.
Κατηγορία Aprilia
Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2023 22:02

Aprilia – Ετοιμάζει γυμνή μοτοσυκλέτα βασισμένη στο RS 457;

Το Aprilia RS 457 φαίνεται πως θα έχει το «γυμνό» alter ego του, όπως μαρτυρούν κατασκοπευτικές φωτογραφίες μοτοσυκλέτας με το νέο κινητήρα από το Νoale.

Το downsizing και η στροφή στην κατηγορία A2 φαίνεται πως καλά κραττούν για την Aprilia, η οποία εθεάθη να πειραματίζεται με το δικύλινδρο κινητήρα των 457 κ.εκ. από το RS, δηλαδή με 48 ίππους, ιδανικό για την προαναφερθείσα κατηγορία. Οι ομοιότητες συνεχίζονται στα ίδια εξαρτήματα φρένων όπως στο RS 457, με μια ακτινικά τοποθετημένη δαγκάνα φρένου στο μπροστινό μέρος. Βέβαια, δε λείπουν και οι τεχνικές διαφορές, όπως πχ. στις ζάντες από χυτό αλουμίνιο και στα σχετικά στενά μορφολογικά χαρακτηριστικά των ελαστικών, με 110/70-17 μπροστά και 150/60-17 πίσω. Μια ακόμα μεγάλη διαφορά είναι το σχετικά απλό σωληνωτό πλαίσιο από χάλυβα, το οποίο φαίνεται πως δοκιμάζεται για τη γυμνή μοτοσυκλέτα.

naked457c.jpg

Οι ορατές διαφορές συνεχίζονται και στο ψαλίδι με το αμορτισέρ τοποθετημένο στα δεξιά του, με μια διαμόρφωση που απέχει αρκετά από εκείνη του RS. Αντιστοίχως απέχει η όρθια, άνετη θέση οδήγησης αλλά και η δοκιμαζόμενη μονοκόμματη σέλα. Εντωμεταξύ όπως μαρτυρούν οι τρύπες στη βάση του μαρσπιέ, η εργονομία και η άνεση είναι ακόμα υπό εξέλιξη.

naked457d.jpg

Ακόμα, δε φαίνεται κάποια άμεση σύνδεση με το αντίστοιχο Tuono, καθώς ο σχεδιαστικός προσανατολισμός φαίνεται περισσότερο ρετρό παρά μοντέρνος. Ο κλασικός στρογγυλός προβολέας αλλά και το πίσω φωτιστικό σώμα, προέρχονται πιθανότατα από το έτερο μέλος του ομίλου Piaggio, δηλαδή της Moto Guzzi.

naked457b.jpg

Το συνολικά πρώιμο στάδιο της επικείμενης μοτοσυκλέτας, φαίνεται επίσης στο «πρόχειρο» ρεζερβουάρ βενζίνης αλλά και στα πλαϊνά καλύμματα στο ύψος της κυλινδροκεφαλής, όπου αναμένονται ακόμα μεγαλύτερες οπτικές αλλαγές μέχρι την όποια τελική έκδοση που ενδεχομένως θα έρθει το 2025.

Πηγή: motorradonline.de

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon