.
Κατηγορία QJ Motors
Δευτέρα, 04 Απριλίου 2022 11:32

QJ Motor – Έρχονται νέα cruisers 700 cc

Δύο νέα σχέδια έδωσε στη δημοσιότητα η κινέζικη εταιρεία, αποκαλύπτοντας δύο νέα cruisers που αυτομάτως η φημολογία συνδέει με τη Harley-Davidson.

Η τρελή πορεία ανάπτυξης των μεγάλων κατασκευαστών από την Κίνα συνεχίζεται, καθώς τα νέα μοντέλα εμφανίζονται με καταιγιστικό ρυθμό. Η νέα αποκάλυψη της QJ Motor αφορά δύο cruisers που βασίζονται σε έναν δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 693 cc, ο οποίος προφανώς είναι αυτός που πρόσφατα ενσωματώθηκε στη γκάμα της QJ με το SRK700, ωστόσο το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του σε πρώτη φάση είναι το ότι δείχνει να είναι ο ίδιος που φορά η CFMOTO στο 700CL-X.

Η πληροφορία προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται, αλλά το γεγονός πως αμφότεροι κινητήρες μετρούν διαστάσεις κυλίνδρων 83 × 64 mm και μοιάζουν πολύ και οπτικά μάλλον υπονοεί μια ακόμη συνεργασία μεταξύ δύο φαινομενικά ανταγωνιστικών εργοστασίων.

qj cruiser 700 2

Το νέο cruiser παρουσιάζεται σε δύο εκδοχές, μια σχεδόν εντελώς γυμνή – πλην μιας μικρής μάσκας – ενώ το δεύτερο έρχεται σε μια bagger λογική με μεγαλύτερο φέρινγκ και βαλίτσες. Ο αμερικανός Τύπος αναρωτιέται αν αυτά τα δύο νέα cruisers προορίζονται και για τη Harley-Davidson, η οποία ως γνωστόν έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την QJ Motor και ήδη έχει δύο μοντέλα στα σκαριά, το 338R (ή HD350) που βασίζεται στο νέο μοτέρ 350 cc της QJ, και το HD500 που πατά στη βασική δομή του Benelli Leoncino 500.

Αυτό το ζεύγος cruisers θα μπορούσε να έχει σχετίζεται με τη H-D, η οποία έχει κόψει πλέον από τη γκάμα της τα Street 500 και 750 και θα μπορούσε εδώ να βρει άλλη μια βάση για τη νέα γενιά μικρών και οικονομικών μοτοσυκλετών που οπωσδήποτε πλησιάζει με βήμα ταχύ στην αγορά.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon