.
Κατηγορία CFMOTO
Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 14:43

CFMOTO – Νέες πατέντες για το «αντί-CE 04» ηλεκτρικό scooter της

Με την μπαταρία να παίζει και τον ρόλο του πλαισίου.

Η πρώτη φορά που είδαμε το CFMOTO Zeeho «Magnet» ήταν στην έκθεση της EICMA του 2022, όταν και η δυναμική κινεζική μάρκα, παρουσίασε το όνομα Zeeho ως θυγατρική μάρκα, αποκλειστικά ηλεκτροκίνητων δικύκλων. Φυσικά η αντιπαραβολή του με το CE 04 της BMW είναι αναπόφευκτη, αν και εδώ θα λέγαμε ότι το Magnet κερδίζει στην… φουτουριστική σχεδίαση του, τουλάχιστον στην concept ενσάρκωση του.

Όμως η CFMOTO μάλλον δεν θα αφήσει το Magnet σε αυτή την μορφή, αλλά εργάζεται ήδη στην έκδοση παραγωγής, όπως αποκαλύπτουν σχέδια από πατέντες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η μπαταρία –κυριολεκτικά- στο επίκεντρο

Δείτε τις εικόνες που δημοσιεύονται σε διάφορα κανάλια ενημέρωσης, παρακάτω. Η πατέντα επικεντρώνεται στην μπαταρία και στις λύσεις ψύξης αυτής: Η μπαταρία θα μπορεί να ψύχεται είτε μέσω αέρα, είτε μέσω υγρού, με την αλλαγή μόνο των εξωτερικών πάνελ της. Η δυνατότητα μεταβολής του ρυθμού ψύξης της μπαταρίας, καταδεικνύει πιθανότητα ανάπτυξης τουλάχιστον 2 εκδοχών του scooter, με την υγρόψυκτη εξ αυτών να μπορεί να αποδώσει περισσότερη ισχύ, αλλά και να επαναφορτίζεται γρηγορότερα.

Κατά τα άλλα, βλέπουμε ότι η μπαταρία είναι και ο δομικός «πυρήνας» του scooter, καθώς επάνω της στηρίζονται το εμπρός υποπλαίσιο και η ανάρτηση, το πίσω υποπλαίσιο και η πίσω ανάρτηση, αλλά και ο ηλεκτροκινητήρας και η μονάδα ελέγχου της ενέργειας.

Αξίζει να σημειώσουμε κάπου εδώ, ότι –τουλάχιστον οπτικά-, το Magnet Concept της EICMA αποκάλυπτε την χρήση περισσότερων από μίας μπαταριών, πιθανόν αφαιρούμενων. Όμως, τα σχέδια πατέντας δείχνουν ξεκάθαρα την κεντρική μπαταρία, η οποία προφανώς δεν θα αφαιρείται και θα επαναφορτίζεται in situ, μέσω καλωδίου.

Όσον αφορά το επίπεδο επιδόσεων που έγιναν γνωστά για το Magnet, μιλάμε για τελική ταχύτητα 150km/h και επιτάχυνση από 0 στα 50 σε 2.5 δλ.. Άλλα δεδομένα, όπως αυτονομία και χρόνοι επαναφόρτισης κλπ. μένουν ακόμα στην αφάνεια. Περιμένουμε περαιτέρω εξελίξεις…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 14:51

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon