή, επιθετική μεν θέση αλλά με κύριο γνώμονα την χρήση σε δημόσιο δρόμο. Όχι πως θα πει όχι σε Track Days το κτήνος…

Το αλουμινένιο ρεζερβουάρ των 16 λίτρων έχει νέο χαμηλότερο τμήμα σε σχέση με το Panigale V4, ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σέλα με περισσότερο αφρώδες για μεγαλύτερη άνεση.

Ο V4 κινητήρας Desmosedici Stradale των 1.103 κ.εκ. αποδίδει 208hp/12.750rpm και 12,5Kgm/11.500rpm. Στην έκδοση S με τα 178 κιλά στεγνού βάρους (2 λιγότερα από τη βασική έκδοση), η μοτοσυκλέτα έχει λόγο δύναμης / βάρους 1.17! Σχεδόν φτάνουμε δηλαδή το 1:1 σε κιλά ανά ίππο. Και… μη φεύγετε ακόμα, γιατί η ιπποδύναμη μπορεί να ανέβει κι άλλο με την ολόσωμη αγωνιστική εξάτμιση της Akrapovic που ανεβάζει τους ίππους στους 220 και κόβει 6 κιλά από το βάρος για να φτάσει εκείνο στα 172 στην έκδοση S!

Έτσι, όσοι γελούσαν ειρωνικά με τους 208 ίππους λέγοντας πως «κι η MV Agusta Serie Oro έχει τους ίδιους», θα πρέπει να σημειώσουμε πως η Serie Oro έχει 208 ονομαστικούς ίππους που ανεβαίνουν στους 212 με εξάτμιση Arrow και ECU kit, ενώ το επίσημο βάρος βρίσκεται στα 184 κιλά, χάνοντας έτσι στα σημεία από το νέο Streetfighter V4 / V4S. Αντίστοιχα ούτε το νέο Kawasaki Z H2 του 2020 με κομπρέσορα, με ιπποδύναμη 197hp και βάρος κοντά στα 200+ κιλά (αναμένεται να ανακοινωθεί), καταφέρνει να απειλήσει το Ducati Streetfighter V4 / V4S που ανακηρύσσεται νέος βασιλιάς των γυμνών μοτοσυκλετών!

Το υπέρ-πλήρες ηλεκτρονικό πακέτο βοηθημάτων προέρχεται από το Panigale V4 και τα φτερά έχουν σχεδιαστεί από τους υπεύθυνους αεροδυναμικής του Ducati Corse.

Η Ducati αναφέρει πως τα συγκεκριμένα φτερά έχουν ουσιαστικό ρόλο για γυμνή μοτοσυκλέτα με τέτοια ιπποδύναμη, καθώς πακτώνουν τον μπροστινό τροχό με δύναμη 28 κιλών στα 270 χλμ/ώρα. Παράλληλα ψύχουν τον κινητήρα, αυξάνοντας την ροή του αέρα σε ψυγεία νερού και λαδιού κατά 2% και 10% αντίστοιχα.

Στα ηλεκτρονικά βοηθήματα κεντρικό ρόλο παίζει μια IMU 6 αξόνων, που προσδιορίζει με ακρίβεια τη θέση της μοτοσυκλέτας στον χώρο, αλλάζοντας με καίριο τρόπο τη λειτουργία σε Traction Control, ABS, Wheelie Control, κλπ.

Τα ηλεκτρονικά βοηθήματα είναι τα εξής: ABS Cornering EVO, Ducati Traction Control (DTC) EVO 2, Ducati Slide Control (DSC), Ducati Wheelie Control (DWC) EVO, Ducati Power Launch (DPL), Ducati Quick Shift κάτω/πάνω (DQS) EVO 2, Engine Brake Control (EBC) EVO.

Ταυτόχρονα, ο αναβάτης έχει στη διάθεση του 3 έτοιμα Riding Modes: Race, Sport και Street.

Στις αναρτήσεις το Streetfighter V4 φοράει ένα ανάποδο πιρούνι BPF 43mm της Showa, ενώ πίσω φέρει μονό αμορτισέρ της Sachs –αμφότερες οι αναρτήσεις πλήρως ρυθμιζόμενες. Ένα σταμπιλιζατέρ Sachs συμπληρώνει το πακέτο.

Η κορυφαία έκδοση S διαθέτει σφυρήλατους τροχούς της Marchesini και ηλεκτρονικές αναρτήσεις Ohlins (πιρούνι NIX30 43mm - πίσω αμορτισέρ TTX36) και σταμπιλιζατέρ τιμονιού. Οι αναρτήσεις αυτές χρησιμοποιούν τη νέα γενιά λογισμικού Öhlins Smart EC 2.0 για καλύτερη απόδοση.

Όσον αφορά στα φρένα, το Streetfighter V4 φοράει Brembo Stylema monoblock τετραπίστονες δαγκάνες μπροστά, με δίσκους 330mm(!), και διπίστονη δαγκάνα πίσω με δίσκο 245mm.

Τα ελαστικά είναι Pirelli Diablo Rosso Corsa II, με το υλικό του οπίσθιου ελαστικού να έχει σχεδιαστεί ειδικά για το Streetfighter V4.

Στα όργανα βρίσκουμε μια έγχρωμη TFT οθόνη 5 ιντσών, ίδια με του Panigale V4, ενώ ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει 2 διαφορετικούς τρόπους απεικόνισης πληροφοριών, Track και Road.

Σημειώστε πως το Streetfighter V4 έχει δυνατότητα να δεχθεί και το Ducati Data Analyser με GPS, σύστημα τηλεμετρίας δηλαδή, που καταγράφει άνοιγμα γκαζιού, ταχύτητα μοτοσυκλέτα, στροφές κινητήρα, θερμοκρασία κινητήρα, επίπεδα ηλεκτρονικών, lap timer, κ.α. και μέσω του GPS τοποθετεί τη μοτοσυκλέτα σε μια διαδρομή, ώστε αργότερα να μπορείτε να εξετάσετε πώς μπορείτε να βελτιώσετε τους χρόνους σας.

Παράλληλα στα έξτρα έχουμε και το Ducati Multimedia System (DMS), ένα σύστημα πολυμέσων που συνδέει μοτοσυκλέτα, διαδίκτυο και αναβάτη.

Τα διαστήματα Service είναι εξαιρετικά αραιά, κάθε 12.000 χλμ. / 12 μήνες, με τις βαλβίδες να θέλουν ρύθμιση κάθε 24.000 χλμ..

Ιδού λοιπόν ο νέος βασιλιάς των Streetfighter μοτοσυκλετών, στη βασική και την κορυφαία έκδοση S, έτοιμος να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις, από Ιαπωνία και Ευρώπη. Αναμένουμε με αγωνία μια ευκαιρία να τον οδηγήσουμε!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 15:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon