.
Κατηγορία BMW
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 15:06

BMW 1150 GETH Concept

 

Εντυπωσιακή τρίκυκλη φουτουριστική μοτοσυκλέτα

 

Ένα εντυπωσιακό τρίκυκλο concept σχεδίασε ο Σέρβος designer Djordje Kovacevic. Το BMW 1150 GETH είναι μια τρίκυκλη ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα με το logo της BMW, εμπνευσμένη από τα εξωγήινα πλάσματα του ηλεκτρονικού παιχνιδιού Mass Effect!

Ο Kovacevic ήθελε να αναμείξει παράδοση και καινοτομία με το συγκεκριμένο concept, ενώ σχεδιαστικά αναφέρει πως οι προβολείς και το σχήμα του 1150 GETH θέλουν να θυμίσουν τα εξωγήινα πλάσματα του video-game Mass Effect. Παράλληλα το GETΗ φέρνει αρκετά στο μυαλό τα BMW R 1150 GS / R 1200 GS.

6

Το σύστημα των 2 τροχών μπροστά είναι μια παραλλαγή στο γνωστό σύστημα που έχουμε δει στα τρίκυκλα scooter (MP3, Quadro, Tricity), και σκοπό έχει την μεγιστοποίηση της ασφάλειας σε ολισθηρά οδοστρώματα. Εκεί που μας τα χαλάει λίγο ο Kovacevic είναι όταν αναφέρει τις μόλις 25 μοίρες ως μέγιστη κλίση για το GETH, κλίση που μάλλον θέλει αναθεώρηση. Φοβεροί σε εμφάνιση είναι οι hubless τροχοί με τα φώτα LED πάνω τους!

14

Σύμφωνα με τον Kovacevic, ο υγρόψυκτος τριφασικός ηλεκτροκινητήρας παράγει 75kW -99 hp (σε άλλο σημείο αναφέρει διαφορετική απόδοση 120 kW / 160 hp), ενώ η τελική μετάδοση θα γίνεται με αλυσίδα. Η ροπή βρίσκεται στα 17,8 Kgm, ροπή που όπως με όλα τα ηλεκτροκίνητα οχήματα αποδίδεται άμεσα ολόκληρη σε όλο το φάσμα των στροφών.
 
Η υποθετική αυτονομία του GETH βρίσκεται στα 200 χιλιόμετρα στο Eco mode, ενώ η τελική του φτάνει τα 200χλμ/ώρα στο Sport mode. Κιβώτιο και συμπλέκτης λάμπουν δια της απουσίας τους, με την μετάδοση να είναι αυτόματη.

22

Η υγρόψυκτη μπαταρία των 15kWh βρίσκεται τοποθετημένη μπροστά και χαμηλά, για χαμηλό κέντρο βάρους, ενώ διαθέτει 3 mode φόρτισης.

16

Τα drive by wire χειριστήρια θυμίζουν μαχητικό αεροπλάνο η σέλα είναι ρυθμιζόμενη, ενώ τα ψηφιακά όργανα δεν είναι τύπου touch screen, παρόλα αυτά παρέχουν μεγάλο όγκο πληροφοριών, διαθέτουν GPS, ενώ προβάλλουν καίριες πληροφορίες στη ζελατίνα του GETH!

9

Κάτω από το χώρο που σε ένα θερμικό δίκυκλο βρίσκεται το ρεζερβουάρ, το GETH διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 70 λίτρων, όπου άνετα θα χωρέσει ένα XL full-face κράνος. Το καπάκι του αποθηκευτικού χώρου κλειδώνει με συνδυασμό από το Smartphone σας.

17

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2016 19:22

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon