.
Κατηγορία Bajaj
Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022 14:35

Bajaj Twinner – Ετοιμάζει νέα δικύλινδρη μοτοσυκλέτα

Οι Ινδοί κατοχύρωσαν το όνομα Twinner για μια μοτοσυκλέτα που πιθανότατα σχετίζεται με την ΚΤΜ ή την Triumph.

Όπως μεταδίδει ο ινδικός Τύπος, στις 10 Ιανουαρίου 2022 επικυρώθηκε η κατοχύρωση ενός νέου ονόματος μοτοσυκλέτας από τη Bajaj, το Twinner. Αν και στη σύντομη αναγγελία δεν γίνεται καμιά αναφορά στο ποιον της μοτοσυκλέτας, ο Τύπος της χώρας συνοδεύει την είδηση με σαφέστατες πληροφορίες.

Αυτές λοιπόν θέλουν το Twinner να αφορά μια νέα έκδοση Pulsar με δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα μεσαίου κυβισμού, υλοποιώντας την πρόθεση της Bajaj να μεγαλώσει τη γκάμα της προς τα πάνω. Αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος κινητήρας που διαθέτει είναι ο μονοκύλινδρος του Dominar 400 και η παραλλαγή του στα μοντέλα 390 των ΚΤΜ (Duke, Adventure) και Husqvarna (Vitpilen, Svartpilen).

bajaj pulsar twinner 500cc trademark 582x450

Η επιλογή του ονόματος Twinner έτσι κι αλλιώς προϊδεάζει για δικύλινδρο (Twin), ακόμη και χωρίς τις πληροφορίες που κυκλοφορούν.

Με δεδομένη τη συνεργασία της Bajaj με την KTM, αλλά και με την Triumph, είναι αναμενόμενο (αν όχι αναπόφευκτο) ο νέος κινητήρας να συνδεθεί με επερχόμενα μοντέλα και των δύο ευρωπαϊκών εργοστασίων.

Η συνεργασία με την Triumph προέβλεπε μια νέα σειρά μοτοσυκλετών μικρομεσαίου κυβισμού στη ρετρό λογική των Bonneville και ο αρχικός σχεδιασμός ήθελε το πρώτο εξ αυτών να βγει στην αγορά μέσα στο 2021 ή 2022, κάτι που δεν έγινε και όλοι γνωρίζουμε ποια πανδημία ευθύνεται γι’ αυτό. Η παρουσίαση της πρώτης κοινής μοτοσυκλέτας Bajaj-Triumph αναμένεται πλέον για το 2023 και θα μπορούσε να φορά αυτόν τον κινητήρα.

Το έτερο εύκολο σενάριο έχει ήδη ρίζες στα τελευταία δυο-τρία χρόνια, καθώς είναι επιβεβαιωμένο πως η ΚΤΜ ετοιμάζει με τη Bajaj μια νέα γκάμα δικύλινδρων σε σειρά 490 με τα όλα της (Duke, Adventure, SM, Enduro, RC), και μάλιστα ο ίδιος ο Stefan Pierer είχε προαναγγείλει τα πρώτα μοντέλα για 2022. Και εδώ η διαφαινόμενη καθυστέρηση μάλλον έχει να κάνει με πανδημίες και περιοριστικά μέτρα.

Έτσι η πρόσφατη κατοχύρωση του ονόματος από τη Bajaj απλώς είναι ένα ακόμη ταιριαστό κομμάτι του παζλ. Παραμένουν ερωτήματα προς απάντηση, με το καυτότερο από αυτά να αφορά το ενδεχόμενο να έχουμε του χρόνου στην αγορά τον ίδιο κινητήρα σε μοτοσυκλέτες τριών διαφορετικών εργοστασίων: Bajaj, KTΜ, Triumph.

Πηγή: Rushlane

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon