.
Κατηγορία Διάφορα
Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 12:54

EICMA 2022 - Η Moto Parilla παρουσιάζει τη νέα σειρά ηλεκτρικών ποδηλάτων Tricolore 

Είναι ποδήλατα που μοιάζουν με μοτοσυκλέτες; Ή μοτοσυκλέτες που μοιάζουν με ποδήλατα; Τα ηλεκτρικά ποδήλατα παρουσιάζονται με ρυθμούς πολυβόλου και εκτός από τις επιδόσεις τους, ανεβαίνουν και αισθητικά, με δισκόφρενα και ψαλίδια στιβαρά να αντέχουν τις επιδόσεις ώστε πολλά από αυτά να μοιάζουν με ελαφρού τύπου μοτοσυκλέτες. Μια τέτοια περίπτωση είναι και η ιταλική Moto Parilla με εντυπωσιακά σχέδια που πραγματικά θυμίζουν περισσότερο μοτοσυκλέτα. Η νέα της σειρά ονομάζεται Tricolore Ebike και παρουσιάστηκε στην έκθεση του Μιλάνο.
 
 
Η Moto Parilla έχει ιδρυθεί από την δεκαετία του ’60 και αγοράστηκε το 2017, όταν ο Filippo Beltrami, ακόμη φοιτητής τότε, μαζί με τον καθηγητή του και έναν σχεδιαστή, αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν νέο τύπο ηλεκτρικού ποδηλάτου που πήρε το όνομα Carbon SUV. Το 2021 η Moto Parilla επανασχεδίασε το Carbon, βελτιώνοντας τα ελαττώματα και βελτιστοποιώντας το πλαίσιο, δίνοντας ζωή σε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο που κατασκευάστηκε και κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στην Ιταλία.  Το CARBON SUV αφορούσε περισσότερο τη σχεδίαση και την εμπειρία της διαδρομής στην πόλη και λιγότερο με τα άλματα και την αληθινή αίσθηση MTB. Το Tricolore MX είναι ένα διαφορετικό ebike από τον παλαιότερο αδερφό του Carbon SUV. Έχει τη γεωμετρία ενός ebike παντός εδάφους.
 
5-DETT.-GUARNITURA-1030x752-1.jpg
 
Η γκάμα αποτελείται από τα: Tricolore MX, Tricolore MR και Tricolore M. Οι διαφορές είναι κυρίως στην ανάρτηση, τα φρένα και μερικά μικρότερα εξαρτήματα σχετικά με το στυλ και τη διαφορετική συνολική εμφάνιση. Η Moto Parilla επέλεξε έναν ιταλικό κινητήρα Polini E-P3+ MX (ονομαστική ισχύς 250 Watt – 600 Watt μέγιστη ισχύς – 90 Nm  ροπή – 36V – 5 χαρτογραφήσεις) για τα Tricolore ebike της.
 
Το πλαίσιο είναι μονοκόκ με ενσωματωμένα φώτα Spanninga σε ανθρακονημάτινο headtube και βάση σέλας, ανάλογα με την έκδοση που θα επιλέξετε. Τα φρένα είναι Magura MT5, MT7 PRO ή BCA. Ο πίσω τροχός είναι 27,5 ίντσες και ο μπροστινός τροχός είναι 29 ίντσες. Η μπαταρία είναι ίδια σε όλες τις εκδόσεις Polini 880Wh – 36V με οθόνη Polini TFT στο τιμόνι.
 
moto-parilla-tricolore-1536x714.jpg
 
Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Tricolore είναι η παρουσία ενός συστήματος κάλυψης από ίνες κάνναβης, το οποίο είναι επίσης πλήρως ανακυκλώσιμο επειδή η ίνα που χρησιμοποιείται είναι οργανική. Η Moto Parilla χρησιμοποιεί κάνναβη για να ακολουθήσει την οικολογική μετάβαση, για να βρει υποκατάστατα, λιγότερο ρυπογόνα υλικά για οχήματα σε όλη τη βιομηχανία ποδηλάτου και μοτοσυκλέτας.
 
Το επάνω κάλυμμα διαθέτει αεροστεγή στεγανοποίηση για να εμποδίζει την είσοδο υγρών ή βρωμιάς αλλά ταυτόχρονα επιτρέπει τη διέλευση των καλωδίων μέσα στο σασί. Οι οπές επιτρέπουν την τοποθέτηση πρόσθετων αξεσουάρ, όπως μπουκάλια νερού ή πρόσθετη οθόνη. Το σύστημα γρήγορης απελευθέρωσης ή κλειδώματος κλεισίματος θα επιτρέψει τη μέγιστη ευκολία στην τοποθέτηση και αφαίρεση της μπαταρίας.
 
7-DETT-VANO-INTERNO-1030x595-1.jpg
 
Το ψαλίδι Tricolore αναπτύχθηκε μετά από μια μελέτη που διήρκεσε σχεδόν δύο χρόνια. Χάρη σε μια τολμηρή καινοτόμο επιλογή, είναι βραχίονας κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα. Επιπλέον, είναι ενισχυμένο με ένθετα αλουμινίου στη θέση ζεύξης τροχού, στη δαγκάνα πίσω φρένου και στο σύστημα ανάρτησης, για να εξασφαλίσει σταθερότητα και αντοχή.
 
Το φαρδύ ψαλίδι παρέχει ποικιλομορφία για τοποθέτηση ελαστικών έως και 3,5″ και επιτρέπει εξαιρετική αποστράγγιση λάσπης υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Το σύστημα μετάδοσης είναι 12 ταχυτήτων και το σύστημα Flip-Chip θα επιτρέψει την εύκολη μεταβολή του μεταξονίου.
 4-DETT.-COVER-CANAPA-1030x752-1.jpg
 
Το φουτουριστικό σύστημα πίσω φωτισμού είναι ενσωματωμένο στη θέση του καθίσματος του πλαισίου και τροφοδοτείται από την κύρια μπαταρία. Ολόκληρο το σύστημα ελέγχεται απευθείας από το τιμόνι, εξασφαλίζοντας ευκολία στη χρήση και απόδοση σε δοκιμές ημέρας και νύχτας.  Το μπροστινό σύστημα φωτισμού βρίσκεται  μέσα στο πλαίσιο μονοκόκ από ανθρακονήματα της Tricolore. Υπάρχει εσωτερικός χώρος αποθήκευσης, «σκαλισμένος» στο πλαίσιο και προσβάσιμος με κλείδωμα ή γρήγορη απελευθέρωση, όπου μπορούν να αποθηκευτούν κιτ έκτακτης ανάγκης, εργαλεία επισκευής ή άλλα προσωπικά αντικείμενα.
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 14:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon