.
Κατηγορία Aprilia
Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023 12:16

Aprilia Caponord V4 – Η μεγάλη «έλλειψη» στην γκάμα της Aprilia

Την στιγμή που τα πανίσχυρα Adventure/Sport Tourers του ανταγωνισμού οργιάζουν με εξωπραγματικά άλογα και τόνους τεχνολογίας, η Aprilia μένει στην «απ’ έξω» σε αυτή την κατηγορία. Να πως θα μπορούσε να είναι ένα Caponord V4.

Σήμερα, σχεδόν κάθε μάρκα μοτοσυκλέτας που δραστηριοποιείται στις «πλούσιες» αγορές, φέρει ένα μοντέλο super sport touring με ADV στοιχεία: Βλέπε, για παράδειγμα, Ducati Multi V4 Pikes Peak, BMW M 1000 XR, KTM 1290 Superduke GT και λοιπά. Η Aprilia, παραδόξως, είναι έξω από τον χορό στην παρούσα φάση, καθώς ενώ διαθέτει τα «εργαλεία» για να φτιάξει μια τέτοια μοτοσυκλέτα, απλώς δεν προβαίνει στην αποφαση.

Ο λόγος, για ένα «υποθετικό» Caponord V4 1100, που θα μπορούσε να λάβει σάρκα και οστά... αύριο κιόλας, που λέει ο λόγος, μιας και η Aprilia έχει και τον κινητήρα, και την πλατφόρμα. Ο πρώτος, θα ήταν φυσικά ο V4 που χρησιμοποιείται σήμερα, στα Tuono και RSV4, τα οποία αποτελούν την βάση της «πλατφόρμας» για κάτι τέτοιο -στο στυλ, των RS-Tuono-Tuareg 660.

Ο σχεδιαστής Kar Lee της Kardesign Concepts, συνεργαζόμενος με το γερμανικό Motorrad, δημιούργησε ψηφιακά την δική του πρόταση για την Caponord 1100 και το πως θα μπορούσε να είναι. O σχεδιασμός που ο Lee επέλεξε συμβαδίζει με τα στοιχεία που έχει συστήσει η Aprilia στο κοινό, τα τελευταία χρόνια, ενώ η θεωρητική μοτοσυκλέτα δεν παρέλειψε να εμφανιστεί και σε έκδοση με 17ρηδες τροχούς «δρόμου», αλλά και σε μία πιο πολυχρηστική βερσιόν με εμπρός τροχό 19 ιντσών. Θα είχε ενδιαφέρον, να δούμε το πως οι μηχανικοί της Aprilia θα εξημέρωναν τον... αδέκαστο V4 κινητήρα της εταιρείας με τον μοναδικό χαρακτήρα και την τρομακτική ισχύ, ώστε ο χαρακτήρας της μοτοσυκλέτα να είναι προσιτός για όλους. Και, φυσικά, καθώς η Aprilia είναι πρωτοπόρος στο κομμάτι των ηλεκτρονικών βοηθημάτων οδήγησης, ένα Caponord V4 θα έφερε την γνωστή σουίτα τύπου APRC με όλα τα καλούδια της...

Προς το παρόν, ωστόσο, δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, ότι η Aprilia θα παρουσιάσει ένα Caponord V4 στο άμεσο ή στο μεσοπρόθεσμο μέλλον και η πιθανότερη απάντηση είναι «όχι».

 

Πηγή/φωτογραφίες: Motorrad 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023 12:20

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon