.
Κατηγορία Διάφορα
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 13:42

Newron Motors - Εντυπωσιακή γαλλική ηλεκτρική μοτοσυκλέτα

Ο Sebastien Mahut είχε από φοιτητής όνειρο την κατασκευή μιας ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας. Μετά από ένα επιτυχημένο πρωτότυπο με βάση ένα Aprilia Futura, και με τη βοήθεια του φίλου του Michel Sérafin δημιούργησαν την Newron Motors με μεγαλόπνοους στόχους και με την αρωγή της ομάδας design Dassault Systemes -θυγατρική της Dassault, κατασκευάστριας των πολεμικών αεροσκαφών Mirage μεταξύ άλλων.

Το όνομα Newron προέρχεται από τις λέξεις Newton (βλ. ροπή) και Neuron, νευρώνες δηλαδή, για την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) που πρόκειται να φέρει η μοτοσυκλέτα.

Μια «έξυπνη» ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που θα… μαθαίνει, θα ξέρει πώς να ρυθμίζει την κατανάλωση της και να προτείνει τη βέλτιστη διαδρομή στον αναβάτη της. Επιπρόσθετα η μοτοσυκλέτα θα συνδέεται με το διαδίκτυο μέσω του Smartphone του αναβάτη, ενώ θα παίζει και τον ρόλο του… μηχανικού, προβλέποντας και προτείνοντας συντήρηση σε κάθε κομμάτι της, ανάλογα με τη χρήση και τα χιλιόμετρα.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Στο τέλος της εφηβείας του ο Γάλλος σχεδιαστής Sebastien Mahut, παθιασμένος με τις μοτοσυκλέτες, είχε βάλει στόχο την κατασκευή ενός ηλεκτρικού μοντέλου. Παίρνοντας το πλαίσιο και τα περιφερειακά μιας Aprilia Futura, σχεδίασε στο γκαράζ του το πρώτο πρωτότυπο. Μετά από ένα χρόνο δουλειάς, παρουσίασε στο κοινό μια sport ηλεκτρική μοτοσυκλέτας με τελική ταχύτητα 110 χλμ/ώρα και αυτονομία 60 χιλιομέτρων. Κάπου εκεί ο Sebastien αποφάσισε να βγάλει επιτέλους δίπλωμα οδήγησης μοτοσυκλέτας.

Ο Sebastien τελείωσε τις σπουδές του στο Polytech Paris Sud, και το 2009 προσελήφθη στην Sagem Défense Sécurité, ως ηλεκτρολόγος μηχανικός. Το 2014 συνάντησε τον Michel Sérafin, και μαζί παράτησαν τις δουλειές τους και ξεκίνησαν να σχεδιάζουν μια νέα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα.

Η Newron Motors ιδρύθηκε επίσημα στα τέλη του 2016, ενώ το 2017 μπήκαν σε ένα διάσημο start-up campus, το «Station F», όπου γνωρίστηκαν με την ομάδα σχεδιασμού της Dassault Systèmes, η οποία τους βοήθησε να εξελίξουν τη μοτοσυκλέτα τους.

Στόχος της Newron Motors είναι να παράγει στη Γαλλία μια κορυφαίου επιπέδου ηλεκτρική μοτοσυκλέτα επιδόσεων, ενώ κινητήριος τροχός στην προσπάθεια αυτή είναι το πάθος του Mahut.

Η εταιρεία σχεδιάζει να παράγει και να ομολογκάρει την εντυπωσιακή ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της σε 12 μόλις αντίτυπα μέσα στο 2020, πριν προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της μαζικής παραγωγής ηλεκτρικών μοτοσυκλετών το 2021. Πέρα από το εντυπωσιακό design με τα ξύλινα τμήματα, τα πρώτα νούμερα εππιδόσεων είναι 100hp και... 24,5kgm ροπής, σε συνδυασμό με αυτονομία 300 χιλιομέτρων.

Για την χρηματοδότηση που χρειάζεται η παραγωγή οι 2 φίλοι πλησίασαν και ένα ακόμα γκρουπ το ADVANS Group, και μέσω αυτής της συνεργασίας έχουν ήδη ξεκινήσει δοκιμές ενός πρωτότυπου στον δρόμο.

Αναμένουμε με ανυπομονησία να δούμε το τελικό προϊόν, τα τελικά τεχνικά του χαρακτηριστικά και φυσικά την τιμή του.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 14:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon