.
Κατηγορία Ducati
Πέμπτη, 02 Μαϊος 2019 14:26

Νέο ηλεκτρικό Ducati scooter - Είναι επίσημο!

Στις αρχές του Απριλίου 2019 η Super Soco παρουσίασε το νέο της σκούτερ CUx σε μια ειδική έκδοση στα χρώματα της Ducati, προορισμένο να χρησιμοποιηθεί ως pit bike από την Ιταλική εταιρεία στους αγώνες όπου συμμετέχει. Εκείνη η είδηση ωστόσο δεν αποτελούσε παρά το κερασάκι σε μια αρκετά πιο μεγάλη και βαρύγδουπη τούρτα, το αληθινό μέγεθος της οποίας έγινε γνωστό μετά από μια νέα ανακοίνωση της VMoto, της μητρικής εταιρείας της Super Soco δηλαδή.

Σύμφωνα με αυτή, οι VMoto και Ducati σύναψαν συμφωνία βάσει της οποίας το ηλεκτρικό σκούτερ CUx (που λανσάρεται υπό το λογότυπο της Super Soco) θα αποτελέσει το πρώτο επίσημο ηλεκτρικό μοντέλο της Ιταλικής εταιρείας!

Στα πλαίσια της συμφωνίας, η κατασκευή του ξεχωριστού αυτού CUx θα γίνεται στις εγκαταστάσεις της VMoto στην Κίνα, ενώ η Ducati θα αναλάβει το μάρκετινγκ. Όσον αφορά στην εμπορική διάθεσή του, η ανακοίνωση λέει πως αυτή θα γίνει μέσω του δικτύου της VMoto.

56505450 2436412696371353 5102556056865734656 n

Το CUx της Ducati θα κατασκευαστεί ως πολυτελής έκδοση βασισμένη στο μοντέλο που πωλείται με το λογότυπο της Super Soco και φυσικά θα πωλείται με τη σχετική επιβάρυνση στην τιμή του - αν και προς το παρόν δε γνωρίζουμε ούτε τι παραπάνω θα έχει η λουσάτη έκδοση, ούτε φυσικά και πόσο παραπάνω θα κοστίζει.

Το Super Soco CUx βασίζεται σε έναν ηλεκτροκινητήρα της Bosch με απόδοση περίπου 4 ίππων, τελική ταχύτητα 45 km/h και αυτονομία ως 75 χιλιόμετρα - θεωρείται δηλαδή ισοδύναμο μοτοποδηλάτου 50 cc, με προφανή στόχο να προσελκύσει το ανάλογο κοινό, καθώς σε πολλές χώρες της Ε.Ε. (μα όχι πάντως στην Ελλάδα) τα πενηντάρια τα οδηγεί κανείς νόμιμα με δίπλωμα αυτοκινήτου.

Xiaomi Super Soco

Στο μεταξύ, οι φήμες σχετικά με τις προθέσεις της Ducati να στραφεί σε ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες δεν έχουν σταματήσει να κυκλοφορούν, ενώ ο διευθύνων σύμβουλός της, Claudio Domenicali, τη μια λέει πως "είναι νωρίς για ηλεκτρικά" και την άλλη αποκαλύπτει πως η εταιρεία του έχει ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζει το ηλεκτρικό της μέλλον. Σε συνεντεύξεις του έχει αφήσει να εννοηθεί πως δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτε σχετικό πριν το 2021, ενώ παλιότερα μιλούσε με ορίζοντα το 2030, φαίνεται όμως πως τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα.

Εν τέλει η ιστορία καταγράφει πως το πρώτο επίσημο ηλεκτρικό μοντέλο με το λογότυπο της Ducati είναι πλέον δρομολογημένο γεγονός και αναμενόμενα ο διευθύνων σύμβουλος της VMoto, Charles Chen, δηλώνει πανευτυχής:

"Αυτή είναι μια συναρπαστική συμφωνία για τη VMoto και είμαστε ενθουσιασμένοι που η Ducati - αυτή η φημισμένη κατασκευάστρια Ιταλικών μοτοσυκλετών - συμφώνησε να συνδέσει την κορυφαία φήμη της και το λογότυπό της με τα ηλεκτρικά μας οχήματα. Η συμφωνία θα επιτρέψει στους φίλους της Ducati να αποκτήσουν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας ηλεκτρικά δίκυκλα από τη VMoto και θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερη εμπιστοσύνη στο επεκτεινόμενο δίκτυο της VMoto στην Ευρώπη, ενώ θα ενισχύσει και την αναγνωρισιμότητα των προϊόντων της σε αυτές τις αγορές. Η παρουσίαση αυτών των πολυτελών ηλεκτρικών δίτροχων θα απαιτήσει υψηλότερη τιμολόγηση και περιθώρια κέρδους και περιμένουμε να ενισχύσει τις πωλήσεις μας στα επόμενα δύο οικονομικά έτη."

intell7

Κατά πως φαίνεται, πάντως, το σκούτερ δεν αποκλείεται να έρθει και νωρίτερα, καθώς η βάση του είναι ήδη έτοιμη και η VMoto κάνει λόγο για διαθεσιμότητα πριν το τέλος του 2020. Για τα υπόλοιπα, μάλλον θα πρέπει να κάνουμε υπομονή.

Η VMoto είναι μια εταιρεία Γερμανο-Αυστραλιανών συμφερόντων με κατασκευαστική έδρα στην Κίνα. Δραστηριοποιείται στην κατασκευή μικρών ηλεκτρικών σκούτερ και μοτοσυκλετών, τα οποία λανσάρονται είτε ως Vmoto ή ως Super Soco - με τη δεύτερη να συνδέεται και με τη γνωστή κατασκευάστρια τηλεφώνων Xiaomi.

Στην Ελλάδα η Super Soco αντιπροσωπεύεται από την Motoway.

Διαβάστε σχετικά για το Super Soco CUx και την έλευσή του στην Ελλάδα.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Μαϊος 2019 14:50

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon