.
Κατηγορία BMW
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 15:33

BMW Dakar GS - By Roland Sands Design

Η Roland Sands Design παρουσίασε ένα πανέμορφο «Dakar GS», με βάση ένα R 1200 GS του 2008. Ο σχεδιασμός του σπέσιαλ GS από την RSD εμπνέεται από το θρυλικό αγωνιστικό GS του 1986, με το οποίο αγωνιζόταν ο δις νικητής του Rally Dakar, Gaston Rahier.

Η ομάδα του RSD θέλησε να αποδώσει το αξέχαστο στιλ του αγωνιστικού rally-bike της BMW από τη δεκαετία του 1980, και για τον σκοπό αυτό χρησιμοποίησε ένα R 1200 GS του 2008 (παραγγελία ιδιώτη), αλλάζοντας του τα φώτα!

Από το χειροποίητο ρεζερβουάρ, στο πλήρως μοναδικό μπροστινό σύστημα και στο ανάλογο υποπλαίσιο, στο βαμμένο κόκκινο ψαλίδι, στον Rally προβολέα… η μοτοσυκλέτα φέρει ασύλληπτη δουλειά πάνω της, με προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Πρώτο βήμα της RSD, ήταν η αντικατάσταση του τηλεσκοπικού πιρουνιού του GS με ένα oversize 45mm από ένα Honda Africa Twin, κομπλέ με κιτ φυσιγγίου Ohlins, ενώ Ohlins είναι και το πίσω αμορτισέρ.

Το παραπάνω πόνημα ήταν εξαιρετικά δύσκολο, και για χάρη του η RSD άλλαξε ολόκληρο το… μισό μπροστινό πλαίσιο της μοτοσυκλέτας, αντικαθιστώντας το με ένα custom πλαίσιο από R nine T με γεωμετρία σχεδόν ίδια με του Enduro HP2!

Το ρεζερβουάρ προέρχεται από ένα original GS του 1986, μεταποιημένο, και εφοδιασμένο με την ηλεκτρονική ανάφλεξη του σύγχρονου GS.

Το υποπλαίσιο είναι original, με μικρής έκτασης μεταποίηση, ώστε να δεχθεί το φτερό του 86, custom σέλα από τη Saddlemen, και το survival box. Νέο και χειροποίητο είναι το αλουμινένιο προστατευτικό του κάρτερ μπροστά, ενώ η μοτοσυκλέτα φοράει και αλουμινένια ποδιά για την προστασία του κάτω μέρους του κινητήρα.

Ο διπλός LED προβολέας είναι της Baja designs, ενώ χειροποίητη είναι η αλουμινένια Rally μάσκα του. Το τιμόνι είναι ProTaper Evo, κομπλέ με ένα σταμπιλιζατέρ Scotts, οι μανέτες είναι τιτανίου και carbon fiber, ενώ ο πύργος πλοήγησης είναι της Raceco.

Σημειώστε πως το Dakar GS διαθέτει σύγχρονο σύστημα πλοήγησης Rally, Lowrance Elite-5 Ti GPS.

Τα κέντρα είναι oversize, ενώ οι τροχοί ανήκουν στην Excel Takasago με διαστάσεις 21 ίντσες μπροστά και 18 πίσω, με ελαστικά Dunlop D908RR.

Τέλος η μοτοσυκλέτα φοράει 2 K&N φίλτρα αέρος, και εξάτμιση της Akrapovic, ενώ η υπέροχη βαφή είναι της Airtrix.

Οι παραπάνω αλλαγές είναι μόνο μερικές από την απίστευτη δουλειά της RSD, η οποία άλλαξε σχεδόν τα πάντα για το Dakar GS της, το οποίο έκανε ντεμπούτο στο σαλόνι One Moto Show 2020, κερδίζοντας το βραβείο EURO ALRIGHT AWARD.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την επίσημη σελίδα της μοτοσυκλέτας ΕΔΩ.

Φωτογραφίες: Jose Gallina

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon