.
Κατηγορία CFMOTO
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 12:52

CF Moto MT800 2021 – Αποκάλυψη της τελικής του μορφής

Σχέδια πατεντών της κινεζικής εταιρείας μας δείχνουν με αρκετή λεπτομέρεια πώς θα είναι το επερχόμενο ΜΤ800 που βασίζεται στο ΚΤΜ 790 Adventure.

Η συνεργασία των ΚΤΜ και CF Moto πρόκειται σύντομα να αρχίσει να ανθίζει με ένα ακόμη μοντέλο που θα προκύπτει από τη συνέργεια των δύο εταιρειών, μετά τον υπερταξιδευτή 1250TR-G. Ο λόγος για το ΜΤ800, ένα adventure touring μοντέλο που χτίζεται πάνω στο 790 Adventure.

Μέχρι τώρα έχουμε συναντήσει κάμποσες φωτογραφίες που κατά καιρούς διαρρέουν από την Κίνα με τη μοτοσυκλέτα σε δοκιμές (εδώ και εδώ) και πλέον έχει γίνει αρκετά ξεκάθαρη η στόχευσή του. Το ΜΤ800 δεν στοχεύει σε εκτός δρόμου αριστεία μα περισσότερο κλωνοποιεί τη λογική του ΜΤ650, δηλαδή βάζει την καθημερινή και τουριστική χρήση σε πρώτο πλάνο, ενώ η εκτός δρόμου ικανότητα περιορίζεται.

Τα σχέδια που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το αγγλικό More Bikes προέρχονται από σχετική πατέντα που κατέθεσε η CF Moto και η οποία αποκαλύπτει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία.

comparo

Πλαίσιο και κινητήρας μοιάζουν απαράλλαχτα μεταξύ των δύο μοτοσυκλετών των CF Moto και KTM, ωστόσο η κινεζική εκδοχή είναι πολύ διαφορετική στη σχεδίαση των πλαστικών και στη θέση οδήγησης.

Το ΜΤ800 κλωνοποιεί στο δικό του μέγεθος το βασικό σχέδιο του ΜΤ650, με τη θέση οδήγησης να φέρνει τον αναβάτη περισότερο μέσα στη μοτοσυκλέτα. Η θέση του τιμονιού, πιο χαμηλά και πιο κοντά στον αναβάτη, συνηγορεί σε αυτήν την πιο ασφάλτινη λογική.

Το χαρακτηριστικό ρεζερβουάρ που στο ΚΤΜ τοποθετείται χαμηλά μπροστά από τον κινητήρα εδώ έχει μετακομίσει στην παραδοσιακή του θέση.

Ο μπροστινός τροχός του ΜΤ800 σαφέστατα δεν είναι 21 ιντσών και πιθανότατα μετρά 19 ίντσες σε διάμετρο ζάντας – τη χρυσή τομή όλων των μεσαίων και μεγάλων μοτοσυκλετών της κατηγορίας που δεν διαφημίζουν τη χωμάτινη ικανότητα ως πρωταγωνιστικό τους προσόν.

Διαφορές ακόμη παρατηρούμε στο ψαλίδι – κάτι που ξεχώριζε και στις πρότερες φωτογραφίες – ενώ και τα φρένα φαίνονται διαφορετικά στο σχέδια της CF Moto. Τέλος, όσον αφορά στις ζάντες του, την πρώτη φορά που είδαμε κατασκοπευτικές φωτογραφίες στις αρχές του 2020 αυτές ήταν χυτές, ενώ τον περασμένο μήνα οι νέες εικόνες το έδειχναν με ακτινωτές, αλλά όχι και μεγαλύτερης διαμέτρου ζάντες.

Κανονικά το ΜΤ800 θα έπρεπε να έχει παρουσιαστεί από τη CF Moto τον Οκτώβριο του 2020, ωστόσο τα πλάνα έχουν αλλάξει προφανώς με την έλευση του covid-19 και την ακύρωση όλων των διεθνών εκθέσεων μοτοσυκλέτας, έτσι παραμένουμε σε αναμονή για την επίσημη αποκάλυψη. Οι τελευταίες (ανεπιβεβαίωτες) πληροφορίες μιλούν για το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Πηγή: More Bikes (με περισσότερες φωτογραφίες)

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon