.
Κατηγορία Ducati
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 14:19

Ducati Panigale V2 2020 – Ο δικύλινδρος είναι εδώ, ανανεωμένος και ισχυρότερος

Μπορεί η Ducati να έχει ρίξει όλο το βάρος στον νέο V4, αλλά η οικογένεια Panigale θα εξακολουθήσει να διαθέτει ένα V2 μοντέλο και στην εποχή των Euro 5.

Ο δικύλινδρος κινητήρας Superquadro δεν έφτασε ακόμη στο τέλος της superbike ζωής του, παρότι στις πίστες του WorldSBK έχει αντικατασταθεί από τον V4. Απεναντίας, η Ducati ανανέωσε τη δικύλινδρη σπορ μοτοσυκλέτα της για να ενταχθεί εμφανισιακά στη φαμίλια της Panigale V4 και με το οικογενειακό όνομα Panigale V2 συνεχίζει να τραβά προς τη δόξα.

Ο V2 90 μοιρών και 955 cc με τις εξαιρετικά υπερτετράγωνες διαστάσεις – εξ ου και Superquadro – συνεχίζει από εκεί που το άφησε η Paginale 959, ξανακουρδίστηκε για να προσαρμοστεί στις νέες προδιαγραφές Euro 5 και αυτή η διαδικασία αποδεικνύεται πως προέκυψε κάθε άλλο παρά επιβλαβής.

Στη νέα του μορφή αποδίδει 5 επιπλέον άλογα, φτάνοντας αισίως στα 155 hp στις 10,750 rpm και πήρε και ένα ελάχιστο κέρδος και σε ροπή, με 10.6 kg.m στις 9,000 rpm. Το εντυπωσιακό είναι πως η Ducati μας ενημερώνει πως κρατά τα μεγάλα διαστήματα συντήρησης, με μικρά σέρβις κάθε 12,000 χιλιόμετρα (ή έναν ημερολογιακό χρόνο) και έλεγχο βαλβίδων κάθε 24,000!

Η Panigale V2 καθοδηγείται από μια αδρανειακή μονάδα ελέγχου 6 αξόνων, η οποία είναι υπεύθυνη για την εύρυθμη και καλοκουρδισμένη συνεργασία μιας γεμάτης σουίτας ηλεκτρονικών βοηθημάτων που περιλαμβάνει: ABS Cornering EVO, Traction Control (DTC) EVO 2, Wheelie Control (DWC) EVO, Quick Shift up/down (DQS) EVO 2, Engine Brake Control (EBC) EVO.

Επιπλέον προσφέρει στον αναβάτη τρία riding modes, Race, Sport και Street, φορά πιρούνι 43 mm Showa Big Piston, αμορτισέρ και σταμπιλιζατέρ τιμονιού Sachs, φρένα Brembo M4.32 monobloc και στον στάνταρ εξοπλισμό της μοστράρει ακόμη Ducati Lap Timer GPS (DLT GPS), Ducati Multimedia System (DMS) και Ducati Data Analyser+ GPS (DDA+ GPS).

Η εμφάνιση αναμενόμενα εντάσσεται αυτούσια στις γραμμές της Panigale V4, διατηρώντας τα γνώριμα πλέον βασικά της χαρακτηριστικά, ήτοι εξάτμιση κάτω από τον κινητήρα, μονόμπρατσο ψαλίδι και αλουμινένιο μονοκόκ πλαίσιο.

Με βάρος που ανακοινώνεται στα 176 kg στεγνό και 200 έτοιμο για οδήγηση, σπορ γεωμετρία με γωνία κάστερ 24 μοιρών, ίχνος 96 mm και κατανομή βάρους (χωρίς τον αναβάτη) 52-48 υπέρ του μπροστινού μέρους, η Panigale V2 μπορεί να μην έχει την αίγλη των 200+ ίππων της V4 αδελφής της, αλλά παραμένει μια άκρως ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα για πίστα και δρόμο.

Θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά σε κόκκινη μονοχρωμία και μπορείτε να τη δείτε σε δράση στο βίντεο που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon