.
Κατηγορία Διάφορα
Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 13:52

Watsonian Nineteen 12 – Καλάθι μοτοσυκλέτας για Royal Enfield Interceptor 650

Η φημισμένη κατασκευάστρια sidecars από την Αγγλία παρουσίασε ένα νέο χρώμα για δημοφιλές της μοντέλο με τη μοτοσυκλέτα της Royal Enfield, συνοδευόμενο από μερικά ασορτί εξαρτήματα ειδικά γι’ αυτήν.

Η αγγλική εταιρεία βασίζει το νέο της σχέδιο στο καλάθι GP Manx, βαμμένο σε χρώμα Battle Green (πράσινο) και με όνομα που παραπέμπει στο 1912, έτος ίδρυσης της Watsonian.

Πρόκειται για ένα από τα διάφορα μοντέλα καλαθιών που διαθέτει η Watsonian και το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορες μοτοσυκλέτες, ωστόσο εδώ οι Άγγλοι το παρουσίασαν τη Royal Enfield Interceptor 650 και υπάρχει καλός λόγος γι’ αυτό.

Αφενός η δικύλινδρη από την Ινδία είναι μια από τις δημοφιλέστερες μοτοσυκλέτες της αγγλικής αγοράς, αφετέρου διότι μαζί με το καλάθι η Watsonian παρουσίασε και μια σειρά εξαρτημάτων για να καστομάρει κανείς τη μοτοσυκλέτα να είναι ασορτί με το καλάθι.

watsonian nineteen 12 7.jpg

Αυτά περιλαμβάνουν:

Βαφή Battle Green
Ολόσωμη δύο-σε-μία εξάτμιση
Μαύρο φινίρισμα σε όλα τα χρωμιωμένα μέρη (τιμόνι, καπάκι κεφαλής κινητήρα κλπ)
Λεβιέδες διάτρητοι και βαμμένοι μαύροι
Σίτα προβολέα και προστατευτικό πίσω φαναριού
Custom σέλα με ίδιο υλικό και σχέδιο όπως το καλάθι, καθώς και ασορτί μαξιλαράκι τιμονιού
Φλας mini LED
Μικρή βάση πινακίδας
Τρακτερωτά λάστιχα Heidenau (110/80-18 μπροστά, 140/80-18 πίσω)

watsonian nineteen 12 8.jpg

Η στάνταρ τιμή του καλαθιού GP Manx είναι 6,295 λίρες Αγγλίας (περίπου €7,300 με ισοτιμία 12/12/22), ενώ αν αγοραστεί όλο το πακέτο με το sidecar και όλα τα custom κομμάτια της μοτοσυκλέτας η τιμή ανέρχεται στις £15,995, ή περίπου €16,000.

Δείτε το εδώ: Watsonian Nineteen 12

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 14:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon