.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023 17:05

Acer ebii - Ηλεκτρικό ποδήλατο με τεχνητή νοημοσύνη

Ναι, είναι η ίδια Acer που γνωρίζετε από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

H τεχνητή νοημοσύνη εισβάλλει σταδιακά στις ζωές μας και –φυσιολογικά- αυτό δεν αρέσει σε όλους. Σίγουρα, η τεχνολογία αυτή μπορεί να φέρει και κάποια πλεονεκτήματα ανάλογα με τον τομέα στον οποίο εφαρμόζεται. Η Acer, μία από τις εταιρείες-κολοσσούς στον τομέα των υπολογιστών, παρουσίασε το ηλεκτρικά υποβοηθούμενο ποδήλατο ebii, που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη σημαντικά.

Το ebii προσφέρει 3 χαρτογραφήσεις υποβοήθησης του αναβάτη του, ενώ η τεχνητή νοημοσύνη διαβάζει διαρκώς τις επιλογές και την χρήση που κάνει ο αναβάτης, ώστε να προσφέρει την βέλτιστη διαχείριση μπαταρίας και ισχύος. Ο ηλεκτροκινητήρας υποβοήθησης βρίσκεται στον εμπρός τροχό και μπορεί να αποδώσει ροπή 4,1 kgm, ενώ η μπαταρία έχει χωρητικότητα 460 Wh.

Το ίδιο το ποδήλατο, είναι κατασκευασμένο πλήρως από αλουμίνιο και ζυγίζει 16 κιλά, ενώ έχει τροχούς 20 ιντσών, άρα αποτελεί ένα ποδήλατο χρήσης πόλης σχετικά μικρού μεγέθους. Το ποδήλατο μπορεί να συνδεθεί μέσω Bluetooth με το κινητό τηλέφωνο του αναβάτη, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως το ψηφιακό «κλειδί» του οχήματος, ενώ διαθέτει και GPS Tracker που επικοινωνεί διαρκώς με το κινητό του αναβάτη, σε περίπτωση… μη εξουσιοδοτημένης μετακίνησης του.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023 17:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon