Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 14:58

Axiis Liion – Ηλεκτρική supermoto

Από την Πορτογαλία με όνειρα

Η Axiis είναι μια σχετικά νέα Πορτογαλική εταιρεία που δραστηριοποιείται κυρίως στην κατασκευή περιφερειακών για μοτοσυκλέτες εκτός δρόμου, με μια εκτενή σειρά πρόσθετων μαρσπιέ συνεπιβάτη, αλλά και χούφτες με ενσωματωμένα φλας.

Προφανώς όμως οι Πορτογάλοι είναι ανήσυχα πνεύματα και οραματίζονται πολλά περισσότερα από αξεσουάρ για μοτοσυκλέτες – ονειρεύονται ολόκληρες μοτοσυκλέτες!

Συγκεκριμένα, έχουν σχεδιάσει μια ηλεκτρική supermoto που αποκαλούν Liion, σε ένα εμφανέστατο τριπλό λογοπαίγνιο ανάμεσα στο Λιοντάρι (Lion) και τις μπαταρίες λιθίου-ιόντων (Li-ion), αλλά και το διπλό i στο όνομα της εταιρείας (Axiis).

Axiis Liion 2 large

Το Liion αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση ψηφιακών απεικονίσεων, ωστόσο φαίνεται πως οι άνθρωποι της Axiis έχουν σοβαρά πλάνα, καθώς συνοδεύουν τα σχέδια με αρκετά συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Το Liion λοιπόν θα είναι όνομα και πράγμα, καθώς θα αποδίδει 55 kW (74 hp) με κορύφωση στα 100 kW (134 hp), μέγιστη ροπή 24.5 kg.m και τελική ταχύτητα περιορισμένη ηλεκτρονικά στα 200 km/h.

Αυτές οι επιδόσεις ακούγονται πεντανόστιμες, ειδικά σε ένα supermoto που θα ζυγίζει 134 κιλά, έτοιμο προς χρήση.

Θα χτιστεί γύρω από ένα αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών, στο κέντρο του οποίου θα φορτωθεί ένα πακέτο μπαταριών με συνολική χωρητικότητα 11.7 kWh με υγρόψυξη.

Axiis Liion 1 large

Οι Πορτογάλοι μας δίνουν ακόμη μερικά γεωμετρικά στοιχεία της μοτοσυκλέτας, όπως το μεταξόνιο των 1,429 mm, η γωνία κάστερ 25.9 μοίρες και οι αρκετά ψηλές διαδρομές των αναρτήσεων, που μετρούν 209 mm μπροστά και 190 πίσω.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι σαφές ως προς τα πλάνα παραγωγής του Liion, πόσο μάλλον πληροφορίες σχετικά με τιμές, αλλά η σαφής δημοσίευση τόσο ακριβών τεχνικών στοιχείων (όπως διαστάσεις και βάση), υποδηλώνουν πως κάπου στην ευρύτερη περιοχή της Loures, βόρεια της πρωτεύουσας Λισαβόνας, ένα πρωτότυπο κόβει αθόρυβα τις εξελικτικές του βόλτες.

Πηγή: Axiis

Φωτογραφίες

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 14:59

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube