.
Κατηγορία BMW
Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 13:26

BMW W3 - Με νέο τρικύλινδρο κινητήρα!

 

Ετοιμάζει νέα cruiser

 

Σύμφωνα με το αμερικάνικο Cycle Word, η BMW ετοιμάζεται να παρουσιάσει μία ανανεωμένη έκδοση του R1200C, του cruiser που σταμάτησε την παραγωγή του πριν από μία δεκαετία - αυτό που είχαμε να χρησιμοποιεί σε ταινία ο James Bond. 

Η επιστροφή αναμένεται να είναι συναρπαστική, με την BMW να σχεδιάζει έναν νέο τρικύλινδρο κινητήρα με αστεροειδή διάταξη. Η νέα ιδέα της BMW μπήκε στα σχέδια προκειμένου η εταιρία να διαφέρει για μία ακόμη φορά από τις συνηθισμένες διατάξεις V, και να παράξει έναν W, τρικύλινδρο, που να ξεχωρίζει. Μάλιστα, η ιδέα δεν είναι νέα, μιας και ο κινητήρας W που βλέπουμε στις φωτογραφίες και έχει ταιριαστεί μέσω photoshop, θα μπορούσε να είναι το 1/3 από τον κινητήρα του αεροπλάνου Focke Wulf FW-190, τον οποίο και κατασκεύαζε η BMW.
Η BMW σκέφτεται μάλιστα έχει πατεντάρει δύο διαφορετικούς τέτοιους κινητήρες, W-3, αερόψυκτους, απλούς σε σχεδίαση, κατάλληλοι για μοτοσυκλέτες cruiser. Ο ένας θα μοιάζει απλά με έναν V στον οποίο έχει προστεθεί ένας κύλινδρος με μικρότερη περιεχόμενη γωνία ανάμεσα τους - σε σειρά δηλαδή, με περιεχόμενη γωνία ανάμεσα στον 1ο και 3ο κύλινδρο, στις 75 μοίρες. Ο άλλος, θα έχει ίδια διάταξη, αλλά με ένα στρόφαλο, με μεγαλύτερο πλάτος, σαν τους V4 κινητήρες, με περιεχόμενη γωνία 65 μοιρών.
Η BMW σκοπεύει να ξεχωρίσει στην κατηγορία cruiser με βάση έναν τέτοιο κινητήρα, κάτι που έχει ήδη κάνει ο Jim Feuling.
Φαίνεται ότι η BMW ετοιμάζει δυνατή είσοδο στην κατηγορία των cruisers και αν ένας τέτοιος κινητήρας προσφέρει ροπή και απλότητα, θα μπορεί να ''χτιστεί'' με διάφορα περιφερειακ'α. Οι Harley - Davidson, Indian, Victory και άλλες, θα έχουν αντίπαλο;

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 13:30

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon