.
Κατηγορία Ducati
Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 12:14

Ducati Diavel 1260 & Diavel 1260 S 2019 – EICMA

Νέο μοντέλο, σε δύο εκδόσεις

Ντεμπούτο στην EICMA έκανε και το νέο Diavel 1260, με τη δεύτερη γενιά του να φέρει νέο πλαίσιο, το μεγαλύτερο μοτέρ των 1.260 κ.εκ., πλήρες ηλεκτρονικό οπλοστάσιο και εκσυγχρονισμένη σχεδίαση. Διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, τη στάνταρ και την S.

Η Ducati κάνει λόγο για περισσότερη διασκέδαση με το νέο Diavel σε κάθε είδους διαδρομή και με τόσες αλλαγές έναντι της απερχόμενης γενιάς δεν έχουμε λόγο να την αμφισβητήσουμε καθώς το προηγούμενο μοντέλο μέτραγε στην παραγωγή ούτε λίγο ούτε πολύ 8 χρόνια.

Το νέο power cruiser της ιταλικής εταιρίας, παραμένει σε γενικές γραμμές πιστό στο αρχική φιλοσοφία του Diavel αλλά φέρει στα σωθικά του τον μεγαλύτερο V2 Testastretta που χρησιμοποιεί και το σύστημα DVT της Ducati για την μεταβολή του χρονισμού των βαλβίδων του. Η απόδοση του μοτέρ ανέρχεται στους 159 ίππους και τα 13,2 κιλά ροπής στις 9.500 και 7.500 σ.α.λ. αντίστοιχα.

Οι Ιταλοί αναφέρουν ότι δεν έχουν γίνει αλλαγές στην εργονομία της θέσης οδήγησης, για να διατηρηθεί η αίσθηση που έδινε το προηγούμενο μοντέλο. Πολύ πλούσιο παρουσιάζεται ο εξοπλισμός του νέου Diavel με τα προγράμματα αλλαγής της συμπεριφοράς κινητήρα και ηλεκτρονικών συστημάτων να είναι στάνταρ όπως και τα Ducati Traction Control Evo (DTC) και Ducati Wheelie Control Evo (DWC).

Ολοκαίνουριο σύμφωνα με την Ducati είναι και το ατσάλινο πλαίσιο χωροδικτύωμα το οποίο χρησιμοποιεί το μοτέρ ως φέρον τμήμα του και πάνω στο τελευταίο στηρίζεται και το αλουμινένιο υποπλαίσιο. Στο μοτέρ εδράζουν και οι δύο αλουμινένιες πλάκες πάνω στις οποίες δένει το εντυπωσιακό αλουμινένιο μονόμπρατσο ψαλίδι. Το μεταξόνιο ανέρχεται στα 1.600 χλστ., με το ίχνος να βρίσκεται στα 120 χλστ. και την κάστερ στις 27 μοίρες.

Την πέδηση του νέου Diavel έχει αναλάβει η Brembo με ακτινικά τοποθετημένες μονομπλόκ M4.32 δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων, οι οποίες δίνουν τη θέση τους στις M50 για την έκδοση S. Διαφορετικές μεταξύ των δύο εκδόσεων είναι και οι ακτινικές τρόμπες (PR18/19 για το στάνταρ και PR16/19 για το S). Οι εμπρός δίσκοι είναι και στις δύο περιπτώσεις διαμέτρου 320 χλστ. – 265 χλστ. ο πίσω που συνεργάζεται με δαγκάνα δύο εμβόλων. Στον εξοπλισμό βρίσκεται και το cornering ABS της Bosch αλλά και η IMU της εταιρίας που μετρά δυνάμεις σε έξι διαφορετικούς άξονες.

Στον τομέα των αναρτήσεων το νέο Diavel χρησιμοποιεί ένα πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι με διάμετρο καλαμιών στα 50 χλστ. και ένα αμορτισέρ που φέρει προφόρτιση ελατηρίου και απόσβεση συμπίεσης. Η έκδοση S πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα σε αυτό το σημείο φέροντας πλήρως ρυθμιζόμενες λύσεις της Ohlins και για τους δύο τροχούς με το ανεστραμμένο πιρούνι να έχει διάμετρο καλαμιών 48 χλστ.

To Diavel εξακολουθεί να ξεχωρίζει φυσικά  από το τεράστιο πίσω ελαστικό των 240 χλστ., ενώ η έκδοση S ξεχωρίζει από την “απλή”, πέρα από τις αναρτήσεις, χάρη στους ξεχωριστούς τροχούς αλλά και την προσθήκη του shifter των Ιταλών Ducati Quick Shift up & down Evo (DQS) που επιτρέπει ανεβάσματα και κατεβάσματα χωρίς τη χρήση του συμπλέκτη.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά 

Τύπος κινητήρα: Tετράχρονος, V2, 2ΕΚΚ 
Χωρητικότητα: 1.262 κ.εκ. 
Ισχύς: 159 ίπποι / 9.500 σ.α.λ. 
Ροπή: 13,2 kg-m / 7.500 σ.α.λ. 
Βάρος: 218 κενό, 244 γεμάτο 

Φωτογραφίες Στατικές-Λεπτομερειών

Κίνησης

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 12:36

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ducati Monster 821 Stealth 2019 - EICMA Ducati Multistrada 950/S 2019 – EICMA »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon