.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 16:28

Trinity Panthera - Ηλεκτρική enduro και με σασμάν!

Αστραπιαίες (χεχε) βόλτες στην εξοχή με 30 άλογα και κιβώτιο ταχυτήτων για να μην… εξάπτονται οι σκληροπυρηνικοί!

Οι «ηλεκτρικές» παρουσιάσεις δίνουν και παίρνουν, σε όλες τις κατηγορίες και κάποιες εταιρείες κάνουν τα βήματα τους και στον enduro κόσμο –που έχει τις δικές του απαιτήσεις. Η μοτοσυκλέτα που βλέπετε εδώ, είναι η Trinity Panthera 2023, που είναι έτοιμη για μαζική παραγωγή και για περιπέτειες εκτός δρόμου.

Παρά το ότι είναι ηλεκτρική, η Panthera είναι όσο ελαφριά πρέπει να είναι μια enduro, με το βάρος της να ανακοινώνεται στα 108 κιλά, σαν να μιλάμε περίπου δηλαδή για ένα 250άρι enduro βενζίνης. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει μέχρι 30 ίππους και είναι αερόψυκτος, ενώ συνδέεται με κιβώτιο ταχυτήτων 4 σχέσεων. Μια ασυνήθιστη επιλογή για ηλεκτρικό δίκυκλο, το κιβώτιο ταχυτήτων ανοίγει περισσότερες δυνατότητες οδήγηση, σύμφωνα με την εταιρεία, ενώ δρα και ως πόλος έλξης των πιο... παραδοσιακών που θέλουν ταχύτητες. Η μέγιστη ροπή που μπορεί να φτάσει στον τροχό, χάρη στο κιβώτιο, φτάνει τα 80 kgm (!), ενώ η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 125 χλμ/ώρα. Μέσα σε όλα αυτά, το μοντέλο έχει και λειτουργία όπισθεν.

Η Trinity λέει ότι η μοτοσυκλέτα είναι «ελεύθερη συντήρησης», αφού είναι πλήρως αδιάβροχη και –πέρα από τα αναλώσιμα της- χρειάζεται μόνο αλλαγή στο λάδι της μετάδοσης κάθε 2.000 χιλιόμετρα. Παράλληλα, μπορεί να οδηγηθεί και με δίπλωμα A1 ή αυτοκινήτου, στο δημόσιο δίκτυο, καθώς η «συνεχόμενη» ισχύς του μοτέρ ορίζεται στους 15 ίππους.

Πάμε τώρα και στα ζητήματα που «καίνε»: Πόση αυτονομία έχει και πόσο διαρκεί η φόρτιση του; Λοιπόν, σύμφωνα με την εταιρεία, υπάρχουν 3 εκδόσεις με μπαταρίες 30, 40 και 50 Ah αντίστοιχα, προσφέροντας από 1,5 έως 3 ώρες οδήγηση.  Με τον ταχυφορτιστή, η επαναφόρτιση των μπαταριών διαρκεί ακριβώς τον ίδιο χρόνο. Όμως η Trinity δηλώνει το εξής: «Ο αναβάτης θα σταματήσει για διάλειμμα πριν σταματήσει η Panthera». Ναι ΟΚ, θα το δοκιμάσουμε και εμείς, ευχαριστούμε.

Η Trinity Panthera θα γίνει διαθέσιμη από τον Μάιο, με την τιμή της να ξεκινά από τα 6.849 ευρώ, αλλά στην βασικότερη των εκδόσεων η οποία δεν παίρνει έγκριση κυκλοφορίας των δρόμων. Για αυτή, υπολογίστε ακόμα 349 ευρώ, ενώ αν πάρετε τον ταχυφορτιστή και την μεγαλύτερη των μπαταριών, θα πληρώσετε 999 ευρώ ακόμα. Και… για τους πρώτους 100 που θα την παραγγείλουν, θα υπάρξει και έκπτωση 500 ευρώ –όχι, δεν τρολάρουμε, αυτό ανακοινώθηκε κανονικά.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 16:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon