.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023 08:04

YCF GP 107/157/187 – Νέα supersport mini bikes!

Η YCF είναι μια γαλλική μάρκα που "γεννημένη" το 2004 και τώρα μπαίνει στο χώρο και των mini bikes που εστιάζουν στην πίστα.

Και αυτό καθώς μόλις κυκλοφόρησε μια νέα σειρά από mini bikes, τόσο για νέους όσο και για όσους θέλουν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην οδήγηση εντός πίστας. Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα GP είναι σχεδιασμένα για να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους σε μικρές πίστες και πίστες καρτ και έρχονται απέναντι στα Ohvale, έναν ακόμη δημοφιλή κατασκευαστή προπονητικών mini bikes. Η δε YCF, έχει τρία μοντέλα και προμηθεύεται τους κινητήρες της από τους Κινέζους κατασκευαστές Zongshen και Daytona.

ycfgp2.jpg

Η YCF προσφέρει τρία μοντέλα GP – τα 107, 157 και 187 – το καθένα με διαφορετικά μεγέθη κινητήρα, αλλά με λίγο πολύ την ίδια εργονομική ρύθμιση. Το μοντέλο 107, έχει μονοκύλινδρο κινητήρα 110 κ.εκ. Το 157 παίρνει έναν κινητήρα 150 κυβικών και το 187 λαμβάνει τον μεγαλύτερο της κατηγορίας, ένα επίσης μονοκύλινδρο 190 κ.εκ. Και τα τρία μοντέλα διατηρούν την τεχνολογία τους αρκετά υποτυπώδη εξασφαλίζοντας εύκολη συντήρηση και επισκευή. Για παράδειγμα, δεν θα βρείτε ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου αφού και τα τρία μοντέλα χρησιμοποιούν καρμπυρατέρ.

ycfgp3.jpg

Η σειρά YCF GP κυλάει σε τροχούς 12 ιντσών εμπρός και πίσω και αποκτά ένα εντυπωσιακό πλαίσιο και ψαλίδι από αλουμίνιο. Τα εν λόγω μοτοσυκλετάκια είναι χαμηλά στο έδαφος και απίστευτα ελαφριά, επιτρέποντας σε αναβάτες όλων των μεγεθών να τα οδηγήσουν. Το ύψος της σέλας είναι περίπου στα 715 χιλιοστά, ενώ ο βασικός εξοπλισμός εστιασμένος στην πίστα διατίθεται στάνταρ – όπως η καρίνα σε περίπτωση διαρροής λαδιού από τον κινητήρα.

Όσον αφορά την τιμολόγηση και τη διαθεσιμότητα, τα YCF GP προσφέρονται στην Ευρώπη με τιμές που αναφέρονται να ξεκινούν από 3.499 ευρώ για το GP 107. Το μεσαίου μεγέθους GP 157 πωλείται για 4.199 ευρώ, ενώ το μεγαλύτερο GP 187 φτάνει τα 4.999 ευρώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023 08:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon