.
Κατηγορία BMW
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 15:25

The Revival Birdcage - Cruiser κόσμημα, με την αρωγή της BMW Motorrad

Ιδιοφυές Marketing Project πάνω στον νέο πρωτότυπο εργοστασιακό μεγάλο BMW Boxer κινητήρα

Η BMW Motorrad συνεχίζει να ιντριγκάρει με τον νέο πρωτότυπο Boxer κινητήρα των 1.800 κ.εκ., ο οποίος είχε κάνει μια πρώτη εμφάνιση στο custom μοντέλο Departed R18 της Custom Works Zon. Δεύτερο παράδειγμα στην ίδια στρατηγική του marketing των Βαυαρών, το «The Revival Birdcage» της Revival Cycles, με λεπτοκαμωμένο πλαίσιο χωροδικτύωμα που θυμίζει κάγκελα από κλουβί ωδικού πτηνού.

the revival birdcage bmw 10

Το «κλουβί της ανανέωσης» παρουσιάστηκε στις 11 Απριλίου του 2019 την παραμονή του Handbuilt Show στο Austin του Texas.

the revival birdcage bmw 15

Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, λόγω του άκρατου μινιμαλισμού που τη διακρίνει είναι η καλύτερη βάση για τον νέο μεγάλου κυβισμού και ρετρό αισθητικής Boxer κινητήρα των Βαυαρών (με τελική μετάδοση με άξονα), ο οποίος αναμένεται να περάσει στην παραγωγή στο άμεσο μέλλον, με τις όποιες μηχανολογικές επεμβάσεις θα του χαρίσουν τη σφραγίδα των Euro 5 προδιαγραφών.

the revival birdcage bmw 12

Το πλαίσιο τιτανίου είναι πραγματικά… see-through, δημιουργώντας την αίσθηση πως ανά πάσα στιγμή η κατασκευή θα καταρρεύσει από το βάρος του κινητήρα! Το εφέ πολλαπλασιάζεται από την παντελή απουσία μπροστινού φρένου, κοστουμιού, φωτιστικών σωμάτων, οργάνων και καθρεπτών, από το γυμνωμένο πιρούνι και το «ανύπαρκτο» σελάκι.

the revival birdcage bmw 14

Τελικά αυτό που μένει στο μάτι είναι ο τιτάνιος αλλά εξευγενισμένος όγκος του Boxer κινητήρα, με το custom κουτί του σχεδιασμένο από τη Revival Cycles, στην καρδιά της μοτοσυκλέτας. Αυτός έρχεται κομπλέ με custom καλύμματα κυλίνδρων, δυο απίστευτες ίσιες εισαγωγές στα σώματα του ψεκασμού, και δυο εξατμίσεις-πυροσωλήνες να σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν το κτήνος είναι όντως λειτουργικό, ή απλώς πρόκειται για στολίδι. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η Revival Cycles αναφέρει πως η παραπάνω εντύπωση ήταν στους στόχους του σχεδιασμού!

the revival birdcage bmw 20

Οι λεπτομέρειες συνεχίζουν να ιντριγκάρουν, με το τιμόνι να προέρχεται από vintage μοτοσυκλέτα (θυμίζει όμως και τιμόνι ποδηλάτου κούρσας), με τη μασίφ πίσω ζάντα και με τον μοχλό στα δεξιά για χειροκίνητες αλλαγές ταχυτήτων από το παρελθόν. Το μικρό ρεζερβουάρ βενζίνης βρίσκεται πίσω από το κάλυμμα του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων, και έχει χωρητικότητα 3.8 λίτρων.

the revival birdcage bmw 17

Σημειώστε πως σχεδόν όλα τα εξαρτήματα της μοτοσυκλέτας, όπως το τιμόνι, τα μαρσπιέ, το λεβιέ των ταχυτήτων, η σέλα, η εξάτμιση τιτανίου και η μοναδική carbon ανάρτηση έχουν φτιαχτεί στο χέρι!

the revival birdcage bmw 1

Η ομάδα του Alan Stulberg της Revival Cycles εμπνεύστηκε από τις BMW με υπερσυμπιεστή του Ersnt Hennes, με τις οποίες ο Γερμανός αναβάτης είχε καταρρίψει το 1929 76 παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας, αλλά και από τα παρόμοια πλαίσια που είχαν δημιουργήσει Maserati και Porsche στις δεκαετίες των 1950-1960.

the revival birdcage bmw 19

Ο χρόνος σχεδιασμού και κατασκευής του Revival Birdcage έφτασε τους 6 μήνες, πραγματικά αστραπιαία κατασκευή αν αναλογιστεί κανείς την πολυπλοκότητα και τη μοναδικότητα της μοτοσυκλέτας.

the revival birdcage bmw 4

«To Revival Birdcage αναδεικνύει τέλεια τον νέο μεγάλο μας Boxer», λέει ο Timo Resch, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Marketing της BMW Motorrad. «Μετά το Departed της Custom Works Zon, αυτό είναι το 2ο πρωτότυπο μοντέλο που δημιουργείται γύρω από τον πρωτότυπο κινητήρα μας. Το πρώτο 6μηνο του 2019 θα δείτε μία ακόμα concept μοτοσυκλέτα με τον συγκεκριμένο κινητήρα, αυτή τη φορά από την ίδια τη BMW Motorrad. Στη συνέχεια, η BMW θα παρουσιάσει μια σειρά μοτοσυκλετών παραγωγής με τον νέο μεγάλο Boxer για την κατηγορία των Cruiser, μέσα στο 2020.»

the revival birdcage bmw 9

Θα καταφέρει η BMW να διατηρήσει τον vintage σχεδιαστικό αέρα του κινητήρα και παράλληλα να πάρει το ΟΚ από τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς στο θέμα των εκπομπών ρύπων; Ιδού μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μηχανολογική άσκηση, τα αποτελέσματα της οποίας ανυπομονούμε να δούμε.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 15:27

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon