.
Κατηγορία Ducati
Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 18:21

BSTN Ducati 916 «Concord»

Μια μοτοσυκλέτα φόρος τιμής στο νέο Air Jordan παπούτσι κι ένα "άντε γεια" βίντεο

Η BSTN είναι ο μεγαλύτερος διανομέας θλητικών ειδών στη Γερμανία, με ιστορία στα εξωφρενικά και πολυδάπανα λανσαρίσματα αθλητικών παπουτσιών. Τώρα, με το λανσάρισμα του νέου ρετρό παπουτσιού Air Jordan 11 Concord, που παραπέμπει στα 90s, η BSTN σε συνεργασία με τον βελτιωτικό οίκο IMPULS παρουσίασε ένα θεότρελο βίντεο, και μια special μοτοσυκλέτα με βάση το Ducati 916, και εμφανισιακά χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε… αθλητικό παπούτσι!

bstn impuls ducati 916 concord 17

Στη δεκαετία του 1990, τα Air Jordan ήταν τα must have sneakers σε παγκόσμιο επίπεδο. Σχεδιασμένα από τον Tinker Hatfield, με την υπογραφή του θρυλικού παίκτη του μπάσκετ Michael Jordan, διέθεταν φωνακλάδικο design, και εξύψωναν το status του ιδιοκτήτη τους.

bstn impuls ducati 916 concord 3

Το 2018, η Nike παρουσιάζει τα Air Jordan 11 Concord, ή όπως αλλιώς μπορείτε να τα βρείτε Air Jordan 11 Retro. Πείτε τα «γκουμούτσες», πείτε τα «μπαμπάτσικα», πείτε τα όπως θέλετε, στάζουν vintage στιλ. Και δεν είναι και φθηνά, ε; Στην Ελλάδα θα τα βρείτε από 200 ευρώ… και πάνω.

bstn impuls ducati 916 concord 2

Για το λανσάρισμα λοιπόν αυτού του ρετρό, ογκώδους αθλητικού παπουτσιού, η BSTN έβαλε τον γερμανικό βελτιωτικό οίκο IMPULS του Philipp Wulk, να φτιάξει μια μοτοσυκλέτα με έμπνευση από το Air Jordan 11 Concord.

O χρόνος που έδωσε η BSTN στους ανθρώπους της IMPULS για την κατασκευή της μοτοσυκλέτας ήταν… 2 μήνες.

bstn impuls ducati 916 concord 5

Έτσι, για τον φόρο τιμής στα Air Jordan των 90s, η IMPULS αποφάσισε να μετασκευάσει ένα Ducati 916 του 1995, μια εξίσου εμβληματική μοτοσυκλέτα των 90s.

Η IMPULS χρησιμοποίησε 3D εκτυπωτή για να σκανάρει τη μοτοσυκλέτα, ώστε κατόπιν να δημιουργήσει ένα νέο ρεζερβουάρ, ένα νέο φέρινγκ και τον custom προβολέα.

bstn impuls ducati 916 concord 9

Τα ηλεκτρονικά είναι της Motogadget, τα φρένα ανήκουν στη Magura, ενώ ο κινητήρα έχει νέο φιλτροκούτι, και… λευκή βαφή! Λευκό είναι και το πλαίσιο, λευκό και το ρεζερβουάρ, μαύρο το φέρινγκ και custom η εξάτμιση.

Τον ρόλο των οργάνων παίζει ένα Huawei Mate 20 με καμπύλη οθόνη OLED (GPS κοντέρ και SatNav) και μια οθόνη της Motogadget (Motoscope Pro) παίζει το ρόλο του κοντέρ.

bstn impuls ducati 916 concord 11

Στους τροχούς μπροστά βρίσκουμε έναν carbon Rotobox RBX2 με Pirelli Rosso Corsa II και πίσω έναν PVM με Pirelli Diablo slick. Μοναδική λεπτομέρεια, το διαφορετικό design των τροχών, αλλά και το διαφορετικό χρώμα τους. Μαύρος μπροστά, λευκός πίσω.

bstn impuls ducati 916 concord 7

Ρίξτε και μια ματιά στη σέλα όμως, που θυμίζει το πλαινό τμήμα του παπουτσιού!

Για το τέλος, αφήσαμε το πλέον θεότρελο κομμάτι του project, που είναι το απίθανο βίντεο που συνοδεύει τη μοτοσυκλέτα! Απολαύστε το!

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 18:24

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon