.
Κατηγορία BMW
Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 10:34

BMW Motorrad - Ετοιμάζει ηλεκτρική μοτοσυκλέτα!

Με κινητήρα boxer!

 

Πολλοί θα γνωρίζεται ίσως το ηλεκτρικό scooter C Evolution που λάνσαρε πρόσφατα η BMW. Τώρα η BMW κατοχύρωσε μία πατέντα που δείχνει ότι η γερμανική εταιρία ετοιμάζει μία νέα ηλεκτρική μοτοσυκλέτα. Μέχρι στιγμής είναι η Polaris που έχει εξαγοράσει την Brammo και εστιάζει στην παραγωγή των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών που αποτελούν και το μέλλον στους δύο τροχούς. Έχοντας ήδη την τεχνογνωσία από το ηλεκτρικό scooter, η BMW Motorrad ετοιμάζεται για πρώτη φορά να χρησιμοποιήσει το ρεύμα ως κινητήριος δύναμη. Αυτή τη φορά μάλιστα, η πατέντα δείχνει την χρήση δύο ηλεκτροκινητήρων, ένας σε κάθε μεριά της μοτοσυκλέτας, ενωμένων στην μετάδοση, η οποία θα γίνεται με άξονα, στον πίσω τροχό. Σας θυμίζει κάτι αυτό; Ένας ηλεκτροκινητήρας boxer!
Η πατέντα εξηγεί ότι αυτή η διάταξη έχει πρακτική εφαρμογή: Πρώτα, θα μπορέι κάποιος να χρησιμοποιεί μόνο τον ένα κινητήρα αν βρίσκεται μέσα στην πόλη, ή και τους δύο αν βρίσκεται εκτός πόλης, ή χρειάζεται δύναμη σε ανηφόρες.
Επίσης, δύο οριζόντια τοποθετημένοι κινητήρες στο πλάι, θα κατεβάσουν αρκετά χαμηλά το κέντρο βάρους της μοτοσυκλέτας.
Με την Polaris να έχει ήδη μία "ηλεκτρική" εταιρία στην ιδιοκτησία της, και την Harley -Davidson να ακολουθεί και αυτή το συγκεκριμένο μονοπάτι, μπορεί σύντομα να δούμε την BMW να είναι ένας από τους πρώτους κατασκευαστές που βλέπει πολύ σοβαρά το θέμα των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νέο naked BMW K 03 300 - 2016! BMW W3 - Με νέο τρικύλινδρο κινητήρα! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon