.
Κατηγορία BMW
Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023 09:47

BMW Motorrad ANNIE: Με αεροπορικές αρχές

Ακόμη μία custom κατασκευή βασισμένη στο R 18, με πλούσιες αναφορές στην αεροπορική βιομηχανία και στο Junkers Ju 52.

H αεροπορία εξακολουθεί να εμπνέει, από παιδιά μέχρι ενήλικες , αφού η μοναδική εμπειρία του να πετάς στον ουρανό δεν συγκρίνεται με τίποτε άλλο. Καθώς η αεροπορία, όμως, έχει παίξει και σημαντικό ιστορικό ρόλο ανά τις εποχές, ακόμη περισσότερες αναφορές σε αυτή εμφανίζονται κατά καιρούς. Η τελευταία από αυτές, είναι η custom μοτοσυκλέτα που βλέπουμε εδώ:  Μία BM R 18 «Iron Annie», δημιουργία των VTR Motorrad AG και VTR Customs από την Ελβετία.

H δημιουργία βασίστηκε στο αεροσκάφος Junkers JU 52 και πιο συγκεκριμένα, στο μοντέλο με το ψευδώνυμο «Iron Annie». Το συγκεκριμένο τρικινητήριο ξεκίνησε την καριέρα του με τον κωδικό D-AQUI και τα χρώματα της Lufthansa από το 1936, όμως πήρε το όνομα του κατά την διάρκεια της αμερικανικής καριέρας του, από το 1970 μέχρι το 1984, υπ’ αριθμόν N52JU.   

H μοτοσυκλέτα βασίστηκε σε μία R 18 First Edition, η οποία ντύθηκε εξολοκλήρου με τμήματα από αλουμίνιο διαμορφωμένο στο χέρι, ώστε να αποκτήσει αυτή την μορφή. Η αναφορά στον τρόπο κατασκευής των αεροσκαφών είναι σαφής, ενώ μάλιστα φαίνονται ακόμα και τα πριτσίνια που ενώνουν τα τμήματα μεταξύ τους. Σύμφωνα με τους VTR, αυτό ήταν και το πιο χρονοβόρο κομμάτι της όλης κατασκευής. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον στο μάτι, το σημείο γύρω από τα τελικά των εξατμίσεων, που θυμίζει γρίλιες ψύξης.

Ο κινητήρας αφαιρέθηκε από το πλαίσιο και βάφτηκε μαύρος, όπως και όλα τα τμήματα της αρχικής μοτοσυκλέτας που έφεραν χρώμιο. Το πιρούνι εμπρός είναι κοντύτερο κατά 70 χιλιοστά και, στο πίσω μέρος, χρησιμοποιείται αμορτισέρ Willbers ρυθμιζόμενο σε ύψος. Οι τροχοί είναι διαμέτρου 21 και 18 ιντσών, εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Ακόμα, αγωνιστικού τύπου τρόμπες εμπρός φρένου και συμπλέκτη, από την Magura, αντικατέστησαν τα εργοστασιακά μέρη του μοντέλου.

Το κοντέρ είναι σημείο ιδιαίτερης προσοχής, αφού βρίσκεται «χωνευτό» στο ρεζερβουάρ θυμίζοντας κόκπιτ παλιού αεροσκάφους, ενώ το καντράν του έχει δεχθεί την φροντίδα της ελβετικής ωρολογοποιίας Zeitszone Zurich. Η μοτοσυκλέτα θα δεχθεί, στην συνέχεια, έγκριση για νόμιμη κυκλοφορία στον δρόμο και θα βρεθεί στην λίμνη Geneva, όπου και θα την παραλάβει ο νέος της ιδιοκτήτης. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του τελευταίου, η «Iron Annie» θα παραμείνει μοναδικό κομμάτι.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023 10:02

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon