.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023 13:46

AW 500 N και 500 R - Νέα μάρκα από την Κίνα, δύο νέες μοτοσυκλέτες

Οι κινεζικές κατασκευάστριες μοτοσυκλετών ξεπετάγονται σαν τα αγριολούλουδα!

Βρισκόμαστε σε μία εποχή όπου η άνθηση της Κινεζικής βιομηχανίας μοτοσυκλετών, δίνει ζωή τόσο σε «μεγαλύτερες» εταιρείες, όσο και σε πολλαπλές, μικρότερες και λιγότερο γνωστές, που διεκδικούν τον δικό τους χώρο. Προς το παρόν τουλάχιστον, η AW ανήκει στην δεύτερη κατηγορία, κάνοντας την πρώτη της εμφάνιση πριν από 2 χρόνια. Τώρα, παρουσίασε ένα ακόμα μοντέλο.

Η αρχή έγινε με το 500 R , μία supersport τύπου μοτοσυκλέτα με έναν πολύ γνωστό κινητήρα: Τον δικύλινδρο της Loncin, με απόδοση 48 ίππων που έχει βασιστεί καταφανώς σε αυτόν του CB500 της Honda. H σχεδίαση του ακολουθεί καταφανώς την μοντέρνα οδό, με κάποια στοιχεία από Aprilia, θα έλεγε κανείς. Η AW δεν έμεινε εκεί, όμως, αφού παρουσίασε το ολοκαίνουργιο 500 N που βλέπετε παραπάνω.

Το μοντέλο φαίνεται ότι έχει εμπνευστεί, από το M V Agusta Superveloce, με την χαρακτηριστική μορφή του μούτρου να το μαρτυρά. Οι τροχοί είναι ακτινωτοί και το πλαστικό κοστούμι δεν καλύπτει πλήρως την μοτοσυκλέτα, σε αντίθεση με τις περισσότερες supersport. Εντύπωση προκαλεί το πλαίσιο δύο δοκών αλουμινίου που έχει χρησιμοποιηθεί στο μοντέλο, ενώ το βάρος του ανακοινώνεται στα 186 κιλά με όλα του τα υγρά.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία με το AW 500 «απογυμνωμένο», το πλαίσιο αλλά και το εντυπωσιακό ψαλίδι αλουμινίου διακρίνονται εύκολα, ενώ η μπροστινή ανάρτηση χρησιμοποιεί ένα ανεστραμμένο πιρούνι, το οποίο είναι και ρυθμιζόμενο. Το μοντέλο κάνει χρήση 2 δίσκων φρένου εμπρός, με ακτινικές δαγκάνες και ακτινική τρόμπα (!), ενώ είναι παράλληλα εμφανής και η χρήση οθόνης TFT στο μοντέλο.

Προς το παρόν, δεν έχουμε μάθει περισσότερα για το τι σκοπεύει να κάνει η AW για την αγορά μας, όμως τα μοντέλα της δεν περνούν και αδιάφορα!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023 13:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon