.
Κατηγορία BMW
Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017 09:39

BMW HP4 Race – Τρελές απαιτήσεις service

 

 

Για λίγους και "φραγκάτους"

 

Δεν αποτελεί νέο το ότι οι αγωνιστικές κατασκευές απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και πολύ πιο συχνά διαστήματα service και ελέγχων σε σχέση με τα πολιτικά μοντέλα. Κινητήρες “πουσαρισμένοι” στα άκρα και χρήση στο όριο, επιβάλουν κάτι τέτοιο.

Ωστόσο η οδηγία της BMW για την HP4 Race, την πιο εξωτική superbike που έχουν παρουσιάσει η Bαυαροί, με carbon πλαίσιο και 212 ίππους, είναι πολύ τραβηγμένη!

Συγκεκριμένα η HP4, χρειάζεται αλλαγή... κινητήρα ανά 5.000 χιλιόμετρα! Ναι, καλά διαβάσατε, όταν το οδόμετρο συμπληρώνει 5άδες χιλιάδων χιλιομέτρων, θα πρέπει να αλλάζει όλος ο κινητήρας με έναν νέο! Δηλαδή, αν κάνεις πέντε φορές το Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, πας για μοτέρ...

Βέβαια, κανένας δεν θα αγοράσει την HP4 για χρήση touring σε δημόσιους δρόμους, πρόκειται για ένα race – ready εργαλείο και μάλιστα, δεδομένης της τιμής της, απευθύνεται σε ένα κοινό που μάλλον δεν το νοιάζει και πολύ το κόστος αντικατάστασης ενός κινητήρα ανά 5.000 χιλιόμετρα... άλλος κόσμος, άλλα δεδομένα...

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017 09:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon