.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 17:56

Volkswagen Cargo e-bike και ID Buzz Cargo Motorsport

Ηλεκτρικά και έτοιμα για εργασία

Το Los Angeles Auto Show φιλοξένησε κάμποσες πρεμιέρες από τον χώρο των αυτοκινήτων, ανάμεσά τους και η Volkswagen με δύο νέα ηλεκτρικά πρωτότυπα.

Το ID Buzz Cargo είναι ένα ηλεκτρικό φορτηγάκι που εδώ παρουσιάστηκε έτοιμο και στημένο ως όχημα υποστήριξης για αγώνες, δηλαδή την έκδοση που οι Γερμανοί ονόμασαν Motorsport. Είναι εξοπλισμένο με ραφιέρες, εργαλειοθήκες, πτυσσόμενους πάγκους, αλλά και παροχές 230 V για κάθε λογής power tools.

volkswagen i d buzz cargo motorsports concept 1

Η VW λέει πως, όταν (και εφόσον) βγει σε παραγωγή θα διατίθεται με δύο μπαταρίες, μια 111 kWh που θα δίνει αυτονομία 547 χιλιομέτρων (340 μίλια), ενώ θα υπάρχει και η μικρότερη των 48 kWh. Με χρόνους φόρτισης που, με fast charger, φτάνουν στη μισή ώρα για να φτάσει η μεγάλη μπαταρία στο 80% της και μόλις 15 λεπτά για το ίδιο αποτέλεσμα στη μικρή, αμφότερες οι μπαταρίες τροφοδοτούν έναν ηλεκτροκινητήρα που δίνει στη μέγιστη ισχύ του 201 ίππους.

Ήδη το φανταζόμαστε φορτωμένο με μοτοσυκλέτες, εξοπλισμό και βουρ για το βουνό ή την πίστα. Η VW πάντως το παρουσίασε ως όχημα υποστήριξης της ομάδας της στο Pikes Peak International Hill Climb.

volkswagen i d buzz cargo motorsports concept 1 6

Παράλληλα με το βανάκι, οι Γερμανοί έδειξαν ένα ακόμη ενδιαφέρον πρωτότυπο, ένα τρίκυκλο ποδήλατο με ηλεκτρική υποβοήθηση, το Cargo e-bike. Αυτό χαρακτηρίζεται από το μπροστινό του σύστημα που είναι σχεδιασμένο ώστε να πλαγιάζουν οι τροχοί χωρίς ποτέ να φεύγει το φορτίο από την οριζόντια θέση.

VW e cargo bike

Η πλατφόρμα μπροστά μπορεί να φορτωθεί με ως και 210 κιλά! Το ηλεκτρικό μοτέρ που συνεπικουρεί στα πετάλια αποδίδει κατά το μέγιστο 250 W (0.33 hp).

Σύμφωνα με τη VW, το τρίκυκλο ποδήλατο είναι το πρώτο που πιθανώς να δούμε σε παραγωγή, ενδεχομένως και εντός του 2019. Όσο για το φορτηγάκι, το 2022 τέθηκε ως ένα ενδεχόμενο έτος παραγωγής, χωρίς ωστόσο να είναι και απολύτως βέβαιο.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 18:00

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon