.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 13:12

EICMA 2022 - MBP T1002V 2023 – Μια νέα εταιρεία μας συστήνεται

Μια νέα μάρκα που ανήκει στην Keeway έκανε το ευρωπαϊκό της ντεμπούτο στο Μιλάνο με τέσσερα ενδιαφέροντα μοντέλα, ξεκινώντας με τη χιλιάρα V2 adventure T1002V.

Διευρύνοντας το κινέζικο κύμα που σημάδεψε τη φετινή EICMA, μια νέα εταιρεία έκανε την πρώτη της εμφάνιση με ένα πολύ ιταλικό όνομα: MBP σημαίνει Moto Bologna Passione (Μοτοσυκλέτα Μπολόνια Πάθος), έχει την έδρα της προφανώς στη Μπολόνια και αποτελεί μέρος του Keeway Motor Group – που, μαζί με τη Benelli, ανήκει στην QJ Motor, που με τη σειρά της υπάγεται στον γιγάντιο όμιλο Geely.

Η νέα εταιρεία εμφανίστηκε στο Μιλάνο με μια αρκετά γεμάτη γκάμα μοντέλων, στην οποία κυριαρχούν διαφόρων ειδών 125άρια, από on-off ως streetfighter και κλασικά roadster, σκούτερ, αλλά και μερικές πολύ ενδιαφέρουσες νέες μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού.

bmp t1002v 5

Στο κέντρο της παρουσίασης της ΜΒΡ ήταν η adventure T1002V, η οποία κινείται από έναν V2 κινητήρα 80 μοιρών με μέγιστη απόδοση 93.9 ίππων στις 7,600 rpm και 10.4 kgm στις 6,500 rpm.

Ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει ανεστραμμένο πιρούνι ΚΥΒ με διαδρομή 160 mm, καθώς και αμορτισέρ ΚΥΒ πίσω με διαδρομή 77.4 mm, μια πολύ μικρή τιμή που περιγράφεται ως “διαδρομή ανάρτησης”, όχι τροχού, όπως και μπροστά. Αμφότερες οι αναρτήσεις ρυθμίζονται μόνο ως προς την προφόρτιση ελατηρίων, μπροστά και πίσω.

bmp t1002v 4

Κυλά σε τροχούς 19 και 17 ιντσών μπροστά και πίσω αντιστοίχως (120-70, 170-60), φρενάρει με δύο τετραπίστονες ακτινικές J.Juan σε κυματιστούς δίσκους 320 mm με υποστήριξη από δικάναλο ABS της Bosch, ενώ το στεγνό βάρος ανακοινώνεται στα 235 κιλά, με άδειο δηλαδή το 21 λίτρων ρεζερβουάρ καυσίμου.

Η οθόνη των οργάνων είναι μια έγχρωμη TFT 7 ιντσών με στάνταρ συνδεσιμότητα μέσω της εφαρμογής της ΜΒΡ, η οποία μάλιστα συνοδεύεται από μερικές χρήσιμες λύσεις: πλοήγηση (GPS), εντοπισμός μοτοσυκλέτας, αποθήκευση και διαμοιρασμός δεδομένων διαδρομής, κουμπί πανικού για αυτόματη ειδοποίηση σε περίπτωση ατυχήματος και κάποιες αντικλεπτικές υπηρεσίες, όπως αισθητήρες κίνησης και κραδασμών καθώς και απομακρυσμένο κλείδωμα/απενεργοποίηση της μοτοσυκλέτας.

bmp t1002v 2

Η Τ1002V, όπως και όλες οι νέες μοτοσυκλέτες που έδειξε στο Μιλάνο η ΜΒΡ, έχει σχεδιαστεί στην Ευρώπη από το ανάλογο τμήμα Σχεδιασμού και R&D που έχει στήσει η Keeway στη Μπολόνια, το δεύτερο επί ευρωπαϊκού εδάφους μετά από τη Βαρκελώνη.

Η έμπνευση πάντως από τη Ducati Multistrada είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, ειδικά στο κόκκινο χρώμα, για τη μοτοσυκλέτα που αναμένεται να είναι διαθέσιμη στο πρώτο μισό του 2023 στις αγορές της Ε.Ε. Για την Ελλάδα ωστόσο ακόμη δε γνωρίζουμε κάτι σχετικά με ενδεχόμενη αντιπροσώπευση της ΜΒΡ.

Τέλος, να αναφέρουμε πως η ΜΒΡ έχει στη γκάμα της και έναν V2 650 cc που προς το παρόν χρησιμοποιείται μόνο σε ένα cruiser μοντέλο, ωστόσο θα μπορούσε μελλοντικά να κινήσει και μια ανάλογη μεσαία adventure παραλλαγή. Ο μεγάλος κινητήρας των 997 cc φοριέται άλλωστε χωρίς αλλαγές και στο αντίστοιχο cruiser C1002V της ίδιας εταιρείας.

Ιστοσελίδα MBP T1002V

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 14:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon