.
Κατηγορία Brixton
Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023 10:32

Brixton Storr 500 - Πατέντες για την έκδοση παραγωγής

Το όμορφο Adventure Concept που είδαμε στην περασμένη EICMA ίσως περνάει στο επόμενο βήμα, σύμφωνα με ενδείξεις από τα γραφεία πατεντών.

Το Brixton Storr 500 το είδαμε για πρώτη φορά, ως concept μοτοσυκλέτα κατά την έκθεση του Μιλάνου του 2022 – μπορείτε να δείτε το ανάλογο μας άρθρο με ένα κλικ εδώ. Το Storr, που δανείζεται την ονομασία του από έναν σχηματισμό βράχων στο Isle of Skye της Σκωτίας, άρεσε ιδιαίτερα ως ιδέα μεσαίας Adventure μοτοσυκλέτας, χάρη στην σχεδίαση του αλλά και τις «μετρημένες» επιδόσεις, που υπόσχεται ο 500άρης κινητήρας του.

Πριν λίγες ώρες, δημοσιεύθηκε το νέο ότι η Gaokin, η κατασκευάστρια εταιρεία της Brixton, κατέθεσε σχέδια πατέντας για την μορφή παραγωγής, του Storr 500. H εμφάνιση της μοτοσυκλέτας στα σχέδια της πατέντας είναι πρακτικά πανομοιότυπη με αυτή του Concept, το οποίο μας επέδειξε ήδη από το 2022, στοιχεία όπως την τεράστια πίσω σχάρα, τις χούφτες και τα κάγκελα στα πλαϊνά, ακόμα και την ποδιά προστασίας του κινητήρα!

Μηχανικά, το μοντέλο βασίζεται στο Crossfire XC, με το οποίο μοιράζεται τον κινητήρα αλλά και το πλαίσιο, αλλά το Storr θα κάνει χρήση νέου υποπλαισίου και, φυσικά, ρεζερβουάρ καυσίμου και πλαστικών τμημάτων. Το μοντέλο αναμένεται να έχει απόδοση 47,6 ίππων, ώστε να εμπίπτει στις απαιτήσεις του διπλώματος A2, με την ροπή να φτάνει στο επίπεδο των 4,4 kgm. Οι αναρτήσεις του Storr θα έρχονται από την Kayaba, ενώ το μοντέλο αναμένεται σε ένα βάρος επιπέδου 205-220 κιλών περίπου. Για να δούμε, αν το μοντέλο θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση EICMA του 2023...

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023 10:38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon