.
Κατηγορία CFMOTO
Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 17:10

Test – CFMOTO 450SR 2023

«Blue chip»

Του Απόστολου Μιστιλόγλου

Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης

Τα πράγματα στην κατηγορία των Supersport μικρομεσαίου κυβισμού, σοβάρεψαν απότομα με την CFMOTO να ανεβάζει την αξία της στο «χρηματιστήριο» της μοτοσυκλέτας. Μετά την 300SR που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές παγκοσμίως, ο ένας κύλινδρος γίνεται δύο, ο πήχης εκτοξεύεται προς τα επάνω και το 450SR είναι γεγονός.

Ευχαριστούμε τον Βασίλη Παντελεάκη, για την συνεργασία του στην δοκιμή πίστας

CFMOTO 450SR Τιμή: 6.390 ευρώ

Από το concept, στην πραγματικότητα. Η πρώτη φορά που είδαμε το CFMNOTO 450SR, ή μάλλον αυτό που οδήγησε στο 450SR, ήταν το 2021, στο σαλόνι του Μιλάνου. To SR-C21, όπως λεγόταν το μοντέλο, ήταν μια ακριβέστατη προεπισκόπηση του 450SR που οδηγούμε σήμερα, και πριν από 2 χρόνια είχε κάνει όλη την EICMA να παραμιλάει και την αγορά της μοτοσυκλέτας να συνειδητοποιεί, ότι η CFMOTO δεν αστειεύεται. Η 450SR, λοιπόν, είναι το νέο μοντέλο της Κινεζικής μάρκας, επιβεβαιώνοντας ότι αν και η κατηγορία των Supersport περνάει από 40 κύματα στις αγορές παγκοσμίως, παραμένει η «halo» κατηγορία και το όχημα τεχνολογικής και σχεδιαστικής επίδειξης, για όλες τις μάρκες. Χαράς ευαγγέλια για τους αναβάτες -όπως ο υπογράφων- που έμειναν να τις λατρεύουν, στην εποχή της... Adventure-οποίησης των πάντων!

«Πόσο πιο όμορφη θα μπορούσε να είναι;»

Η πρώτη επαφή με την CFMOTO 450SR σε αφήνει με το στόμα ανοικτό. Δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις, πόσο όμορφη και ταυτόχρονα «γυμνασμένη» στο μάτι, είναι. Σχεδιαστική αριστεία από την CFMOTO, που πετάει στο τραπέζι όλα τα δυνατά χαρτιά που έχει σε αυτό τον τομέα. Το εμπρός μέρος είναι σαν άσκηση design στα φωτιστικά σώματα, στο «ταίριασμα» των πλαστικών τμημάτων, στην ζελατίνα, στα αεροδυναμικά ανοίγμ... Ωπ, τι έχουμε εδώ; Δυο τεράστια... πτερύγια, που η FIM ίσως θα τα... έκοβε για χρήση σε αγώνες, αλλά είναι απολύτως απαραίτητα και «in», στην σχεδίαση σήμερα (χρηστικά, ίσως ότι και τόσο, αλλά αλήθεια, ποιος νοιάζεται;). Κοιτώντας από εμπρός προς τα πίσω, η μοτοσυκλέτα είναι... γλυπτό και μάλιστα με προσεγμένες αναλογίες. Η ουρά δεν είναι υπερβολικά κοντή, ισορροπώντας το αποτέλεσμα στο μάτι σε συνδυασμό με την επιμηκυμένη βάση πινακίδας-φλας, ενώ το τελικό της εξάτμισης κολακεύει και δεν αλλοιώνει το 450SR. Στο λαιμό του τιμονιού, οι ευμεγέθεις τιμονόπλακες και το ανεστραμμένο πιρούνι προσδίδουν μια ένταση και ένα επιπλέον οπτικό βάρος στο σημείο, μια άμεση αναφορά στις καθαρόαιμες αγωνιστικές πίστας. Οι καθρέπτες είναι ιδιαίτερα μεγάλοι, φιλοξενώντας ταυτόχρονα τα εμπρός φλας, ενώ είναι σαφές ότι η αφαίρεση τους για χρήση πίστας, είναι παιχνιδάκι. Η CFMOTΟ το έχει πετύχει και στα χρώματα, συνδυάζοντας το ανοικτό κόκκινο/φωτεινό κοραλλί, με το μαύρο και το σκούρο μεταλλικό γκρι. Τα γραφικά της 450SR παίζουν με τα «Social Media» δεδομένα της εποχής, με ένα τσιτάτο (Play to Win)  και ένα hashtag (#morefun) σε κοινή θέα. Το μόνο που λείπει τώρα, είναι το αυτοκόλλητο με το όνομα σου στο Instagram!

Το CFMOTO 450SR γυαλίζει πολύ. Πάρα πολύ. Όχι, δεν καταλάβατε: ΠΑΡΑ πολύ. Το hi-gloss φινίρισμα είναι ένα από τα συστατικά ενός εξαιρετικού -αλλά όχι τέλειου- επιπέδου ποιότητας και συναρμολόγησης και αναβαθμίζει πάρα πολύ το look, είτε από κοντά, είτε στον φωτογραφικό φακό. Εν γένει, η συναρμολόγηση του μοντέλου, τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί, το επιμέρους φινίρισμα, προσεγγίζουν το «δεκάρι». Διακόπτες και χειριστήρια, θαυμάσια. Οθόνη που θυμίζει Premium μάρκες. Μπόλικα carbon look κομμάτια, κάλυμμα σέλας που θυμίζει suede, πίσω «σελάκι» που ντουμπλάρει ως καπάκι «μονόσελο». Η τέλεια βαθμολογία όμως χάνεται, καθώς αν και θα μπορούσε, η CFMOTO δεν σφράγισε όλα τα αυτοκόλλητα του μοντέλου κάτω από το βερνίκι, ενώ σε σημεία προσέξαμε ότι οι χαλκομανίες δεν ήταν τέλεια κολλημένες. Είναι σημεία τα οποία η CFMOTO μπορεί να αλλάξει με ένα χτύπημα του δακτύλου της και για αυτό, δεν επιμένουμε πιο πολύ, μιας και η συνολική ποιότητα της 450SR βάζει τα γυαλιά σε πολύ ακριβότερες, πλέον, μοτοσυκλέτες της.

Οι λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά

Μία supersport μοτοσυκλέτα είναι το αμάλγαμα πολλών επιλογών και σημείων κατά την γέννηση της, δεν είναι απλά μία μοτοσυκλέτα «δρόμου» με αιχμηρή εμφάνιση. Αν θέλεις να οδηγείς (και) στην πίστα και σε απασχολεί το να γίνεσαι «ένα σώμα» με την μοτοσυκλέτα σου, ορισμένα σημεία θέλουν προσοχή. Η CFMOTO 450SR καλύπτει πολλά από αυτά. Εν αρχή ην, η θέση οδήγησης. Σπορ, που σε «σκύβει» σε θέση μάχης, σου επιτρέπει τεράστια κατά μήκος μετακίνηση στη σέλα (ευτυχώς, όχι ακούσια) και φιλοξενεί ιδανικά τα γόνατα σου, στο ρεζερβουάρ. Ταυτόχρονα, η αρχική εργονομία δεν είναι ακραία, με τα μαρσπιέ όχι πολύ ψηλά και τον επιπλέον χώρο στην σέλα, να βοηθά και τους πιο μεγαλόσωμους. Τα κλιπον ρυθμίζονται και μπορούν να χαμηλώσουν πολλά χιλιοστά, όταν το παιχνίδι στην πίστα σοβαρεύει. Η αρχική τους θέση κάνει την 450SR εύχρηστη, σε πεδίο δρόμου ή ακόμα και καθημερινότητας, αλλά διατηρώντας τον σπορ χαρακτήρα. Αν ρυθμίζονταν και τα μαρσπιέ, θα μιλάγαμε για το τέλειο.

Στον λεβιέ των ταχυτήτων, μπορείς πανεύκολα να γυρίσεις το σασμάν «ανάποδα» (δηλαδή, 1η επάνω και 2α-6η κάτω, κάτι που συνηθίζεται στους αγώνες), μόνο με την αφαίρεση μιας βίδας και την αλλαγή θέσης σε έναν μεταλλικό βραχίονα. Και οι δύο μανέτες, ρυθμίζονται. Η έντονη οδόντωση στα μαρσπιέ «δαγκώνει» την μπότα σου προσφέροντας σου πολύ υψηλή στήριξη στην πίστα αλλά και στην τυπική βόλτα στο δρόμο. Και στο τέλος, βλέπεις την 4πίστονη δαγκάνα Brembo εμπρός και ξεφυσάς από ανακούφιση – τώρα μάλιστα, θα φρενάρουμε. Καμία άλλη μοτοσυκλέτα της κατηγορίας της 450SR, δεν έχει δαγκάνα Brembo «με το όνομα».

Δεν χρειάζεται καν να του βάλεις εξάτμιση!

Δικύλινδρη η καρδιά του CFMOTO 450SR, και τι καρδιά! Χωρίς να «πατήσει» κάπου, να ξεπατικώσει ή να αντιγράψει άλλον κατασκευαστή, η CFMOTO έφτιαξε τον δικύλινδρο της 450SR από το μηδέν. Υψηλότατης τεχνολογίας κινητήρας, αφού όπως δηλώνει η εταιρεία, φέρει χρήση μαγνησίου στην κεφαλή (!), δύο αντικραδασμικούς άξονες, μπλοκ από αλουμίνιο με κεραμική επίστρωση, ακόμα και σφυρήλατα πιστόνια. Η CFMOTO δηλώνει απόδοση 46 ίππων στις 9.500 στροφές και ροπή 4 kgm, στις 7.600 στροφές, με το 450SR να είναι το ισχυρότερο μοντέλο στην κατηγορία του. Riding modes δεν υπάρχουν -εσύ και το γκάζι σου σε αποκλειστική σχέση-, όπως δεν υπάρχει ούτε και Traction Control, ενώ όσον αφορά ηλεκτρονικά βοηθήματα, συναντάμε μόνο το ABS, της Bosch.

Ο στροφαλοφόρος των 270 μοιρών συμβάλλει σε απόδοση που θυμίζει V2 μοτέρ, και ήχο που θυμίζει... Ducati. Ναι, το είπα. Η CFMOTO νοιάζεται για την τσέπη σας και, πέρα από την πιο προσιτή supersport 400 κυβικών, σας δίνει και μια εξάτμιση που δεν χρειάζεται ΚΑΝ αλλαγή για να σας σηκώνει το... ηθικό όταν θα ανοίγετε το γκάζι τέρμα. Τούμπανο. Να είμαι στα Μέγαρα και να ανοίγω τέρμα το γκάζι, στην έξοδο της πλατείας, νομίζοντας ότι έχω ανέβει πάνω σε κάτι πολύ πιο exotica. «Πως ακούγεται αυτό το πράμα ρε μ...α!» και δώστου στο γκάζι.

Ιδανική σπορ δίτροχη συντροφιά

Τι μπορείς να κάνεις με την 450SR; Έτσι όπως την έχουν στήσει και την έχουν διαμορφώσει, τα πάντα. Είναι βέβαιο ότι η πίστα, παρά το ότι ενέπνευσε την 450SR, δεν είναι το κύριο πεδίο χρήσης της και αυτό είναι καλό. Οδηγώντας την στον δρόμο, απολαμβάνεις όλτα τα χαρακτηριστικά μίας καλής «μικρομεσαίας» μοτοσυκλέτας του σήμερα. Στατικά, το βάρος της 450SR (που ανακοινώνεται στα 168 κιλά) γίνεται κάπως αισθητό σε ψηλή θέση, αλλά εν κινήσει το ζύγισμα της είναι υποδειγματικό και η αμεσότητα της απόκρισης στο τιμόνι, άριστη. Η ισχύς, η ροπή και το «άρπαγμα» του μοτέρ ταιριάζουν γάντι στην... διάπλαση του 450SR, οι επιταχύνσεις στο άνοιγμα του γκαζιού είναι απολαυστικές και το χαμόγελο έρχεται αβίαστα στο στόμα σου. Καθώς η θέση οδήγησης δεν είναι ακραία, η χρήση της 450SR δεν σε κουράζει, αν και θα θέλαμε περισσότερο έντονη, την δυνατότητα να κρατηθείς από την μοτοσυκλέτα με τους μηρούς. Χάρη στις μικρές τις διαστάσεις και την... θεαματική γυαλάδα της 450SR, αυτό είναι λίγο δύσκολο και κάποιοι πιο απαιτητικοί, θα αναζητήσουν κάποια aftermarket επιφάνεια πρόσφυσης, τύπου Stomp-Grip, το οποίο αυξάνει το διαθέσιμο κράτημα.

Η σκληρότητα της σέλας προσεγγίζει το ιδανικό. Η αίσθηση και η ακρίβεια του κιβωτίου ταχύτητων είναι, με ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ διαφορά, η καλύτερη σε κινεζικής κατασκευής μοτοσυκλέτα που έχουμε δοκιμάσει ποτέ και μία από τις καλύτερες γενικά εκεί έξω. Απίστευτα ικανοποιητικό «κλικ» εμπλοκής, παράλληλα με κοντές διαδρομές του λεβιέ. Κατά την πέδηση, το πίσω φρένο ακούει άμεσα στο δεξί πόδι και προσφέρει ικανοποιητική αίσθηση, το εμπρός φρένο δίνει σεμινάρια προοδευτικότητας, ισχύος, αλλά και αίσθησης και η δαγκάνα της Brembo παίζει καίριο ρόλο εδώ. Συνεργάζεται άψογα με την τρόμπα της CFMOTO και σε κάνει να αναθεωρείς, τις πληροφορίες της... καφετέριας, ότι ένας δίσκος δεν επαρκεί για επιβράδυνση μίας μοτοσυκλέτας. Αν το εμπρός φρένο είναι σωστά σχεδιασμένο, μια χαρά επαρκεί!

Σε βόλτες στον επαρχιακό δρόμο, η 450SR βρίσκεται στο στοιχείο της, προσφέροντας έναν απολαυστικό συνδυασμό ευκολίας οδήγησης και οδηγικής ευμπεριφοράς. Η ακρίβεια χειρισμών και η αίσθηση σταθερότητας στην πορεία, δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Οι ρυθμίσεις στο αμορτισέρ και το πιρούνι κλίνουν προς τις σπορ, με στιβαρές αποσβέσεις την κινήσεων των ελατηρίων, εμπνέοντας ακόμα περισσότερη εμπιστοσύνη -χωρίς όμως, οφείλουμε να πούμε, να μειώνουν την άνεση σε καθημερινή οδήγηση.Η γραμμική και μετρημένη απόδοση του κινητήρα, σε κρατά μακριά από απότομες εκπλήξεις και κάνει σαφές, ότι η έλλειψη Traction δεν είναι ουσιαστικό πρόβλημα. Παραπονάκι έχουμε, για την ανεμοκάλυψη της πολύ μικρής ζελατίνας, η οποία αφαιρεί πόντους άνεσης σε πιο μακρινές διαδρομές -άλλωστε, μια μεγαλύτερη ζελατίνα αποδεικνύεται ωφέλιμη ακόμα και μέσα στην πίστα. Πάντως, ο διασκεδαστικός αλλά και ουσιαστικός οδηγικός χαρακτήρας της 450SR, επικρατεί επιτυχώς. Η κατανάλωση του, παίζει κοντά στο επίπεδο των 5 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα, ανάλογα και με το στυλ οδήγησης σας, αλλά στο άρτι αναφερθέν νούμερο υπολογίσαμε, ακόμη και μπόλικη, πολύ ζωηρή οδήγηση.

Η οθόνη TFT είναι ευανάγνωστη, παρά την τεράστια ποσότητα πληροφορίας που μπορεί να φιλοξενήσει ταυτόχρονα. Όλα της τα γραφικά στοιχεία έχουν έντονα εφέ κίνησης, ενώ υπάρχουν και αντίστοιχες προβολές γραφικών κατά την εκκίνηση και το σβήσιμο της μοτοσυκλέτας, όπως... επιτάσσει η μόδα. Ο χειρισμός των μενού και των επιπλέον λειτουργιών στην οθόνη, γίνεται από τα πλήκτρα στην αριστερή χειρολαβή και χαρακτηρίζεται επαρκώς εύκολος, για να το βρεις με 2-3 χρήσεις. Αξίζει να αναφέρουμε εδώ, ότι η CFMOTO προσφέρει το λεγόμενο «T-Box» στον έξτρα εξοπλισμό, που επιτρέπει την σύνδεση του smartphone σας με την 450SR, προσφέροντας δυνατότητες πλοήγησης, τηλεμετρίας και ασύρματης αναβάθμισης λογισμικού, μέσα από σύνδεση 4G στο διαδίκτυο αλλά και αισθητήρα IMU.

«Καμία πίστα θα πάμε;»

Η πραγματοποίηση οργανωμένης προπόνησης μοτοσυκλέτων από την πίστα των Μεγάρων, στις 26 Μαΐου ήταν η καλύτερη ευκαιρία που ήρθε μπροστά μας, για να δοκιμάσουμε αλλά και να φωτογραφίσουμε την 450SR στο ιδανικό περιβάλλον. Από το πρωί στα paddocks, συναντήσαμε και τον εξαιρετικά ταλαντούχο Βασίλη Παντελεάκη, τον νεαρό που έχει εντυπωσιάσει εντός και εκτός ελλάδας με τις αγωνιστικές του επιδόσεις. Ήταν σίγουρο, ότι και ο Βασίλης θα έκανε ένα session στην πίστα -όπως και τελικά έγινε!

Η απόδοση της 450SR στο κλειστό σιρκουί ξεπερνά κατά πολύ τον μέσο όρο. Όλα τα οδηγικά πλεονεκτήματα που αναφέραμε παραπάνω, συναντιούνται και συνεργάζονται ιδανικά, σε συνθήκες που δοκιμάζουν σκληρά τον άνθρωπο και την μηχανή. Η πίστα των Μεγάρων είναι γνωστή για την «stop and go» φύση της: Μια απροετοίμαστη μοτοσυκλέτα, λάθος στημένη, θα επιστρέψει στα paddocks με βρασμένα φρένα σε 3 γύρους ή θα κουράσει υπερβολικά τον αναβάτη της μέσα σε 10 λεπτά. Τίποτα από τα δύο δεν συνέβη με την 450SR! Αναρτήσεις και φρένα απέδιδαν σταθερότατα, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο γύρο. Το εκπληκτικό, τηρουμένων των αναλογιών πάντα, εμπρός φρένο μας επέτρεψε να το πιέζουμε όλο και περισσότερο, και ακόμα και όταν ο δίσκος εμπρός βάφτηκε μπλε από την θερμοκρασία, η απόδοση του δεν μειώθηκε ούτε στο ελάχιστο. Το 450SR παίρνει και αλλάζει κλίση με την σκέψη, ο κινητήρας του γίνεται εθιστικός όσον αφορά τον ήχο και την γραμμικότητα του και το 450SR γίνεται ένα απόλυτο εργαλείο εκμάθησης και απόλαυσης. Θα θέλαμε οι αναρτήσεις να προσφέρουν κι άλλες επιλογές ρύθμισης, πέρα από την προφόρτιση ελατηρίου του αμορτισέρ. Επιπλέον, αν είστε γρηγορότερος ή ανεβαίνει το επίπεδο σας, σίγουρα θα αντικαταστήσετε τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης, τα οποία δεν προβληματίζουν στην πρόσφυση, αλλά στην αίσθηση τους κοντά στα όρια. Αυτό ήταν και το σημείο στο οποίο στάθηκε πιο πολύ από όλα, ο Βασίλης Παντελεάκης, ο οποίος όμως έπλεξε το εγκώμιο της 450SR κατά τα άλλα! Στο πρόσωπο του, έβλεπες την ευχαρίστηση που έλαβε από την σύντομη επαφή με την CFMOTO, μια μοτοσυκλέτα σίγουρα πιο εύκολη από το αγωνιστικό 600άρι που δοκίμαζε εκείνη την ημέρα. Πολύ καλή μοτοσυκλέτα για κάποιον που ξεκινάει, με απολαυστικό μοτέρ, ικανοποιητικά φρένα και ωραία συμπεριφορά, σημείωσε μεταξύ άλλων και τον ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία του μαζί μας!

Value-for-money που σπάει τα κοντέρ

Με την τιμή του 450SR να ορίζεται στα 6.390 ευρώ, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μιλάμε για το καλύτερο Value-for-money της κατηγορίας της. Με διαφορά της τάξης των 1.000 ευρώ σε σχέση με τα (ελάχιστα) ανταγωνιστικά της μοντέλα, αλλά και τον πιο ισχυρό κινητήρα, ίσως την πιο μοντέρνα σχεδίαση και ποιότητα κατασκευής που δεν υστερεί, η 450SR ξεχωρίζει με ευκολία. Για μία ακόμη φορά, βρίσκομαι να λέω μπράβο στην CFMOTO, η οποία παράγει μια ακόμα μοτοσυκλέτα με προτεραιότητα στην ουσία και όχι στο marketing, με έναν bespoke κινητήρα και πολύ καλή βαθμολογία σε όλα της. Η επέλαση συνεχίζεται...

 

Κράνος αναβάτη: Airoh GP550 (Moto Market)

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 

Κατασκευαστής / Μοντέλο CFMOTO 450SR
Αντιπρόσωπος MUVUS Greece
Τιμή (€) 6.390
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος 4Τ, 2Κ, Y/Ψ, 2ΕΕΚ, 4 βαλβίδες
Κυβισμός (cc) 449,5
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 72 x 55,2
Συμπίεση 11,3:1
Τροφοδοσία  Ψεκασμός
Εκκίνηση  Μίζα
Συμπλέκτης  Πολύδισκος χειροκίνητος, τύπου ολίσθησης/υποβοήθησης
Μετάδοση Χειροκίνητη 6 σχέσεων
   
Πλαίσιο  
Τύπος   Ατσάλινο σωληνωτό, τύπου pivotless
Κάστερ (°)  Δ/Α
Ίχνος (mm) Δ/Α
Μεταξόνιο (mm) 1.360
Ύψος σέλας (mm) 795
Μήκος (mm) 1.990
Πλάτος (mm) 735
Ύψος (mm) 1.130
Απόσταση εδάφους (mm) Δ/Α
Βάρος (kg)   168
Ρεζερβουάρ (lt)  14
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνιο 37mm, διαδρομή 120 mm
Πίσω  Μονό αμορτισέρ με ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου, διαδρομή 130mm
   
Ελαστικά  
Μπροστά 110/70-17"
Πίσω  150/60-17"
   
Φρένα  
Μπροστά Δίσκος 320mm, δαγκάνα Brembo 4 εμβόλων, Bocsh ABS
Πίσω Δίσκος 220mm, δαγκάνα 1 εμβόλου, Bosch ABS
   
Εξοπλισμός Οθόνη TFT, ρυθμιζόμενες μανέτες συμπλέκτη/φρένου, ρυθμιζόμενα κλιπ-ον, επιλογή κανονικής/ανεστραμμένης διάταξης κιβωτίου ταχυτήτων, ABS Bosch, συμπλέκτης ολίσθησης/υποβοήθησης, πλήρης φωτισμός LED, αναδιπλούμενοι καθρέπτες, αεροδυναμικά πτερύγια εμπρός, υπολογιστής ταξιδιού με 2 μνήμες, προαιρετικά συνδεσιμότητα με κινητό-πλοήγηση-τηλεμετρία-IMU
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm)  46/9.500
Ροπή εργοστασίου (kgm/rpm)  4/7.600
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 17:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test - CFMOTO 450SR: Αποστολή στην Τουρκία
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon