.
Κατηγορία CCM
Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014 09:41

CCM GP 450 Adventure

Το τέλειο Adventure!


Ότι χρειάζεται ακριβώς ένας αναβάτης Adventure: Μία ελαφριά μοτοσυκλέτα που να μπορεί να οδηγηθεί ακόμη και από μέτριου επιπέδου αναβάτες, η οποία να μπορεί να κάνει ότι και οι μεγαλύτερου κυβισμού δικύλινδρες, με άνεση και ευκολία.

Δυνατό και προικισμένο


Το νέο GP 450 Adventure της CCM είναι κατασκευασμένο στην Μεγάλη Βρετανία, και χρησιμοποιεί κορυφαία περιφερειακά. Βασίζεται σε ένα αλουμινένιο πλαίσιο τύπου γέφυρας, ανοικτό κάτω από τον κινητήρα, με αφαιρούμενο επίσης αλουμινένιο ιδιαίτερα γερό υποπλαίσιο, για να μπορεί να φορτωθεί σωστά σε περίπτωση ταξιδιού.
Οι αναρτήσεις του αφορούν σε ένα ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα διαμέτρου 47mm το οποίο ρυθμίζει ως προς την απόσβεση επαναφοράς και συμπίεσης, και προέρχεται από την Marzocchi. Το αμορτισέρ, είναι πλήρως ρυθμιζόμενο, ακόμη και ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου, η οποία γίνεται μηχανικά. Αν κάποιος θελήσει, η εταιρία προσφέρει και μηχανισμό υδραυλικής προφόρτισης ελατηρίου, που είναι ιδιαίτερα χρήσιμος στα ταξίδια.

Οι τροχοί έχουν διαστάσεις 21 και 18 ιντσών, με δυνατότητα εύκολης επιλογής χωμάτινων ελαστικών για adventure ταξίδια. Τα φρένα του, αποτελούνται από τρόμπες και δαγκάνες της Brembo, με δύο έμβολα για μπροστά και ένα για πίσω, σε δίσκους σχεδίασης “μαργαρίτα”, διαμέτρου 320mm και 240mm. Φαίνεται ότι η CCM έχει δώσει ιδιαίτερη βάση στο φρενάρισμα με φορτίο, εξ ου και ο μεγάλος δίσκος μπροστά. Πρόβλεψη για ABS δεν υπάρχει προς το παρόν αλλά ούτως ή άλλως σε ένα χρόνο θα υπάρχει αναγκαστικά στην ευρωπαϊκή ένωση. Το ψαλίδι του είναι αλουμινένιο και θυμίζει έντονα αυτά των KTM.
Φτάνοντας στον κινητήρα, αυτός προέρχεται από το BMW G 450X, ο ίδιος που συναντήσαμε και στα Husqvarna TE 449 / 511 και με χωρητικότητα 449,5 κυβικών εκατοστών, αποδίδει 40,23 ίππους στις 7.000 σ.α.λ. Η αγωνιστική έκδοση του ίδιου κινητήρα έφτανε σε περιπτώσεις και τους 50 ίππους, άρα θα είναι σχετικά εύκολο να βελτιώσει κανείς αυτόν του CCM, ελευθερώνοντας κάποιους ίππους. Είναι φυσικά υγρόψυκτος με ψεκασμός της Keihin, ενώ, διαθέτει στον ίδιο άξονα στήριξης του ψαλιδιού, και αυτόν της μετάδοσης, δημιουργώντας έτσι πιο μικρή σε μεταξόνιο μοτοσυκλέτα.

Ταξιδιάρικο και άνετο


Η εταιρία ανακοινώνει τελική ταχύτητα 145 χιλιόμετρα με την υπάρχουσα κλιμάκωση, αλλά και κατανάλωση 4,5 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα. Το σημαντικότερο βέβαια, είναι ότι, το βάρος της φτάνει στα 130 κιλά, και με το 17άρι πλαστικό ρεζερβουάρ, θα ξεπερνάει τα 250 χιλιόμετρα αυτονομίας, αναλόγως χρήσης.
Έχει προβλεφθεί μικρό fering όπως στο Yamaha XT 660 Tenere, με ζελατίνα που προστατεύει από τον αέρα, ενώ πίσω της, κρύβεται ένα μικρό χρηστικό ηλεκτρονικό πολυόργανο. Η CCM έχει φροντίσει ώστε η σέλα να είναι μεγάλη και άνετη, χωρισμένη σε δύο επίπεδα, και εδώ είναι ένα ακόμη σημείο στο οποίο έχει πάρει στοιχεία από το Tenere.

Ωστόσο, ακολουθεί ένας μακροσκελής κατάλογος με αξεσουάρ, τα οποία μπορεί ο έκαστος ιδιοκτήτης να τοποθετήσει στην δική του GP 450 ώστε να την μεταμορφώσει σε περισσότερο Adventure: Διατίθεται πιο ίσια σέλα, για επιθετικότερη οδήγηση, που αυξάνει το ύψος από τα 890mm στα 950mm (ή από τα 790mm στα 850mm στην χαμηλή ρύθμιση των αναρτήσεων), βάση και μηχανισμός roadbook για πλοήγηση σε αντίστοιχους αγώνες, προβολάκια ομίχλης, προστατευτική αλουμινένια ποδιά, βάσεις για πλαϊνές βαλίτσες και σχάρα, αλουμινένιες πλαϊνές βαλίτσες και κεντρική, αλλά και πάνινες βαλίτσες για όσους θέλουν πιο ελαφρύ πίσω μέρος. Επίσης, οι προστατευτικές αλουμινένιες χούφτες θα συμβάλλουν στην προστασία των χεριών και μανετών, αλλά και η ψηλότερη ζελατίνα, στο ταξίδι – είναι ρυθμιζόμενη ούτως ή άλλως. Υπάρχει επίσης διαθέσιμη δεύτερη εξάτμιση που τοποθετείται αριστερά, και λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος!

Μεγάλος κατάλογος αξεσουάρ


Στα ηλεκτρικά, ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε μία μεγαλύτερη γεννήτρια για αύξηση κατά 50% της διαθεσιμότητας σε ρεύμα, έτσι ώστε να μπορεί να τοποθετήσει GPS, αναπτήρα και όποια συσκευή θελήσει. Επιπρόσθετα, μία φίσα, αυξάνει την δύναμη του κινητήρα πάνω από τα 50 άλογα, ενώ, διατίθεται μέχρι και φορτιστής – συντηρητής για την μπαταρία, αλλά και βάση για GPS αλλά και το ίδιο το όργανο πλοήγησης.

Στον τομέα της άνεσης, διατίθεται ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου η οποία μπορεί να τοποθετηθεί ως after market, ή ακόμη και από το εργοστάσιο. Μπορεί ακόμη η μοτοσυκλέτα να παραγγελθεί με χαμηλότερες κατά 100 χιλιοστά αναρτήσεις, για τους μέτριους ύψους αναβάτες. Ο κατάλογος συνεχίζεται ακόμη με λαστιχένια μαρσπιέ, μακρύτερα ποδόφρενο και λεβιέ ταχυτήτων για οδήγηση εκτός δρόμου, προστατευτική ποδιά για την μίζα, κεντρικό σταντ, προστατευτικό fering, αλουμινένιο προστατευτικό ψυγείων, μέχρι και ιμάντες για τράβηγμα από δύσκολα σημεία!

Φαίνεται ότι η νέα GP 450 Adventure της CCM είναι μία ποθητή μοτοσυκλέτα Adventure που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στην μικρή κατηγορία – που τελικά αυτήν χρειαζόμαστε για να απολαμβάνουμε περισσότερο τις χωμάτινες και μη εξορμήσεις μας!

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014 09:56

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: CCM Spitfire »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon