.
Κατηγορία BMW
Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 14:06

Νέο naked BMW K 03 300 - 2016!

 

Ετοιμάζεται το νέο naked!

 

Εδώ και καιρό έχουμε ανακοινώσει την συνεργασία της BMW με την ασιατική TVS για την παραγωγή μικρών μοτοσυκλετών κάτω από 500 κυβικά εκατοστά. Σήμερα η βρετανική MCN παρουσιάζει πρώτη την νέα naked μοτοσυκλέτα της BMW με κωδική ονομασία K03, που είναι και ο πρώτος καρπός της συνεργασίας. Δύο χρόνια πέρασαν από το 2013 όταν η BMW και η TVS συμφώνησαν να βοηθήσει η πρώτη στην παραγωγή μεγαλύτερων από 500 κυβικά εκατοστά μοτοσυκλετών την δεύτερη, και αντίστροφα, η TVS. Άρα δεν είναι καθόλου έκπληξη που η πρώτη naked κάνει την εμφάνισή της, με τα 300 κυβικά εκατοστά να πέφτουν ακριβώς στην κατηγορία όπου γίνεται χαμός πλέον με τις Kawasaki Ninja, Honda CBR, Suzuki Inazuma, Yamaha R3, KTM Duke, αλλά και άλλες εταιρίες.
Η νέα μοτοσυκλέτα είναι μονοκύλινδρη με υγρόψυκτο κινητήρα και χρησιμοποιεί ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα. Η σχεδίαση θυμίζει έντονα KTM Duke αλλά περισσότερο - όπως είναι και λογικό, το Draken της TVS, ένα μοντέλο concept που παρουσιάστηκε την προηγούμενη χρονιά στο Auto Show της Ινδίας.
Θα υπάρχουν σίγουρα διαφορές ανάμεσα στα δύο μοντέλα, ενώ είναι άγνωστο αν θα μπουν και τα δύο ταυτόχρονα στην παραγωγή - προφανώς η BMW θα προηγείται στην παρουσίαση. Θεωρούμε ωστόσο σίγουρο ότι θα έχει ABS ως standard όπως όλες οι μοτοσυκλέτες της BMW άλλωστε.
Με την νέα πλατφόρμα που είναι έτοιμη, δεν θα είναι καθόλου απίθανο η BMW να παράγει μία supersport και μία adventure μοτοσυκλέτα με τον ίδιο κινητήρα και διαφορές σε πλαίσιο και θέση οδήγησης και περιφερειακά. Μία μικρή GS φαίνεται ότι θα έκανε θραύση στην Ασία, αλλά και στην Ευρώπη όπου η εύρεση χρημάτων για τις μεγάλες GS έχει δυσκολέψει αρκετά.
Σε λίγους μήνες αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στα σαλόνια μοτοσυκλέτας οπότε θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

 

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 14:14

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon