.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 10:33

CSC City Slicker: Ηλεκτρικός βολταδόρος

Ένα αντίγραφο του Honda MSX125 με μπαταρίες

Τα αρχικά CSC σημαίνουν California Scooter Company και, όπως είναι προφανές, πρόκειται για μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ με έδρα στην πολιτεία της Καλιφόρνια. Στην ουσία ωστόσο, το κεντρικό βάρος των δραστηριοτήτων της είναι η εισαγωγή μοτοσυκλετών από την Κίνα και η εμπορική τους διάθεσή στην Αμερικανική αγορά υπό το λογότυπο CSC – και ενδεχομένως τις όποιες απαραίτητες τροποποιήσεις για να ικανοποιηθούν οι αυστηρές προδιαγραφές της συγκεκριμένης πολιτείας, που είναι από τις αυστηρότερες στον κόσμο.

Μεταξύ των διαφόρων μοντέλων που εισάγει, ίσως το δημοφιλέστερο είναι το RX3 Adventure, δηλαδή το μονοκύλινδρο 300άρι της γνωστής μας Zongshen, ωστόσο σύντομα θα αποκτήσει έντονο ανταγωνισμό για τον τίτλο του best seller της εταιρείας.

Η νέα εισαγωγή της CSC είναι το City Slicker, ένα ηλεκτρικό αντίγραφο του Honda MSX125 (Grom στις ΗΠΑ). Τροφοδοτείται από μια μπαταρία λιθίου 72 V - 32 Ah, ζυγίζει 98 κιλά και το ηλεκτρικό του μοτέρ μπορεί να το φτάσει σε τελική περίπου 75 km/h. Η αυτονομία του είναι της τάξης των 100 χιλιομέτρων, υπολογισμένη με μέση ταχύτητα 35 km/h, ενώ η κίνηση με μουαγιέν 60 km/h θα ρίξει την αυτονομία στα 60 χιλιόμετρα περίπου. Καθόλου άσχημα αν πρόκειται για ένα μικρό όχημα πόλης.

Η τιμή του στις ΗΠΑ είναι $1,995, δηλαδή περίπου €1,700 με την τρέχουσα ισοτιμία (24 Ιουλίου 2018). Θα είναι διαθέσιμο εκεί στα μέσα Σεπτέμβρη και ήδη η εταιρεία δέχεται προπαραγγελίες έναντι προκαταβολής 500 δολαρίων.

Περισσότερα στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

csc city slicker 2

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018 10:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon