.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 15:44

Τύπος μετέτρεψε ένα Suzuki Burgman σε BMW «R 65 RS»

Ναι, δεν είχε κανέναν απολύτως λόγο να το κάνει. Ναι, δεν τον νοιάζει καθόλου! Και... ιδού.

Κάποιες custom κατασκευές, δεν είναι σαν τις άλλες. Μία από αυτές, είναι και το κατασκεύασμα του Γερμανού Thomas Janotta, ενός ανήσυχου μυαλού που τον οδήγησε στην ωρολογοποιία, την οπτική, την χρυσοχοΐα και τις εφευρέσεις. O Janotta είχε ένα μακροχρόνιο ενδιαφέρον προς το πολύ ιδιαίτερο, GT Scooter της Suzuki, Burgman 650. Έχοντας αποκτήσει ένα, σε πολύ χαμηλή τιμή μετά από τρακάρισμα με ζημιές στα πλαστικά, ο Janotta αποφάσισε να τον μεταμορφώσει ολοκληρωτικά, σε μία... τουριστική μοτοσυκλέτα!

Πως; Το έντυσε με το φέρινγκ από μία BMW R100 RS! Ο Janotta είχε στην διάθεση του ένα τέτοιο fairing, μια κατασκευή η οποία συνέβαλε στον επαναστατικό χαρακτήρα της R 100 RS, την εποχή που παρουσιάστηκε: Είχε σχεδιαστεί με την βοήθεια μελετών σε αεροδυναμική σήραγγα. Ο Janotta εξασφάλισε επίσης, ένα ρεζερβουάρ καυσίμου, σέλα και πλαϊνά καλύμματα και επιδόθηκε σε μία πολύ απαιτητική δουλειά μετατροπών και κατασκευής, προκειμένου να ταιριάξουν τα... αταίριαστα!

Μεταξύ άλλων, ο Janotta κατασκεύασε μόνος του ένα νέο υποπλαίσιο, αλλά και ένα νέο ρεζερβουάρ καυσίμου, ενώ διατήρησε τα κρίσιμα μηχανικά μέρη του μοντέλου εργοστασιακά (Suzuki, δηλαδή), ώστε να μπορέσει να περάσει το όχημα από την πιστοποίηση του μηχανολογικού της Γερμανίας. Και τα κατάφερε!

Η βαφή της νέας «μοτοσυκλέτας» του Janotta, σε αυτή την χρυσή απόχρωση που βλέπετε, έγινε στο χέρι χρησιμοποιώντας υλικό της ίδιας της BMW, ενώ όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Janotta, το project του στοίχισε -μαζί με την αγορά του Burgman 650- μόλις 2.200 ευρώ!  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 15:49

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon