.
Κατηγορία Ducati
Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 12:19

Ducati Multistrada 950/S 2019 – EICMA

Μεγάλης  έκτασης e-αναβάθμιση και νέα, S έκδοση

Οι πληροφορίες για μια επικείμενη ανανέωση του Multistrada 950 στο Μιλάνο, δεν έπεσαν έξω, η έκπληξη ωστόσο είναι το γεγονός της  παρουσίασης μια δεύτερης έκδοσης, S, που όπως και στα Multistrada 1260, φέρει ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις και πρόσθετο εξοπλισμό.

Αν προστεθεί και η έκδοση “spoked”, με τους ακτινωτούς τροχούς του 950 S, τότε έχουμε μια οικογένεια τριών διαφορετικών μοντέλων σε αυτή την τάξη κυβισμού για τα Multistrada.

Το νέο κοινό χαρακτηριστικό όλων των εκδόσεων, είναι η ενσωμάτωση μια μονάδας μέτρησης αδρανειακών δυνάμεων, IMU, έξι αξόνων, που επιτρέπει την λειτουργία του Cornering ABS, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στον standard εξοπλισμό.

Πέραν αυτού, στο ηλεκτρονικό πακέτο, συμπεριλαμβάνονται επίσης, Power και Riding Modes για  την διαχείριση ισχύος του κινητήρα, Τraction Control, Vehicle Hold Control, για εύκολες εκκινήσεις από στάση σε ανηφόρες και flash αυτόματης παύσης λειτουργίας (κλείνουν μόνα τους, αφού ολοκληρωθεί μια στροφή).

Σε ότι αφορά στο… hardware των μοτοσυκλετών, οι τροχοί και τα ψαλίδια σε όλες τις εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένης της Spoked-S, έχουν επανασχεδιασθεί και έχουν μικρότερο βάρος, ενώ σχεδιαστικά, εντοπίζονται διαφορές στα πλαϊνά πλαστικά, των οποίων οι γραμμές συμπλέουν πλέον με αυτές των μεγαλύτερων εκδόσεων, 1260. Νέος είναι επίσης και ο υδραυλικός συμπλέκτης με υποβοήθηση, για ευκολια στην χρήση και ακρίβεια στην λειτουργία του. 

Η έκδοση S, φέρει επιπλέον όλων αυτών το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου των αναρτήσεων, που η Ducati ονομάζει, Skyhook και το οποίο το έχουμε γνωρίζει στα Multistrada 1260 S. Επίσης ο εξοπλισμός της πλουσιότερης αυτής έκδοσης περιλαμβάνει Quickshifter (ανεβάσματα / κατεβάσματα), Cruise Control, Cornering Lights, Hands-Free σύστημα, φωτιζόμενους διακόπτες, LED φώτα και μια έγχρωμη TFT οθόνη 5 ιντσών, που αντικαθιστά των πίνακα οργάνων.

Αυτό ο εξοπλισμός, είναι κοινός και στην Spoked έκδοση της μοτοσυκλέτας με του ακτινωτούς τροχούς.  Στο κινητήρα, και στα υπόλοιπα περιφερειακά δεν έχει αλλάξει κάτι, σε καμία από τις εκδόσεις του Multistrada 950, με την απόδοση να παραμένει στους 113 ίππους.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Τύπος κινητήρα: Tετράχρονος, V2, 2ΕΚΚ
Χωρητικότητα: 937 κ.εκ.
Ισχύς: 113 ίπποι / 9.000 σ.α.λ.
Ροπή: 9,7 kg-m / 7.750 σ.α.λ.
Βάρος: 204 κενό / 227 γεμάτο (S: 207 κενό / 230 γεμάτο), (S-Spoked: 212 κενό / 235 γεμάτο)

Φωτογραφίες Kίνησης

Φωτογραφίες Στατικές

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 17:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ducati Diavel 1260 & Diavel 1260 S 2019 – EICMA Ducati Panigale V4 RS19 - EICMA »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon