.
Κατηγορία BMW
Πέμπτη, 18 Μαϊος 2017 09:00

BMW R nineT Urban G/S: THE SPIRIT OF A LEGEND - Video

 

Ατμοσφαιρικό βίντεο με τον θρύλο του Paris-Dakar Hubert Auriol

 

Δείτε ένα υπέροχο βίντεο για το νέο BMW RnineT Urban G/S, με τον θρυλικό Hubert Auriol, τον Γάλλο που έγινε ο πρώτος αγωνιζόμενος που κέρδισε το Paris-Dakar στην αρχική του έκδοση τόσο με μοτοσυκλέτα όσο και με αυτοκίνητο.

Ο Hubert Auriol, γεννήθηκε στην Addis Abeba της Αιθιοπίας στις 7 Ιουνίου του 1952, ενώ ξεκίνησε να αγωνίζεται σε αγώνες Motocross & Enduro το 1973. Από το 1979 έως το 1994 συμμετείχε στο Rally Paris-Dakar, τις εννέα πρώτες φορές με μοτοσυκλέτα, και τις υπόλοιπες εφτά με αυτοκίνητο.

Οδηγώντας μια BMW R80G/S της BMW Γαλλίας κέρδισε το Dakar το 1981 και το 1983, ενώ τερμάτισε δεύτερος το 1984. Την προτελευταία μέρα του Dakar του 1987 έσπασε και τους 2 αστραγάλους του, ενώ βρισκόταν επικεφαλής στην κατάταξη!

Αργότερα, με τη βοήθεια του δημοσιογράφου Jean-Michel Caradec'h έγραψε ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο με τίτλο "Paris Dakar. Une histoire d'hommes”, εξιστορώντας τις περιπέτειες του στο Rally Dakar.

Το 1988 ο Auriol ξεκίνησε να συμμετέχει με αυτοκίνητο, κερδίζοντας το Rally Dakar το 1992 στη θέση του οδηγού ενός Citroen ZX Rallye Raid, με συνοδηγό τον Philippe Monnet.

Το 1994 προσελήφθη στην διοργανώτρια εταιρεία του Dakar (ASO), στη θέση του διευθυντή του αγώνα που κέρδισε 3 φορές, ξεκίνησε τα νέα του καθήκοντα στην έκδοση του 1995, ενώ παρέμεινε σε αυτή την θέση μέχρι το 2004.

Το νέο BMW R nineT Urban G/S αντλεί γοητεία από το classic R 80 G/S με το οποίο συμμετείχε ο Auriol στο Dakar. Για την προώθηση του μοντέλου η BMW γύρισε την ατμοσφαιρική ταινία που σας επισυνάπτουμε, με πρωταγωνιστή τον Hubert Auriol να επιστρέφει από το Παρίσι στο Dakar, την πρωτεύουσα της Σενεγάλης, αναπολώντας τις ιστορίες του παρελθόντος. Δίπλα του, το παζλ συμπληρώνει η περσόνα του Instagram Joy Lewis, με τον λογαριασμό Mouth Full of Joy.

Εκπληκτική δουλειά!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Μαϊος 2017 13:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon