.
Κατηγορία CFMOTO
Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2023 08:35

CFMOTO - Και νέος τρικύλινδρος κινητήρας στα σκαριά!

Δεν τους προλαβαίνεις...

Είναι παραπάνω από σαφές, το ότι η CFMOTO «δίνει πόνο» στην ανάπτυξη νέων κινητήρων και μοτοσυκλετών, τα τελευταία χρόνια. Μέσα σε ένα διάστημα λίγο παραπάνω από τον ένα μήνα, διαβάσαμε για τον νέο V4 που η εταιρεία ετοιμάζει, τώρα θα μιλήσουμε για ενδείξεις σχετικά με έναν τρικύλινδρο κινητήρα.

Η είδηση κυκλοφόρησε στα διεθνή κανάλια, με ένα από τα σχέδια να την συνοδεύει. Ο νέος τρικύλινδρος κινητήρας θα εξοπλίζει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το επόμενο μοντέλο της οικογένειας των SR, δηλαδή τις σπορ μοτοσυκλέτες της CFMOTO (βλέπε 300SR, 450SR κ.ο.κ.). Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σημείο είναι οι διαστάσεις των κυλίνδρων και ο συνολικός κυβισμός, που το νέο μοτέρ ίσως έχει. Αν μιλάμε για διάμετρο στα 72 χιλιοστά και διαδρομή στα 55,1, όπως ισχύουν για τον δικύλινδρο του 450SR, τότε πάμε σε συνολικό κυβισμό 673 κ.εκ.. Δηλαδή, μια ανάσα από τα θρυλικά 675 κυβικά, των τρικύλινδρων των Triumph και MV Agusta που έχουμε γνωρίσει στο παρελθόν, αν και με σαφή προσανατολισμό προς την ελαστικότητα και όχι την απόλυτη ισχύ. Και αυτό, διότι αμφότεροι οι τρικύλινδροι των Ιταλών και των Βρετανών, είχαν μεγαλύτερη διάμετρο και μικρότερη διαδρομή, άρα και δυνατότητα για περισσότερες στροφές.

Η πατέντα αποκαλύπτει και άλλα, αν και όχι πολλά, στοιχεία για το μοτέρ: Θα είναι -προφανώς- 12βάλβιδο, με 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο, ενώ στο εμπρός μέρος του θα φέρει και αντικραδασμικό άξονα. Μικροί και μεσαίοι τρικύλινδροι κινητήρες συνήθως δεν τον χρειάζονται, αλλά μια βελτίωση στα χαρακτηριστικά λειτουργίας τους και την μείωση των κραδασμών είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Μάλιστα, η αντλία νερού θα παίρνει κίνηση από αυτόν τον επιπρόσθετο άξονα.

Τι ετοιμάζει η CFMOTO με έναν νέο τρικύλινδρο; Πρακτικά... οτιδήποτε. Η τρικύλινδρη εν σειρά πλατφόρμα έχει σκληροπυρηνικούς λάτρεις ανά τον κόσμο, ενώ με ένα τέτοιο μοτέρ μπορεί να δούμε να γεννιούνται μια νέα supersport μοτοσυκλέτα, αλλά και μία νέα Naked, μια μεσαία street tourer (σαν τις Triumph Trident-Tiger 660 ένα πράγμα) ή οτιδήποτε άλλο βολεύει την CFMOTO. Προς το παρόν είμαστε σε φάση αναμονής.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2023 09:54

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon