.
Κατηγορία Ducati
Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 17:00

Ducati: Στην ανάβαση Pikes Peak με V4 Streetfighter;

Ίσως σύντομα να δούμε… “γυμνό” Panigale

O νέος V4 κινητήρας της Ducati, δεν θα αποτελέσει αποκλειστικότητα των εκδόσεων της Panigale μόνο αλλά πρόκειται να τοποθετηθεί και σε άλλα μοντέλα στο μέλλον και αυτό είναι κάτι που έχει επιβεβαιωθεί και από τον CEO της εταιρείας, Claudio Domenicali, σε δηλώσεις του.

Τώρα το ποια θα είναι αυτά τα νέα V4 μοντέλα και πότε θα βγουν στην παραγωγή, δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα, ωστόσο μια σχετική ένδειξη ίσως να αποτελεί η… λίστα των συμμετεχόντων στην ανάβαση Pikes Peak του 2019.

Στο γνωστό αγώνα χρονομέτρου λοιπόν ανακοινώθηκε ότι θα λάβει μέρος με “εργοστασιακή” συμμετοχή, ο αμερικανός αναβάτης Carlin Dunne. O Dunne, έχει πρότερη εμπειρία στην ανάβαση αυτή, με σημαντικότερες διακρίσεις την νίκη στην  κατηγορία μοτοσυκλετών “Εxhibition Powersport” το 2011, οδηγώντας μια Multistrada 1200, ενώ είναι ο κάτοχος του ρεκόρ καλύτερου χρόνου στις ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες από το 2013,  με μια Lightning Superbike.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση ωστόσο, είναι ότι στην καταχώρηση των στοιχείων του αναβάτη στην σχετική λίστα συμμετεχόντων για τον αγώνα του 2019, αναγράφεται ότι θα αγωνιστεί με Ducati, χωρίς όμως να αναφέρεται με ποιο μοντέλο ακριβώς.

pplist

Ducati TBD” είναι αυτό που γράφεται, με το “TBD” να σημαίνει “To Be Defined” δηλαδή, “Aναμένεται να προσδιοριστεί”. Εύλογα λοιπόν προκύπτει το ερώτημα, σχετικά με το ποια θα είναι η μοτοσυκλέτα της Ducati που θα οδηγήσει ο Dunne.

Υπενθυμίζουμε ότι κατηγορία για μοτοσυκλέτες τύπου Superbike, Supersport ή SportTouring, γενικά δηλαδή “ντυμένες” με fairing και clipon δεν υπάρχει στην ανάβαση, όπου επιτρέπονται σε γενικές γραμμές Supermoto, Naked / Streetfighter και Street Adventure με θερμικούς κινητήρες, ενώ τα πράγματα στις ηλεκτροκίνητες είναι λίγο πιο ελαστικά…

Αυτή την στιγμή, στην γκάμα της Ducati υπάρχουν τρεις σειρές μοντέλων που θα μπορούσαν να εγκριθούν για την συμμετοχή τους στο Pikes Peak. Μιλάμε για τα Hypermotard, τα Monster και τα Multistrada, με την τελευταία οικογένεια μοτοσυκλετών  να έχει μάλιστα και έκδοση “Pikes Peak”.

Αν λοιπόν η Ducati σκόπευε να δώσει στoν Dunne μια μοτοσυκλέτα από αυτές για να αγωνιστεί, θα έπρεπε να την έχει ανακοινώσει αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Τι μπορεί να συμβαίνει λοιπόν; Η πιο απλή εξήγηση, είναι στην Ducati να μην έχουν ακόμη αποφασίσει για την μοτοσυκλέτα με την οποία θα τρέξει ο Dunne αλλά μας ακούγεται κάπως… ερασιτεχνική προσέγγιση για μια εταιρεία αυτού του μεγέθους, με αυστηρό χρονοδιάγραμμα και συγκεκριμένη ακολουθία διαδικασιών.

Μια άλλη περίπτωση –και εδώ έχει το “ζουμί”- είναι η Ducati να ετοιμάζει ένα καινούργιο μοντέλο και να έχει ήδη δρομολογήσει την συμμετοχή του στο Pikes Peak αλλά να μην θέλει -για ευνόητους λόγους- να το ανακοινώσει ακόμα.

Η ανάβαση είναι προγραμματισμένη για τις 30 Ιουνίου 2019, οπότε χρόνος υπάρχει, και η συμμετοχή της Ducati σε αυτή με ένα νέο μοντέλο και με έναν αναβάτη που έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει, σίγουρα θα αποτελέσει μια εξαιρετική “διαφήμιση”.

Tώρα σχετικά με το ποιο θα είναι αυτό το νέο μοντέλο… βάση της λογικής, ένα V4 Streetfighter, με τον κινητήρα της Panigale. H Ducati, έχει από το 2012 “αποσυρθεί” από την κατηγορία των μεγάλων Streetfighter, όταν και σταμάτησε την παραγωγή του Streetfighter S των 1100 κ.εκ.

Καλά τα Monster, αλλά δεν μπορούν πλέον να αντιπαρατεθούν σε μοτοσυκλέτες όπως το Tuono V4 1100 RR / Factory, το BMW S1000R και τα τετρακύλινδρα ιαπωνικά, οπότε η Ducati, πρέπει να επανατοποθετηθεί στην κατηγορία.

Ίσως λοιπόν, το Ducati V4 Streetfighter να είναι η απάντηση της και το “μυστήριο” μοντέλο στην λίστα του Pikes Peak να είναι αυτό.      

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 18:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « BSTN Ducati 916 «Concord» 422 Corse Ducati PanigaleR - Με CeraCarbon πιρούνι »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon