.
Κατηγορία CFMOTO
Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023 12:32

CFMOTO 450NK 2023 - Μπόλικες φρέσκιες πληροφορίες

Μια καίρια τοποθέτηση της CFMOTO στην κατηγορία των μικρομεσαίων naked/street.

Μία από τις πρώτες εμφανίσεις του CFMOTO 450NK έγινε τον Απρίλιο, όταν και αποκαλύφθηκε ως η «γυμνή» εκδοχή του 450SR. Μετά και από την επίσημη παρουσίαση του στην Κίνα, το CFMOTO 450NK είναι πραγματικότητα και η έλευση του στην Ευρώπη, μπορεί να θεωρείται έως και δεδομένη. Περισσότερες πληροφορίες για αυτό είδαν το φως της δημοσιότητας πριν λίγες ώρες – Ας δούμε πιο αναλυτικά.

Ο κινητήρας, είναι ο δικύλινδρος εν σειρά που εξοπλίζει και το 450SR  -την δοκιμή του από εμάς στην πίστα και στο δρόμο, μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Η απόδοση του ρυθμίζεται στους 47 ίππους, ώστε το μοντέλο να είναι κατάλληλο για δίπλωμα A2, αν και έχει γίνει γνωστό ότι αυτός ο κινητήρας μπορεί να αποδώσει, επιτόπου, και 50 ίππους –σε αυτή την ισχύ θα γίνει διαθέσιμο, στις υπόλοιπες αγορές πέραν της Ευρώπης. O κινητήρας έχει στροφαλοφόρο άξονα 270 μοιρών –την πασίγνωστη πλέον διάταξη, που προσομοιώνει απόδοση και ήχο από έναν V2. Η ροπή του αναμένεται να αγγίζει το νούμερο των 4 kgm τουλάχιστον, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για ύπαρξη Traction Control – κάτι που απουσιάζει από το 450SR.

To πλαίσιο του μοντέλου θα είναι ατσάλινο, σωληνωτό τύπου Pivotless, ουσιαστικά αντικατοπτρίζοντας την αντίστοιχη κατασκευή του 450SR. Αλουμινένιο ψαλίδι πίσω, με μονό αμορτισέρ και ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός, αποτελούν τις αναρτήσεις, ενώ στα φρένα η CFMOTO κάνει μια υποχώρηση: Αντικαθιστά την δαγκάνα Brembo εμπρός,  με μία της J. Juan, διατηρώντας ωστόσο τον δίσκο των 320 χιλιοστών. Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 175 κιλά (με το ρεζερβουάρ γεμάτο) ενώ η σέλα είναι πανομοιότυπη σε ύψος από το supersport αδερφάκι του, στα 795 χιλιοστά. Λόγος γίνεται για την ύπαρξη δυνατότητας να αποκτήσεις το μοντέλο με χαμηλότερη (785 χιλιοστά) ή ψηλότερη (815 χιλιοστά) σέλα.

Στον εξοπλισμό του μοντέλου αναμένεται να υπάρχει και οθόνη TFT, με δυνατότητα σύνδεσης με κινητό τηλέφωνο –μένει να δούμε, αν θα απαιτείται και σε αυτή την περίπτωση, το T-Box, όπως και στα άλλα μοντέλα της CFMOTO και στο 450SR. Φυσικά, πληροφορία κλειδί για το μοντέλο θα αποτελεί και η τιμή του, η οποία αναμένεται χαμηλότερη από αυτή του 450SR – πιθανόν, μεταξύ 5.500 και 6.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023 12:41

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon