.
Κατηγορία CFMOTO
Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2023 12:42

CFMOTO NK800 2023 – Η έκδοση παραγωγής

Εμφανίστηκε στην Κίνα μέσω επίσημων εγγράφων η έκδοση παραγωγής του αναμενόμενου ΝΚ800, δηλαδή της γυμνής CFMOTO με τον δικύλινδρο κινητήρα της ΚΤΜ.

Το επίσημο ντεμπούτο του πρωτοτύπου CFMOTO NK-C22 έγινε πριν λίγες εβδομάδες στην έκθεση EICMA 2022 στο Μιλάνο, συστήνοντάς μας τη δεύτερη μοτοσυκλέτα της κινέζικης εταιρείας που χτίζεται γύρω από τον δικύλινδρο σε σειρά LC8c της ΚΤΜ – μετά το δίδυμο των 800ΜΤ, Sport και Touring.

Η κατάθεση των επίσημων εγγράφων ταξινόμησης της νέας μοτοσυκλέτας στην Κίνα, με το επίσημο όνομά της ΝΚ800, μας προσφέρει μια πρώτη εικόνα της τελικής μορφής που θα έχει η έκδοση παραγωγής.

Πρώτα απ’ όλα προσέχουμε πως στις δύο εικόνες που συνοδεύουν την είδηση υπάρχουν μερικές οφθαλμοφανέστατες διαφορές μεταξύ του πρωτοτύπου C22 και του τελικού προϊόντος. Σε αυτές φαίνεται καθαρά πως το μονόμπρατσο ψαλίδι έχει δώσει τη θέση του σε ένα διπλό συμβατικό, ενώ και οι μασίφ ζάντες του πρωτοτύπου έχουν αντικατασταθεί από ένα ζεύγος πιο “προσγειωμένων” χυτών με διαστάσεις 120/70-17 μπροστά και 180/55-17 πίσω.

Αντίο λέμε και στα αεροδυναμικά φτεράκια που κοσμούσαν τα πλαϊνά μπροστινά πλαστικά του πρωτοτύπου, τα οποία δεν υπάρχουν στην έκδοση παραγωγής.

cfmoto nk800 2

Κατά τα λοιπά ωστόσο, η σχεδίαση δε δείχνει να αλλάζει ιδιαίτερα στη μετάβαση από το C22 στο NK800, αν και δεν έχουμε εικόνα της δεξιάς πλευράς της μοτοσυκλέτας, έτσι δε γνωρίζουμε τι εξάτμιση φορά στην τελική του μορφή.

Ασχέτως αν θα ακολουθήσει το σχέδιο με δίδυμα τελικά στη δεξιά πλευρά, όπως στο C22, θα στοιχηματίζαμε με αρκετή σιγουριά πως το σύστημα εξαγωγής δε θα φέρει από το εργοστάσιο την υπογραφή της ιταλικής SC Project ως εμφανίστηκε στην EICMA, αλλά ένα πιο φτηνό εργοστασιακό πακέτο.

Στα τεχνικά στοιχεία των επίσημων εγγράφων αλλιεύουμε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία. Η ονομαστική ισχύς του NK800 ανακοινώνεται στους 99.2 ίππους για 186 κιλά υγρού βάρους, η θεωρητική τελική του ταχύτητα ορίζεται στα ικανοποιητικότατα (για γυμνή) 220 km/h, ενώ το σύστημα ABS φέρει την υπογραφή Bosch 9.1MB.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο αφορά στην ύπαρξη δύο εκδόσεων που χαρακτηρίζονται από κωδικούς CF800-7 και CF800-7A. Η πρώτη είναι πιθανότατα η βασική έκδοση που απεικονίζεται με μαύρο χρώμα, ενώ η δεύτερη είναι η μπλε μοτοσυκλέτα. Δίχως να γνωρίζουμε σε τι διαφέρουν, στα λίγα τεχνικά στοιχεία που έχουν διαρρεύσει όλα τα νούμερα είναι πανομοιότυπα μεταξύ των δύο ΝΚ800, αλλά με το μάτι μπορούμε να διακρίνουμε μια διαφορά στα όργανά τους.

Συγκεκριμένα, η έκδοση 7Α φαίνεται να φορά μια αρκετά μεγαλύτερη οθόνη στα όργανα, υπονοώντας πιθανώς πως πρόκειται για δύο εκδόσεις με διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού και τίποτε περισσότερο.

Η μοτοσυκλέτα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αν και παραμένει άγνωστο το χρονοδιάγραμμα άφιξής της. Με δεδομένο ότι ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί σε μορφή παραγωγής ούτε στην πατρίδα της, ελπίζουμε να τη δούμε στην Ευρώπη μέσα στο 2023, αλλά δε θα μας εξέπλησσε αν ερχόταν το 2024.

Δείτε σχετικά: Το ιταλικό Motociclismo οδηγεί το πρωτότυπο CFMOTO NK-C22 [βίντεο]

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2023 12:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon