.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 12:15

Caofen F80 - Αυτή είναι η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που «δεν καταστρέφεται»

Ούτε απο πτώσεις, ούτε από ακραίες θερμοκρασίες, ούτε από την μιζέρια των «αντι-ηλεκτρικάκηδων»...

Η γερμανική εταιρεία Caofen ειδικεύεται στην κατασκευή ηλεκτρικών δικύκλων και ένα από τα πιο πρόσφατα πονήματα της, είναι το F80. Πρόκειται για μία μοτοσυκλέτα που θυμίζει... διασταύρωση ποδηλάτου mountain bike και μοτοσυκλέτας εκτός δρόμου, ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Caofen, είναι «μη καταστρέψιμη» υπό πολλές συνθήκες χρήσης!

Μεταξύ άλλων, η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το F80 μπορεί να πέσει από ύψος 5 μέτρων, 2.000 φορές, χωρίς να πάθει τίποτα! Επιπλέον, η Caofen δηλώνει ότι το F80 μπορεί να λειτουργεί κανονικά, ακόμα και σε θερμοκρασίες -40 βαθμών Κελσίου, ενώ η μπαταρία μπορεί να αντέχει ρεύμα φόρτισης παραπάνω από το ονομαστικό της, χωρίς να πάθει ζημιά – η Caofen αναφέρει ότι μια πλήρης επαναφόρτιση διαρκεί 2 ώρες. Στις φωτογραφίες της γκαλερί παρακάτω, μπορείτε να ρίξετε και μία ματιά στα επιμέρους σημεία της μοτοσυκλέτας. 

Το F80 είναι κατασκευασμένο πάνω σε ένα πλαίσιο που συνδυάζει το κράμα μαγνησίου και το χυτό αλουμίνιο, σε μία ενιαία κατασκευή χωρίς κολλήσεις που συνήθως θεωρούνται ασθενή σημεία. Ο ηλεκτροκινητήρας και η μπαταρία συνάδουν με τις προδιαγραφές ανθεκτικότητας και αδιαβροχότητας IP67, δηλαδή το κορυφαίο επίπεδο που μπορείς να βρεις. Οι τροχοί του έχουν διάμετρο 21 και 18 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα, στα μονοπάτια μιας γνήσιας Enduro, με ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός και ένα μονό αμορτισέρ πίσω. Το βάρος της ανακοινώνεται στα 81 κιλά. 

Ο ηλεκτροκινητήρας του F80 έχει μέγιστη απόδοση 8 kW ή περίπου 10,9 ίππων και μπορεί να ωθήσει το μοντέλο στην τελική ταχύτητα των 85 χλμ/ώρα. Η τροφοδοσία με ρεύμα γίνεται από μία μπαταρία 2,16 kWh, που υπόσχεται αυτονομία 80 χιλιόμετρα «υπό σταθερή ταχύτητα» 30 χλμ/ώρα.

Με την τιμή της να ανέρχεται στο επίπεδο των 6.000 ευρώ... ψωνίζατε;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 12:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon