.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 06 Απριλίου 2023 09:35

Stilride 1 - Ηλεκτρικό scooter που ζητά... 15.000 ευρώ

Έλα, εντάξει, κάποια πράγματα μάλλον έχουν ξεφύγει λίγο.

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα έχουν λόγους να είναι πιο ακριβά, από τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα. Είναι μια νέα τεχνολογία, ριζικά διαφορετική από όσα ξέρουμε και επίσης, αξίζει να σημειώσει κανείς, ότι σταδιακά οι τιμές τους πέφτουν. Υπάρχουν βέβαια και οι… εξαιρέσεις στον κανόνα, όπως το Stilride 1. Εξαιρέσεις που σε κάνουν να σκέφτεσαι, ορισμένες φορές, τι σκέφτονται μερικοί!

Ας σταματήσουμε όμως να τοποθετούμαστε και ας δούμε το μοντέλο. Πρόκειται για την πρώτη έκδοση παραγωγής, ηλεκτρικού δικύκλου από την σουηδική εταιρεία Stilride, η οποία ξεκίνησε να δραστηριοποιείται μέσα στο 2020. Το Stilride 1 που βλέπουμε εδώ, κατηγοριοποιείται ως «ελαφριά ηλεκτρική μοτοσυκλέτα» από την εταιρεία. Ο όρος φυσικά δεν είναι λάθος, τεχνικά, αν και οι ομοιότητες του δικύκλου με αυτά που αποκαλούμε εμείς «scooters» είναι προφανείς.

Το Stilride 1 παίρνει ισχύ από έναν ηλεκτροκινητήρα επί του πίσω τροχού, μέγιστης ισχύος 11 ίππων και μέγιστης ροπής που μπορεί να αγγίξει τα 28,6 kgm, με την συνεχόμενη ισχύ να ανέρχεται στους 8 ίππους και στα 21,4 kgm. Με μία μπαταρία χωρητικότητας 5,1 kWh, το μοντέλο υπόσχεται αυτονομία 120 χιλιομέτρων και επαναφορτίζεται σε 4 ώρες.

Πάμε τώρα και στα πικάντικα, στα της τιμής: Η Stilride τιμολογεί το 1 στις 15.000 ευρώ (!)  και ανακοινώνει ότι θα είναι διαθέσιμο στο κοινό μέσα στο 2024. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι σύμφωνα με την εταιρεία, κάθε Stilride 1 θα είναι χειροποίητο, ενώ τα πρώτα κομμάτια θα ανήκουν στην «Limited Founders Edition», με μαύρα φτερά και λεπτομέρειες, πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι και μοναδική αρίθμηση.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Απριλίου 2023 09:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon