.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023 14:34

Scorpio X1 – Νέο ηλεκτρικό scooter από την Σιγκαπούρη, στην EICMA

Αυτό ναι, είναι όμορφο!

Η αγορά των ηλεκτρικών scooter έχει κυριολεκτικά γεμίσει από μάρκες, στην αυγή της νέας εποχής της αυτοκίνησης –εντάξει, είναι βέβαιο ότι δεν θα επιβιώσουν όλες, όπως ακριβώς συνέβη και με την μοτοσυκλέτα. Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον το να βλέπουμε τι προτείνουν οι νέες μάρκες. Το μοντέλο που βλέπετε εδώ, είναι το νέο Scorpio X1, καταγωγής Σιγκαπούρης, το οποίο μάλιστα θα δώσει το παρόν και στο σαλόνι μοτοσυκλέτας του Μιλάνου, το φθινόπωρο.

Το Scorpio X1, λοιπόν, είναι ένα «τύπου GT» ηλεκτρικό scooter, ιδιαίτερα ενδιαφέρον σε σχεδίαση, με τεχνικά χαρακτηριστικά που παίζουν στα «άνω όρια» της κατηγορίας: Τελική ταχύτητα της τάξης των 105 χλμ/ώρα και αυτονομία που αγγίζει τα 200 χιλιόμετρα. Η μπαταρία του είναι τύπου ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 5 kWh, που μπορεί να επαναφορτιστεί σε 3 ώρες μέχρι το 90%, μέσω ταχυφορτιστή τύπου 2.

Στον εξοπλισμό, γίνεται λόγος για keyless σύστημα εκκίνησης, ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης αλλά και συναγερμός, ενώ η οθόνη TFT δεν γίνεται να λείπει, με δυνατότητα σύνδεσης και συγχρονισμού με κινητό τηλέφωνο.

Προς το παρόν, δηλώνεται ότι η Scorpio παίρνει προ-παραγγελίες για την μοτοσυκλέτα, η οποία συνολικά αποτιμάται στα 9.800 δολάρια. Η τιμή ισοδυναμεί περίπου με 8.800 ευρώ, όμως δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αν θα υπάρξουν dealers για το μοντέλο, στην Ευρώπη. Προφανώς, η παρουσία του στην EICMA θα παίξει και διερευνητικό ρόλο, με την Scorpio να κάνει επαφές με τους παράγοντες του χώρου, αλλά και να εκτίθεται στα βλέμματα των Ευρωπαίων αναβατών.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023 14:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon