.
Κατηγορία BMW
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 15:16

H BMW, η Αμερικανική αγορά και ένα στόχαστρο κολλημένο στο Ducati X-Diavel

Το φλερτ της BMW με την κατασκευή cruiser μοτοσυκλετών δεν είναι καινούργιο. Ήδη στο βιογραφικό της συγκαταλέγεται το R 1200 C, μια ξαπλωτή έκδοση με απόδοση 61 ίππων που παρουσιάστηκε το 1997 και πρωταγωνίστησε στην περιπέτεια του James Bond, Tomorrow Never Dies, εκείνης της χρονιάς.

Στην πορεία το R 1200 C σταμάτησε να παράγεται το 2004 και έκτοτε δεν ξαναείδαμε κάτι ανάλογο από τη Γερμανική εταιρεία, ωστόσο η εικόνα της αγοράς έχει αλλάξει άρδην.

Ο στόχος είναι φυσικά η αγορά των Η.Π.Α. και το σχέδιο σίγουρα δεν έχει ξεχαστεί - όχι όσο η Ducati απολαμβάνει την επιτυχία με το X-Diavel στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού.

Οι φήμες για εκ νέου δραστηριοποίηση της BMW στον χώρο των power cruisers επανήλθαν δριμύτερες πριν 3 χρόνια χάρη σε δημοσιεύματα του Γερμανικού Τύπου και επαναζωπυρώθηκαν πρόσφατα όταν κυκλοφόρησε φωτογραφία ενός μεγάλου τουριστικού cruiser με boxer κινητήρα σε δοκιμές εξέλιξης στη Γερμανία.

Τώρα, για να δέσει το γλυκό, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Ιταλός σχεδιαστής και κάτοχος μιας εξαιρετικά ζωηρής φαντασίας, Oberdan Bezzi, ξαναχτυπά με ένα νέο σχέδιο που έρχεται να εξυπηρετήσει τις εκ Γερμανίας ορμώμενες φήμες πως μια ενδεχόμενη νέα σειρά cruisers από τη BMW θα περιλαμβάνει 2-3 διαφορετικές εκδόσεις, από τουριστικά μεγαθήρια ως αντι-Diavel.

Και φυσικά όλα αυτά θα φορούν τον νέο boxer της σειράς 1250, με τις μεταβλητές βαλβίδες και με τα όλα τους.

Ωραίο και ενδιαφέρον, κι ας είναι μόνο το δημιούργημα στην οθόνη ενός σχεδιαστή.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 15:22

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon