.
Κατηγορία Aprilia
Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2023 07:32

Aprilia RS 457 - Έρχεται και έκδοση Trofeo

Στα σκαριά της Aprilia φαίνεται πως είναι η έκδοση Trofeo για το RS457, της έκδοσης πίστας δηλαδή για ενιαία πρωταθλήματα το 2025.

Οι εν λόγω μοτοσυκλέτες δεν θα παραχθούν... ετοιμοπόλεμες, αλλά θα αποκτούν αγωνιστιικό χαρακτήρα με τη μορφή ενός κιτ για τη μετατροπή του μοντέλου που θα κυκλοφορεί στο δρόμο. Η ιταλική μάρκα παρουσίασε μια έκδοση του μικρομεσαίου supesport της που εστιάζει στην πίστα στην έκθεση Eicma του περασμένου μήνα στο Μιλάνο, με το βρετανικό MCN να αναφέρει ότι το τελικό κιτ για την έκδοση Trofeo βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Η Aprilia λέει ότι η ενδεχόμενη σειρά αγώνων έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ένα σημείο εισόδου στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, διατηρώντας ταυτόχρονα το κόστος των αγώνων στο ελάχιστο. Ως εκ τούτου, οι μοτοσυκλέτες θα διαθέτουν βασικές αλλαγές από τη στάνταρ μορφή τους, συμπεριλαμβανομένου του φέρινγκ για αγώνες, ενός συστήματος εξάτμισης SC Project και αναθεωρημένου συστήματος ανάρτησης.

Η Aprilia έχει ήδη το μεγαλύτερο RS660 Trofeo, το οποίο χρησιμοποιεί ως βάση το RS660 των 99 ίππων και είναι πιθανό ότι η μικρότερη έκδοση 457 δεν θα έχει αλλαγές κινητήρα, με το σύστημα εξάτμισης της SC Project να παρέχει οριακή αύξηξσξ ιπποδύναμης. Η αναθεωρημένη δε ανάρτηση φαίνεται να αποτελείται από ένα πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ της Öhlins, καθώς και από διαφορετικά ελατήρια εσωτερικά του πιρουνιού των 41 χιλιοστών. Το φέρινγκ εντωμεταξύ, είναι ντυμένο με χρώματα εμπνευσμένα από τα MotoGP και δεν διαθέτει υποδοχές για τα απαραίτητα για το δρόμο, όπως οι καθρέφτες.

Αλλαγές συναντάμε στη σέλα, η οποία έχει απογυμνωθεί σε ένα λεπτό κομμάτι αφρού, στην αλλαγή της θέσης οδήγησης αποσκοπώντας σε μεγαλύτερες γωνίες κλίσης και σε ένα λεπτό προστατευτικό κινητήρα ορατό στο κάτω μισό του περιβλήματος της δεξιάς πλευράς που παρέχει μια κάποια ασφάλεια σε περίπτωση πτώσης. Τέλος, οι αισθητήρες του ABS φαίνεται επίσης να είναι στη θέση τους, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αφαιρεθούν όταν θα έρθει η ώρα της πίστας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon