.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2023 10:30

BMW K100 Custom «Racer» από τους Lord Drake Kustoms

Μία ακόμα δουλειά του γνωστού οίκου, βασισμένη στην γνωστή και αρκετά ιδιαίτερη, πλατφόρμα των «K» της BMW από την δεκαετία του 80.

(ακολουθεί το δελτίο τύπου της Lord Drake Kustoms)

Αυτό το BMW K100 Racer είναι άλλη μια απόδειξη ότι ο κατασκευαστής μοτοσυκλετών Francisco Alí Manen και η ομάδα του, στο Lord Drake Kustoms στη Μάλαγα (Ισπανία) είναι επίσης ικανοί να κάνουν θεαματική δουλειά σε μοτοσυκλέτες όπως αυτό το μοντέλο K100 από τη γερμανική μάρκα.

Γι' αυτό ήταν λίγο δύσκολο να γίνει το τελικό αποτέλεσμα αυτής της BMW αισθητικά ευχάριστο τόσο για τον πελάτη όσο και για ολόκληρη την ομάδα της LDK.

Επί του παρόντος, οι BMW K100 και K75 ή «Ιπτάμενα τούβλα» όπως είναι επίσης γνωστές, ανήκουν στις πιο περιζήτητες μοτοσυκλέτες για customizing τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, αυτό το μοντέλο είναι ένα K100 του 1984 και έφτασε σε άριστη μηχανική και αισθητική κατάσταση, οπότε βασικά ο Fran Manen και η ομάδα του δεν χρειάστηκε να ανησυχούν πολύ για την μηχανική ενημέρωση της μοτοσυκλέτας -όπως συμβαίνει συνήθως με μοτοσυκλέτες αυτού του τύπου.

Τα παιδιά του Lord Drake Kustoms ουσιαστικά άρχισαν να το αποσυναρμολογούν για να δουν πώς θα μπορούσαν να φτιάξουν κάτι αισθητικά όμορφο, αλλά πάνω από όλα σπορ και με μια κάποια αγωνιστική διάθεση.

Η πρώτη ιδέα ήταν να φτιαχτεί ένα τυπικό cafe racer BMW, αλλά ο Fran Manén αποφάσισε γρήγορα να αλλάξει την ιδέα και να φτιάξει κάτι λιγότερο εμφανές και πολύ ριζοσπαστικό.

Η δουλειά ξεκίνησε με την τροποποίηση της μπροστινής ανάρτησης, στη συνέχεια τοποθετήθηκαν τα κλιπ-ον, κατόποιν αφαιρέθηκε ολόκληρο το υποπλαίσιο και μέρος του πλαισίου κόπηκε και τροποποιήθηκε, για να αρχίσει να διαμορφώνεται το νέο πίσω μέρος αυτής της εντυπωσιακής μεταμορφωμένης BMW.

Το ρεζερβουάρ έπρεπε να τροποποιηθεί λίγο, για να επιτευχθεί η ριζοσπαστική γραμμή της μοτοσυκλέτας. Τοποθετήθηκε νέο πίσω αμορτισέρ με μπουκάλα αερίου, ενώ οι σέλες επενδύθηκαν με custom καλύμματα.

Όλη αυτή η δουλειά συνοδεύτηκε από ένα σετ οργάνων (χιλιόμετρο και στροφόμετρο) και μια βαφή εμπνευσμένη από τα γραφικά της σειράς BMW «M» αλλά σε κόκκινους, γκρι και ασημί τόνους.

Η τροποποιημένη εξάτμιση με την ουρά Supertrapp και έναν προβολέα τύπου Harley V-Rod είναι άλλες λεπτομέρειες που πρέπει να τονιστούν σε αυτή τη θεαματική BMW K100 RACER που μεταμορφώθηκε από τον Lord Drake Kustoms και η οποία ταξιδεύει τώρα σε άλλο μέρος του πλανήτη, καθώς o customizer στέλνει μοτοσυκλέτες σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2023 10:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon