.
Κατηγορία Bajaj
Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 12:48

Bajaj Pulsar NS400 - Nέο μεγαλύτερο Pulsar προ των πυλών

Η Bajaj ετοιμάζεται για μια μαζική παρουσίαση νέων μοντέλων μέσα στον Μάρτιο 2024 και μεταξύ αυτών αναμένεται η νέα κορυφή της φαμίλιας Pulsar.

Πριν μερικούς μήνες ο ισχυρός άνδρας της Bajaj Auto, Rajiv Bajaj, είχε επιβεβαιώσει σε συνέντευξη στην Ινδία πως ετοιμάζεται το "μεγαλύτερο Pulsar της ιστορίας", ανοίγοντας έναν κύκλο μαντεψιών και αποκλειστικών πληροφοριών που όλες οδηγούν στο ίδιο σημείο: Pulsar NS400.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες η Bajaj πρόκειται να παρουσιάσει έξι νέα και ανανεωμένα μοντέλα στην Ινδία εντός του Μαρτίου 2024, με το Pulsar NS400 να είναι ένα εκ των ολοκαίνουργιων αφίξεων του 2024.

Η φαμίλια των Pulsar διαθέτει μικρότερους κινητήρες συγκριτικά με αυτή των Dominar, έχοντας ως τώρα για μεγαλύτερο μοντέλο της το Pulsar N250 που μόλις πρόσφατα οδηγήσαμε και στην Ελλάδα. Ωστόσο αυτό μάλλον θα αλλάξει στις ερχόμενες εβδομάδες με την πρόθεση της Bajaj να ανεβάσει το ταβάνι των Pulsar στα 400 κυβικά.

Έχουμε ήδη δει και δημοσιεύσει σχετικές φήμες για μια σπορ μοτοσυκλέτα Pulsar RS400, με το NS400 να παίζει προφανώς τον ρόλο της γυμνής παραλλαγής.

pulsar NS400 rendering 1068x680

Ωστόσο όλα αυτά παραμένουν ακόμη σε πολύ θεωρητικό επίπεδο, καθώς επισήμως έχουμε μόνο τη δήλωση περί "μεγαλύτερου Pulsar" χωρίς αυτή να συνδέεται με συγκεκριμένα τεχνικά στοιχεία. Έτσι περιδιαβαίνοντας τον Ινδικό Τύπο βρίσκουμε έναν σκασμό εικασίες που ξεκινούν από το προφανές, δηλαδή τον υγρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα 373 cc του Dominar 400, ο οποίος είναι μια παραλλαγή (με τρία μπουζί) του μοτέρ που έφτιαχνε η Bajaj για την προηγούμενη γενιά KTM 390 Duke, Adventure και RC.

Μοιραία το επόμενο βήμα φέρνει στο Pulsar NS400 τον νέο κινητήρα των KTM 390 που μεγάλωσε στα 399 cc, ενώ ακόμη διαβάζουμε για τον μονοκύλινδρο των Triumph 400, αλλά και για έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα 340 cc.

Τη σκέψη των Triumph μάλλον την απορρίπτουμε αν όντως το νέο Pulsar έχει έστω και κοντινή σχεδίαση με το εικονιζόμενο ψηφιακό σχέδιο, δηλαδή σύγχρονη επιθετική σιλουέτα που σίγουρα δε θέλει από κάτω ένα μοτέρ σχεδιασμένο να μοιάζει με Bonneville.

Όσο για τα υπόλοιπα, ας κρατήσουμε μόνο τις λογικές σκέψεις, πως δηλαδή πάμε σε μια επιλογή μάλλον μονοκύλινδρου κινητήρα με απόδοση περί τα 40 άλογα σε μια μοτοσυκλέτα που σχεδιαστικώς θα πρέπει να διαχωρίζει τη θέση της από τα Dominar μοντέλα.

Ούτως ή άλλως σε λίγες εβδομάδες πιθανότατα θα γνωρίζουμε με ακρίβεια τι νέο θα έρθει από τη Bajaj Auto.

Πηγές: Gaadiwaadi / News Insightify / Rushlane

>>> Οι δύο εικόνες του άρθρου είναι προϊόντα ψηφιακής επεξεργασίας του @abindesigns511

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 12:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon